reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

pscółka i spółka :) Ja pierwsze wizyty tylko prywatnie chodziłam - np. musiałam mieć USG tydzień po tyg. czy wszystko ok ze względu na to poronienie pod koniec tamtego roku, albo jak plamienia miałam - dzwoniłam i za pół h już na wizytę szłam - ale oczywiście prywatnie;) Teraz mam co miesiąc więc spokojnie mogę na kasę chorych się zapisać:) Irytuje mnie to w tym kraju - płacimy składki a i tak głównie prywatnie do lekarzy chodzę. To samo z dzieckiem - w przychodni to oni są za karę a jedyny sensowny lekarz który zawsze młodemu pomaga jest oczywiście dostępny wyłącznie prywatnie... Ehh a skąd tu kasę brać na to wszystko...

gnagna u mnie wg OM:
5t6d pęcherzyk ma 2mm
6t5d pęcherzyk 8,5mm z ciałkiem żółtym
7t5d 4mm zarodek z serduszkiem:)

u mnie też ciąża ok tygodnia, półtora młodsza niż OM:)

Ostatnia edycja:
reklama
kotulcia, masz rację, ja też z córką do pediatry chodzę prywatnie (raz poszłam do przychodni i ostatecznie i tak wylądowaliśmy u tej prywatnie, więc już nie tracę czasu), do ortopedy prywatnie (na nfz terminy przerażają), do gina prywatnie, do dentysty prywatnie, mąż do kardiologa i ortopedy prywatnie, a jedyny lekarz, do którego chodzę na nfz to endokrynolog, choć też się zaczynam zastanawiać nad prywatnymi wizytami, bo tam w kolejce czekam 2, a czasem 3h - moje dziecko tyle nie wysiedzi, więc mąż musi brać specjalnie wolne tego dnia, kiedy ja mam wizytę. A składki płacić trzeba.

Ganga, jeśli faktycznie nie mialas ovu w 14 dniu, to zupełnie nie masz sie czym martwić! Zresztą różnica 3 dni między OM i usg mieści sie w normie nawet przy ovu w 14 dniu.

Dla równowagi trochę pozytywnych info ode mnie na watku wizytowym. Przesyłam Wam dobre fluidki, ja dziś sie cieszę.

sunovia ja z młodym poszłam kiedyś na szczepienie i lekarka mówi że trzeba przełożyć bo gardło zaczerwienione (młody był jakiś nieswój) - za dwa dni gorączka wymioty i wizyta u naszego pediatry (prywatnie) a on mówi że zaawansowana angina ropna, ja na to że dwa dni temu byliśmy w przychodni i tam lekarka mówiła że tylko gardło zaczerwienione - lekarz aż głową kręcił bo mówi że wtedy już musiało być widać i można było zareagować szybciej a tak nie obyło się bez zastrzyków...

Co do stomatologa znalazłam mój ideał;) I to na kasę chorych - wyleczył mi zęba z 2/3 ubytku gdzie wszyscy inni chcieli rwać - co prawda chodziłam co miesiąc pół roku - na zdjęciu miałam zanik jednego korzenia i on odbudował go co widziałam na końcowym zdjęciu. Ząb wypełniony i działa już ponad rok (ukruszony w poprzedniej ciąży na rodzynce w czekoladzie:D), oprócz tego lekarz młodziutki (i przystojny jak cholera:D) i podjął się wyrywania mojej ósemki z korzeniami zakrzywionymi pod kątem 90 stopni a potem jeszcze założył szew - a wiem że dentyści przeważnie z czymś takim odsyłają do chirurga.
A mój mąż poszedł prywatnie i po wypełnieniu zęba po 3 miesiącach ułamał mu się jeszcze bardziej plus poszło całe wypełnienie...

Chociaż leczenie zębów na NFZ też kosztuje - za lepsze rzeczy trzeba dopłacać, np. białe wypełnienie zamiast czarnego. A za wyrywanie wspomnianego zęba musiałam zapłacić 200zł - mimo że to była wizyta na NFZ...

No właśnie to samo miałam napisać co do dentystów, że niby na nfz, ale jak się chce mieć zrobione dobrze i dobrymi materiałami, to i tak za wszystko trzeba dopłacić.

Właśnie a propo dentysty bo koleżanka mi mówiła ale ona miała 4 lata temu czy to prawda ze kobieta zabiegi i plomby te białe co normalnie są płatne to ma bezpłatne leczenie? Tak samo znieczulenie itd? Mi moja dentystka powiedziała ze do 3 miesiąca ona mi nie będzie robiła zębów później zobaczymy i nawet sie jej nie zapytałam czy to prawda..

hej dziewczyny. Proszę o porcję kciuków, bo strasznie się denerwuje;) Dzisisaj USG potwierdzające istnienie lub nieistnienie zarodka....;( ehh jak bym chciała żeby ta mała kijaneczka żyła;))),,, to był bardzo dłuuugo tydzień///

Miłego dnia....

Madziorek trzymam mocno kciuki.
Mnie totalnie rozłożyła choroba, szczególnie ciągły kaszel. Boje się o kruszynkę bo jak kaszlę to i w brzuchu rewolucja sie dzieje.

reklama
Witam dziewczynki z filiżanką kawki ( bezkofeinowej oczywiście)...
Madziorek trzymam kciuki.....
Jak ja wam wszystkim zazdroszczę tego USG, ja jeszcze tyle muszę czekać...
Ale jestem dobrej myśli.....Mdłości niewielkie ale mam, cycki rosną i bolą jak chol...ra, brzuszek się troszkę zaokrąglił.....
Mam nadzieję że wszystko będzie OK zarówno u mnie jak i u Was dziewczęta....
Pozdrawiam gorąco.......

Do góry