reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

U mnie roznica bedzie spora... 6,5 roku :) No ale lepiej pozno niz wcale. Ja mialam bardzo dlugo traume po porodzie. Po 30h porodu naturalnego okazalo sie ze konieczne cc. Wiedzieli juz duzo wczesniej ale nikt nie chcial anestezjologa sciagac na dyżur nocny i trzymali mnie do rana az wody byly zielone :no: Na szczescie w sumie wszystko dobrze sie skonczylo, córa zdrowa :-)

reklama
U nas różnica też będzie prawie 6,5 roku ale ja się cieszę. Moja mała dorosła do tego żeby mieć rodzeństwo, poza tym jest w miarę samodzielna więc będę mogła spokojnie zająć się młodszym dzieckiem, a nie biegac za dwójką. Taki był plan żeby drugie pojawiło się jak pierwsze pójdzie do szkoły :) Zreszta i ja stęskniłam się za maluszkiem :)

Ja mysle ze corki na pomoga przy opiece :) U nas tez bylo zawsze mowione ze jak młoda pójdzie do szkoly to bedzie drugie :)

Ja mysle ze corki na pomoga przy opiece :) U nas tez bylo zawsze mowione ze jak młoda pójdzie do szkoly to bedzie drugie :)

Oby oby :) Moja córcia na gwiazdkę dostała lalkę noworodka i trenujemy teraz zmienianie pieluch, ubieranie, usypianie, kąpiele itp :) Na wigili rodzice brali tą lalkę i sobie robili zdjęcia z "wnuczką" taka realistyczna ta lala ;)

Ja miałam poród wywoływany. W sumie kilkanaście godz skurczy pod oxy i na końcu cc też przy zielonych już wodach. Pamiętam, że jak mnie wywozili z sali operacyjnej, to powiedziałam, że nigdy więcej. Ale już mi przeszło, zwłaszcza, że teraz będę rodzić cc - ten ból przeżyję.

A ja z kolei chciałabym szybko zakończyć etap pieluch, kupek, zupek, dziennych drzemek itp. Nie wiem, czy gdybym już odchowała córkę i byłaby samodzielna, to zdecydowałabym się na drugie. Chyba już by mi się nie chciało. Poza tym fajnie, gdyby dzieciaki razem się bawiły i miały ze sobą dobry kontakt, choć wiadomo, że może być różnie.

Sunovia - ja też miałam wywoływanw i skończył się so 15 godz cc- teraz innej opcji nie widzę jak taki poród :-)
Beta będzie po 17 a wizyta 19 lutego już wszystko załatwione , dokupijam sobie witamine d , pani gin mi nakazała kwas foliowy i jod obowiązkowo!:-)

Hej dziewczyny miałam się "ujawnić" dopiero na początk marca kiedy będę miała USG i zobacze serduszko (tak żeby nie zapeszyć:-) ) ale co mi tam :-)

Witam się więc teraz :-) z moich obliczeń wynika że to będzie 10-15 październik :-)

reklama
Anecznik witaj ;) ja też jak przyczajony tygrys narazie :-D

Mnie termin na 16 wychodzi. A różnica między dziećmi też spora będzie bo prawie 5 lat.

Do góry