Aaa no i czasami robi się USG szyji - np. ja mam niedoczynność + Hashimoto (miałam też guzki, na szczęście po biopsji okazało się że niegroźne - później się zwapniły ale chyba znowu przydałoby się zrobić USG). Choruję od 12 roku życia mój rekord TSH wtedy to 16,5 I wbrew pozorom niby przy niedoczynności się tyje - a ja od dziecka szczypior i metabolizm świetny, nawet jak w poprzedniej ciąży przytyłam te nieszczęsne 20kg po 1,5 miesiąca byłam na swojej wadze A kiedyś jako nastolatka pilnowałam dziecka babeczce która po ciąży zachorowała na niedoczynność i przez tydzień schudła 10kg i dlatego dowiedziała się że choruje
Ja jestem ze Świdnicy (okolice Wrocławia). Ja mam pakiet Enel-Med (ściągają mi 5zł miesięcznie a resztę pokrywa pracodawca) i gin na pakiet jest dostępny w 2-4 dni A lekarz ogólny - dzisiaj dzwoniłam o 11:00 żeby na kartę do ogólnego się zarejestrować i już na 14:00 miałam wizytę
Ja jestem ze Świdnicy (okolice Wrocławia). Ja mam pakiet Enel-Med (ściągają mi 5zł miesięcznie a resztę pokrywa pracodawca) i gin na pakiet jest dostępny w 2-4 dni A lekarz ogólny - dzisiaj dzwoniłam o 11:00 żeby na kartę do ogólnego się zarejestrować i już na 14:00 miałam wizytę
Ostatnia edycja: