reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Poranek meeega zakręcony, ale to nie nowość ;)
Dzień dobry dziewczyny! :)
Wawka, NIE, NIE, NIE! Dzieci już stanowczo wystarczy :) Planowaliśmy 3 i na tym mieliśmy zakończyć "produkcję" ale wyszło inaczej, mimo pigułek( nie zabrałam do torebki na weekend).
Ale niczego nie żałuję i nic bym nie zmieniła :) Gdybym stała przed wyborem, bezdzietnośc czy 5 ciąża, bez zastanowienia wybrałabym tę drugą opcję :)
Pogoda dziś w stolicy nie rozpieszcza, trochę popadało i ciągle jakoś tak pochmurno :/ A miałam nadzieję, że wyślę M na plac zabaw i wezmę się za obiad.
Miłego popołudnia :)

reklama
Ja chce dwoje , może troje. Jak bym wtopiła to by było i tyle ale podziwiam tych co świadomie decydują się na np siedmioro. My oboje z wielodzietnych rodzin więc wiemy jak to jest mieć rodzeństwo i nie chcemy żeby mała była sama. Zaluje jedynie że produkcje zaczęliśmy tak późno, co zrobić że poznaliśmy się późno ;)

My chcemy 2, a jak sytuacja materialna pozwoli to 3 ale to po kilku latach raczej. No chyba, ze samo sie zrobi to bedzie :-D

Ja chce mieć troje dzieci. Ale raczej pozostaniemy przy dwójce dzieci. Niestety ale tak jak Judy późno się za to zabraliśmy. No i dzieciaki sporo kosztuja, a M nie chce obniżać standardu życia i raczej się na trzecie nie zgodzi. Szkoda. Takie życie. I tak się cieszę, ze się dał na drugie namówić :) Ja tak jak M jestem z rodziny wielodzietnej i wiem jak fajnie mieć rodzeństwo. Im więcej, tym lepiej.
Domka: ja cukinię znalazłam w słoiczku z Hippa i tak podaje. Ale jeśli już, to bym uparowala w kostce bądź plastrach i zblendowala.
Dziś obie dziewczyny nieznośne. A młodsza to już okropna była. Marudna strasznie, płakała cały dzień. Pewnie ząbki. A od wczoraj za ścianą Nowy sąsiad się wprowadził. Ciekawe, kiedy na nas opiekę społeczną nasle. Tylko płacz i płacz.

Ostatnia edycja:
Wawka ja zawsze chciałam zdarzyć z dzieckiem przed 30 i zdarzyłam 6 tygodni przed ;)
U nas musiałam mojego namówić na pierwsze. Drugie sam chce a jak wypije to i trzecie chce :) on poprostu szaleje za małą i o ile kasa na dzieci idzie to akurat w Skandynawii socjal dobry i da radę z tego dziecko ubrać od stóp po czubek głowy i jeszcze na mleko i zabawki zostanie ;) póki tu jesteśmy to nie jest aż taki problem. Bardziej organizacyjnie mogło by być ciężko.

Domka, ja cukinię kroję w kostkę, gotuję i blenduję, przeważnie dodaje do tego coś jeszcze( marchew, kalafior, ziemniak), bo sama cukinia to niesmaczna :)
My jutro na szczepienie, nie lubię tego :( W dodatku ciekawe czy uda się zaszczepić, bo bakteria w oczku była i antybiotyki, w sumie to 2 tyg . minęły, no oby się udało, byłby spokój.
Dobranoc : *

Witam się :)
Udało się zaszczepić, mój mały mężczyzna był naprawdę bardzo dzielny :) Ważymy 8.800 mimo, że taki niejadek :)
Próbowaliśmy dziś łososia, nawet smakował i trochę zjedliśmy :) No tak, jak z obiadkiem się uporalismy, to marudzenie przed drzemką, ale udało się zasnąć :)

reklama
Mnie uratowała mała butelka po mineralnej. Marudna jest okropnie ale butelkę to mientoli tak że mam chwilkę wytchnienia.

Do góry