reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Rozyczkowa ;) a co to te przylepki?

Dziewczyny jak u Was wyglada odzywianie malca w ciagu dnia? Bo ja sie zastanawiam jak zmniejszyc ilosc kp ( u nas czasem jeszcze 8 razy ;/ ) czy juz nie podac sniadania o tej 8 rano zamiast cyca? Moj to jest straszny cycol..
Czy zmienilbyscie cos?
8.00 cyc
10.00 deserek
12.00 cyc
14.00 cyc pociumka
15.00 obiadek
17.00 cyc
19.00 kolacja
20.30 cyc
23.00 cyc
2.00 cyc
4.30 cyc

reklama
Rozyczkowa (ile Twoje malwnstwo ma) ja to tez bym mlodemu chciala juz podac nasz obiadek ale mam obawy .. Ach no juz doac tego uzalania trzeba sie wkoncu przemoc ;)

Hsantana to odkrojona końcówka bochenka;)Mówi się też na to piętka, u nas funkcjonuje jako przylepka właśnie;) Młody za tydzień skończy 7 msc.

Ja nie karmię piersią, więc nie pomogę w ograniczaniu kp, u nas jest aktualnie tak:
7.30 - kaszka zbożowa
10.30 - jogurt
13.30 - obiadek
16.30 - deserek
19.30 - kaszka ryżowa
No i jedno karmienie nocne mm.

Kacha88 i Karola 6488 witajcie :)
Karola na fb jest taki profil jak ; karmiace cyce na ulice albo blw-bobas lubi wybor - moze sproboj tam pogadac z dziewczynami jak przedluzyc laltacje, one tam maja duze doswiadczenie mysle ze mogly by ci pomoc.
Ja przepraszam ze pisze tak na raty ale moj brzdac mi inaczej nie pozwala

Moja mała noce przesypia a wcale kaszka na noc nie pomogła. Kiedys tak robiłam ze dawałam kasze na noc a ta jak wstawała tak wstawała. Teraz juz nie wstaje i nie wiem co jej w tym pomogło a plan jedzenia zmieniałyśmy.
8:00 kasza
11:00 mleko
14:00 obiadek
16:30 podwieczorek (owoc jako mus, z jogurtem naturalnym, kaszą jaglaną lub orkiszową. No przeróżnie to wypada)
19:30 mleko

Haneczka: a może mleko mm pomoze? U nas kaszka pomogła, bo zamiast po godzinie, budzi się po trzech.
Też ostatnio nie miałam czasu na forum.
Hsantana: U nas to wygląda podobnie. Myślę, by w nocy koło północy podać mm jak się obudzi. Może się zapcha mlekiem i pospi dłużej. U nas idzie spać o 21 po kaszce i śpi do 24. W nocy jest na cycu i często się budzi.

Ostatnia edycja:
U nas kaszka nie ma totalnie wpływu na ilość snu. Bywało jak był mniejszy, że po samym mm spał 9h, a teraz trąbi kaszkę na gęsto i to sporo bo 200-250ml i i tak ok 24-1 budzi się amniu...Rzadko kiedy pośpi do 2-3, a zasypia 19.30-20...
Aha pytałam kiedyś o to spanie i jedzenie pediatrę, tzn o zależność pomiędzy jednym a drugim i powiedziała, że takowej nie ma...Dziecko średnio po 3-6 msc nie budzi się z głodu a z przyzwyczajenia. Dodała, że teraz to tylko moja silna wola i uparcie się przy nie dawaniu w nocy mleka może sprawić co by zaczął przesypiać noce...albo zacznie to robić sam z siebie...Czekam na to drugie...

Jej dzewczyny jak u Was to karmienie 'ladnie wyglada' ... Moj chyba je malo i czesto... Co do karmienia nocnego to tez myslalam peYzwyczajenie, ale jak mu nie dam cyca to ryk- daje. . . pije pije jak ma dosc wypluwa i domaga sie smoczka. Takze to raczej z glodu. Mleko modtfikowane chcialam podac nieraz ale kompletnie nie chce go pic - probowalam roznych. Myslalam jeszcze o mleku kokosowtym albo migdalowym... Ktoras mama probowala? Bo zastanawiam sie czy poczatkowo nie rozcienczyc?

Rozyczkowa dzieki za wyjasnienie ;) u nas to pietka
Podoba mi sie Twoj godzinowy plan zywienia chyba go podkradne... Moze jak dodam sniadania stale to tez sie cos zmieni.

reklama
Do góry