reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

pscółka i spółka :) Ja pierwsze wizyty tylko prywatnie chodziłam - np. musiałam mieć USG tydzień po tyg. czy wszystko ok ze względu na to poronienie pod koniec tamtego roku, albo jak plamienia miałam - dzwoniłam i za pół h już na wizytę szłam - ale oczywiście prywatnie;) Teraz mam co miesiąc więc spokojnie mogę na kasę chorych się zapisać:) Irytuje mnie to w tym kraju - płacimy składki a i tak głównie prywatnie do lekarzy chodzę. To samo z dzieckiem - w przychodni to oni są za karę a jedyny sensowny lekarz który zawsze młodemu pomaga jest oczywiście dostępny wyłącznie prywatnie... Ehh a skąd tu kasę brać na to wszystko...

gnagna u mnie wg OM:
5t6d pęcherzyk ma 2mm
6t5d pęcherzyk 8,5mm z ciałkiem żółtym
7t5d 4mm zarodek z serduszkiem:)

u mnie też ciąża ok tygodnia, półtora młodsza niż OM:)

Ostatnia edycja:
reklama
kotulcia, masz rację, ja też z córką do pediatry chodzę prywatnie (raz poszłam do przychodni i ostatecznie i tak wylądowaliśmy u tej prywatnie, więc już nie tracę czasu), do ortopedy prywatnie (na nfz terminy przerażają), do gina prywatnie, do dentysty prywatnie, mąż do kardiologa i ortopedy prywatnie, a jedyny lekarz, do którego chodzę na nfz to endokrynolog, choć też się zaczynam zastanawiać nad prywatnymi wizytami, bo tam w kolejce czekam 2, a czasem 3h - moje dziecko tyle nie wysiedzi, więc mąż musi brać specjalnie wolne tego dnia, kiedy ja mam wizytę. A składki płacić trzeba.

Ganga, jeśli faktycznie nie mialas ovu w 14 dniu, to zupełnie nie masz sie czym martwić! Zresztą różnica 3 dni między OM i usg mieści sie w normie nawet przy ovu w 14 dniu.

Dla równowagi trochę pozytywnych info ode mnie na watku wizytowym. Przesyłam Wam dobre fluidki, ja dziś sie cieszę.

sunovia ja z młodym poszłam kiedyś na szczepienie i lekarka mówi że trzeba przełożyć bo gardło zaczerwienione (młody był jakiś nieswój) - za dwa dni gorączka wymioty i wizyta u naszego pediatry (prywatnie) a on mówi że zaawansowana angina ropna, ja na to że dwa dni temu byliśmy w przychodni i tam lekarka mówiła że tylko gardło zaczerwienione - lekarz aż głową kręcił bo mówi że wtedy już musiało być widać i można było zareagować szybciej a tak nie obyło się bez zastrzyków...

Co do stomatologa znalazłam mój ideał;) I to na kasę chorych - wyleczył mi zęba z 2/3 ubytku gdzie wszyscy inni chcieli rwać - co prawda chodziłam co miesiąc pół roku - na zdjęciu miałam zanik jednego korzenia i on odbudował go co widziałam na końcowym zdjęciu. Ząb wypełniony i działa już ponad rok (ukruszony w poprzedniej ciąży na rodzynce w czekoladzie:D), oprócz tego lekarz młodziutki (i przystojny jak cholera:D) i podjął się wyrywania mojej ósemki z korzeniami zakrzywionymi pod kątem 90 stopni a potem jeszcze założył szew - a wiem że dentyści przeważnie z czymś takim odsyłają do chirurga.
A mój mąż poszedł prywatnie i po wypełnieniu zęba po 3 miesiącach ułamał mu się jeszcze bardziej plus poszło całe wypełnienie...

Chociaż leczenie zębów na NFZ też kosztuje - za lepsze rzeczy trzeba dopłacać, np. białe wypełnienie zamiast czarnego. A za wyrywanie wspomnianego zęba musiałam zapłacić 200zł - mimo że to była wizyta na NFZ...

No właśnie to samo miałam napisać co do dentystów, że niby na nfz, ale jak się chce mieć zrobione dobrze i dobrymi materiałami, to i tak za wszystko trzeba dopłacić.

Właśnie a propo dentysty bo koleżanka mi mówiła ale ona miała 4 lata temu czy to prawda ze kobieta zabiegi i plomby te białe co normalnie są płatne to ma bezpłatne leczenie? Tak samo znieczulenie itd? Mi moja dentystka powiedziała ze do 3 miesiąca ona mi nie będzie robiła zębów później zobaczymy i nawet sie jej nie zapytałam czy to prawda..

hej dziewczyny. Proszę o porcję kciuków, bo strasznie się denerwuje;) Dzisisaj USG potwierdzające istnienie lub nieistnienie zarodka....;( ehh jak bym chciała żeby ta mała kijaneczka żyła;))),,, to był bardzo dłuuugo tydzień///

Miłego dnia....

Madziorek trzymam mocno kciuki.
Mnie totalnie rozłożyła choroba, szczególnie ciągły kaszel. Boje się o kruszynkę bo jak kaszlę to i w brzuchu rewolucja sie dzieje.

reklama
Witam dziewczynki z filiżanką kawki ( bezkofeinowej oczywiście)...
Madziorek trzymam kciuki.....
Jak ja wam wszystkim zazdroszczę tego USG, ja jeszcze tyle muszę czekać...
Ale jestem dobrej myśli.....Mdłości niewielkie ale mam, cycki rosną i bolą jak chol...ra, brzuszek się troszkę zaokrąglił.....
Mam nadzieję że wszystko będzie OK zarówno u mnie jak i u Was dziewczęta....
Pozdrawiam gorąco.......

Do góry