reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Wawka, ja się mogę zamienić, Ty mi podrzucasz swoje dziewczyny a ja Tobie moja czwórkę ;) Też nie będę miała pomocy teściów aż do połowy następnego tygodnia :( Mój młody też nie przesypia jeszcze całych nocek :/ Owszem, czasem się zdarza, że śpi sobie do 4 czy 5. Ale przeważnie między 2-3 się budzi głodomór ;) W ostatnich dniach, je bardzo malutko na kolację, nie wiem dlaczego. I nie ma szans, żeby przespał do tej 5 :) Ale i tak wstaje wcześnie, przeważnie przed 6.00 :/
Za to poprawiło się u nas z obiadkami, i z ilością, i czasem karmienia :) U nas dziś serwowalismy brokuła z ziemniaczkiem i indykiem.
Heh, ale nie powiem na macie mogę zostawić nawet na długo. Zdążę rozładować zmywarkę, załadować na nowo, zrobić remanent w lodówce i szafkach z żywnością i spokojnie napić się zielonej herbatki :)

reklama
Witam Was dziewczyny jestem zeszloroczna pazdziernikowka, mama Tymosza, zaluje ze wczesniej nie znalazlam tego forum (dopiero dzisiaj). Tak mysle, ze lepiej pozno niz wcale. Czy moge do Was dolaczyc?

Witamy nowe mamy ;) moja nie lubi sama leżeć na macie. Da mi chwilkę porobić jak ją zabieram na leżaczku do kuchni. Obserwuje mnie i wtedy moge zrobic obiad a resztę kiedy śpi lub tatuś jest w domu. Najgorzej z praniem bo musze korzystać z pralni w piwnicy dwie klatki dalej a jak to zrobić żeby jej samej nie zostawić a nie moge jej brac bo inaczej jak ja zabiorę pranie.piore tylko jak tata jest w domu a on jest rzadko

Myślałam ale ona plus dwie duże torby prania i czwarte piętro to na moje plecy trochę dużo. Czekam jak mój piękny będzie w domu i wtedy biegiem do pralni. Dobrze że tam osiem pralek to robie jedno mega pranie raz na tydzień lub 1,5 i jest dobrze ale musze sie nagimnastykować

Hej skoro nas zapraszajcie to stwierdziłam ze wpadnę sie przywitać :)
Widzę judy tu tez jest :)

Mam na imię Anita i jestem mama Miszki(Michałka ) urodzonego 13.11.2014 :) 3780g i 58cm
Z wykształcenia pedagog i germanista a z zamiłowania prowadzę imprezy rożnego rodzaju :)
Aktualnie walczymy z marudzeniem powodowanym chyba przez zabki.
Męża nie mam z ojcem małego nie jestem za to mam wspaniałego mężczyznę które kocha nasz dwupak :)
Nie wiem co jeszcze mogłabym powiedziec ale postaram sie szybko wdrożyć i od czasu do czasu cos napisać :)

Hej :) jestem z opolskiego. Moj synek na swiat przyszedl 21 pazdziernika dzien po terminie, niestety przez cc z waga 3910 i 58cm, teraz ma 8kg i 72cm. Mimo iz Kp to po 4 miesiacu zaczelam podawac mu pokarmy stale, oczywiscie stopniowo ;) poki ci nie wybrzydza. Mamy juz dwa zabki na dole ( wyszly dwa naraz- nawet nie wiem kiedy), a gorne zaczely mu wyzynac tydzien temu (znowu dwa) akurat jak przechodzil trzydniowke - czy tu ktores mamy maja to juz za soba? Powiem wam ze to byl horror nigdy w zyciu nie mialam tak marudnego dziecka, ale wrocil jyz do siebie :) ... No to sie rozpisalam mam nadzieje ze zadnej z Was nie zanudzilam, mysle ze reszta wyjdzie w praniu ;) p.s przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z tel.

reklama
Witam nowe mamy :-)
U nas mata tez zajmowala na dlugo, wszystko spokojnie w domu robilam. Od kilku dni mata juz schowana, bo i tak Zosia z niej schodzila. Teraz lezy na kocu.

U nas drzemka, a ja biore sie za obiad :-)

Do góry