reklama
aga_sen
Zaciekawiona BB
Kolejna smutna wiadomość annam03 trzymaj się słońce
Witajcie Brzuszki...
W koncu udalo mi sie przeczytac wszystkie wpisy a na koniec ta smutna nowina Annam bardzo mi przykro
Chcialabym od razu przeprosic, ale jeszcze nie pamietam wszystkich nickow, wiec odpowiem dziewczyny ogolnie.. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko. Ale sie naucze obiecuje
Przede wszystkim trzymam kciuki za te z Was co maja dzis wizyty oby wszystko bylo tak jak powinno!
Drogie wyspiarki nie wiem czy u mnie w firmie cala ciaze placa 100%,nie bede sprawdzac wiem tylko tyle, ze moja dobra kolezanka z dzialu, ktora tez jest w ciazy, od kad to oglosila ani razu nie potracili jej z pencji ani grosza... U nas ogolnie polityka "sick'ow" jest smieszna... Ja kazda chorobe dostajemy punkty karne i to potem moze doprowadzic do zwolnienia dyscyplinarnego... Nie obowiazuje w ciazy i przy opiece nad dzieckiem. Ja większość mojegp urlopu wykorzystam teraz q kwietniu poniewaz lecimy na 2 tyg do Polski (dzoeciali maja przerwe w szkole) A w wakacje maz core do Polski do dziadkow zawiezie
Jesli chodzi o pierwsza wizyte w przychodni, to ja szlam od razu do poloznej... Jak sie dowiedzialam o ciazyzadzwonilam do mmojej kliniki i mnie umowili. A takie spotkanie wyglada tak, ze polozna robi wywiad, jesli nie dostalas jeszcze skierowania na usg ze szpitala, to umawia Ci wizyte, zaprasza Cie na kolekna wizyte w zwiazlu z pobraniem krwi imoczu... U nas jesli cos jest nie tal to dzwonia. Ja ide na badania w przyszla srode... A potem juz tylko czekac do 1szego ja bede miala obserwacje cisnienia w ciazy, gdyz w pierwszej mialam spore problemy, zwlaszcza pod koniec... No i zobaczymy jak tam moja torbiel...
Roznica wieku... Ja zawsze chcialam miec dwójkę z roznica ok. 3 lat... A bedzie 6 i pol roku. Niestety moj maz dopiero niedawno dojrzal do drugiego dziecka... Mimo iz corcia bardzo sie cieszy na rodzenstwo ("mamo fajnie by było gdybys w brzuszku miala blizniali, bo chce braciszka i siostrzyczke" ) to boje sie zazdrości i czy bede potrafila towszystko jakos pogodzic... Juz tworze sobie plan hehehe
Alez sie rozpisalam
Trzymam za Was wszystkie kciuki Brzuszki
W koncu udalo mi sie przeczytac wszystkie wpisy a na koniec ta smutna nowina Annam bardzo mi przykro
Chcialabym od razu przeprosic, ale jeszcze nie pamietam wszystkich nickow, wiec odpowiem dziewczyny ogolnie.. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko. Ale sie naucze obiecuje
Przede wszystkim trzymam kciuki za te z Was co maja dzis wizyty oby wszystko bylo tak jak powinno!
Drogie wyspiarki nie wiem czy u mnie w firmie cala ciaze placa 100%,nie bede sprawdzac wiem tylko tyle, ze moja dobra kolezanka z dzialu, ktora tez jest w ciazy, od kad to oglosila ani razu nie potracili jej z pencji ani grosza... U nas ogolnie polityka "sick'ow" jest smieszna... Ja kazda chorobe dostajemy punkty karne i to potem moze doprowadzic do zwolnienia dyscyplinarnego... Nie obowiazuje w ciazy i przy opiece nad dzieckiem. Ja większość mojegp urlopu wykorzystam teraz q kwietniu poniewaz lecimy na 2 tyg do Polski (dzoeciali maja przerwe w szkole) A w wakacje maz core do Polski do dziadkow zawiezie
Jesli chodzi o pierwsza wizyte w przychodni, to ja szlam od razu do poloznej... Jak sie dowiedzialam o ciazyzadzwonilam do mmojej kliniki i mnie umowili. A takie spotkanie wyglada tak, ze polozna robi wywiad, jesli nie dostalas jeszcze skierowania na usg ze szpitala, to umawia Ci wizyte, zaprasza Cie na kolekna wizyte w zwiazlu z pobraniem krwi imoczu... U nas jesli cos jest nie tal to dzwonia. Ja ide na badania w przyszla srode... A potem juz tylko czekac do 1szego ja bede miala obserwacje cisnienia w ciazy, gdyz w pierwszej mialam spore problemy, zwlaszcza pod koniec... No i zobaczymy jak tam moja torbiel...
Roznica wieku... Ja zawsze chcialam miec dwójkę z roznica ok. 3 lat... A bedzie 6 i pol roku. Niestety moj maz dopiero niedawno dojrzal do drugiego dziecka... Mimo iz corcia bardzo sie cieszy na rodzenstwo ("mamo fajnie by było gdybys w brzuszku miala blizniali, bo chce braciszka i siostrzyczke" ) to boje sie zazdrości i czy bede potrafila towszystko jakos pogodzic... Juz tworze sobie plan hehehe
Alez sie rozpisalam
Trzymam za Was wszystkie kciuki Brzuszki
martina969
Filipowa mama
Hej, hej
Martina masz stojaca prace? A SSP Ci nie przysluguje na zwolnieniu? To £80 ale jednak lepsze niz nic.
szczerze nie wiem, ale myślę że przysługuje, pracę nie mam ciężką żeby nie móc pracowac jeśli dobrze się czuję, stojąca ale nie w miejscu i nie dźwigam nic, z reszta odkąd wiedzą że jestem w ciąży nie ma problemu jeśli chcę wyjść np na kantynę odpocząc czy jakby bylo mi nie dobrze no i nie karzą broń Boże cokolwiek dźwigać. pracuje od 7 tak do około 13-14 więc nie jest zle i dlatego jeśli dam radę poprację do końca lipca i wezmę resztę urlopu.
dziewczyny które maja dzisiaj wizyty kciuki zaciśnięte &&&&&&&&
co do reakcji na ciąże, to rodzice bardzo ale to bardzo się ucieszyli, po już od jakiegoś czasu powoli chcieli żebyśmy mieli drugie, teście też zadowoleni, różnica będzie u nas 4,5 roku, od września Filip idzie do szkoły więc był to myślę właściwy czas Rodzeństwo nasze tez zadowolone, więc my akurat nie mieliśmy problemu z akceptacją.
annam ściskam :-(
jak czytam te smutne wiadomości aż zaczynam się bać jak jest z moim maleństwem a do wizyty z usg 2,5 tyg. ogólnie jestem z osób optymistycznie nastawionych i nie myślę na zapas źle, ale wiadomo że jeśli chodzi o nasze dzieci to sprawa jest zawsze inna.
co do badań przy pierwszej ciąży robiłam usg genetyczne w ok.24 tyg ciąży, i jeśli teraz będę akurat wtedy w Polsce bo jadę na urlop w czerwcu, to myślę że też zrobię, chyba ze akurat będę miała chwile wcześniej badania usg w UK, ale szczerze wolałabym to w kraju sprawdzić ;-) a teraz przy pierwszym usg jeśli się chce jest również usg właśnie pod kątem syndromu Downa, i ja osobiście się na nie zdecydowałam, wolałabym wiedzieć, choćby ze wzg na przygotowanie się do nowej sytuacji. dlatego w tym temacie 100% zgadzam się z tym co pisała gnagna
oki zmykam bo niedługo mąż z młodym wracają do domu, a dziś zażyczyli sobie pizze domowej roboty ;-)
potem wpadnę poczytać jak wasze wizyty i czekam na same dobre wiadomości!!!!
pscółka i spółka
Fanka BB :)
asiulka - na 2D też wszystko widać, 3D to bajer dla rodzicówbardziej niż lekarza.
anetka - jak najbardziej witaj. Ja też jeszcze czekam nabijące serduszko, bo pęcherzyk to już 2 razy widziałam
Jejku, straszne to, nie ma dnia żeby któraś z nas niestraciła dzidzi:-(
Kurcze, alergolog dzisiaj zbadała saturację syna i miał 91, w porywach do 96. Ciekawe co na to pediatra. Dzisiaj mamy jeszcze kontrolę po zapaleniu krtani.
anetka - jak najbardziej witaj. Ja też jeszcze czekam nabijące serduszko, bo pęcherzyk to już 2 razy widziałam
Jejku, straszne to, nie ma dnia żeby któraś z nas niestraciła dzidzi:-(
Kurcze, alergolog dzisiaj zbadała saturację syna i miał 91, w porywach do 96. Ciekawe co na to pediatra. Dzisiaj mamy jeszcze kontrolę po zapaleniu krtani.
martina969
Filipowa mama
Olenka- mieszkam w okolicach Newcastle , wiec to juz niedaleko Szkockiej granicy ;-) niestety jak widze kawal drogi od Ciebie i innych dziewczyn. Tez nie masz za ciekawej pracy widze, szkoda, ze to zwolnieni tu bezplatne jest. No przynjamniej u mnie tak to wyglada, wiec zamierzam popracowac tylko do czasu kiedy musze ;-) urlop mam do wykorzystanie plus wezme moze ze 2 tygodnie parental leave
kochana bo ja jakaś ociemniała w tym temacie jestem o co chodzi z tym parental leave?? z tego co rozumiem jest to bezpłatne, ale jest to coś inne niż urlop macierzyński? kiedy to mogę wziąść? moja firma nie ejst chętna w wyjaśnianiu co można a co nie i co przysługuje więc będę wdzięczna jak mnie oświecisz w temacie
pscółka i spółka nie znam się szczerze na saturacjach ale mam nadzieję że wszystko ok z synkiem i życze mu zdrówka!
Ostatnia edycja:
wielodzietna
Zaciekawiona BB
jeny annam nastepna wspolczuje
reklama
Asiulka87Sosnowiec
Fanka BB :)
Annam przykro mi bardzo ;(;(;(.
Może i bajer ale 2d co do tego sprzętu w przychodniach na NFZ mogę miec wątpliwości wiec ja i tak wole 3d bede spokojniejsza.. Po drugie to też zależy od lekarza czy jest dobrym ginekologiem czy nie
Może i bajer ale 2d co do tego sprzętu w przychodniach na NFZ mogę miec wątpliwości wiec ja i tak wole 3d bede spokojniejsza.. Po drugie to też zależy od lekarza czy jest dobrym ginekologiem czy nie
Podziel się: