reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Czesc ;-) znow musialam zrobic sobie przerwe od forum ale jakies fatum ostatnio ciazy nad moja rodzinka. Co chwile cos sie psuje i co chwile jakies nieplanowane wydatki wrr.
Nie dosc ze jestem bez telefonu,komputera to jeszcze lodowka ostatnio nawalila i to w momencie kiedy udalo mi sie namowic mojego D. na wymarzona lustrzanke...
No wiec zamiast aparatu jako urodzinowo walentynkowy prezent dostalam lodowke ;-)
Jeszcze mi sie Julo buntuje i od kiedy dwa dni temu udalo mu sie podciagnac trzymany za rece do siadu tak teraz usilnie sam probuje usiasc...spina sie okropnie a pozniej nerwy i wrzask bo synowi sie spodobalo w siedzacej pozycji i odluczyc go nie moge.
Teraz spacery w wozku to udreka bo juz mu sie nie podoba lezenie w gondoli...wczoraj mojemu D. Takiego rabanu narobil ze to co tam musial wyprawiac na tym spacerze to bajka zeby tylko mlodego uspokoic i jakos dojsc do domu.
Juz nie wiem co robic by te spacerki znow przebiegaly spokojnie...

A co do pamperow teraz mam dade,ale wczesniej uzywalam pampersow bo zawsze udalo sie trafic na promocje...tyle ze ostatnie trojki z pampersa ktore mialam byly strasznie sztywne,boczki nie byly elastyczne i wydawalo mi sie ze mlody sie w nich meczy. W dadach boczki sa okej, tez mam blisko biedronke wiec zostajemy juz przy dadach. ;-)

reklama
Monia powodzenia! Trzymam za prawidłowy przyrost i niech Zosieńka będzie dzielna i obędzie się bez zbyt długiego płaczu. No i żeby żadnych reakcji poszczepiennych też nie było...My musimy umówić się na ostatnią dawkę.

Lusia teraz ma drzemkę, a matka czas dla siebie. :)

Jedni lubia, inni nie, a ja właśnie nie lubię Dady ;) Są według mnie za sztywne i drapiące - przynajmniej w porównaniu do zielonych z Pampersa. No i już po 1 siuśku czuję zapach i przeciekają po plecach. Mamy ciągle partię z Pingwinkiem.
Od 7 kg Adi nosi już 4. Póki co 4 jak do tej pory udawało mi się kupować w promocyjnych cenach. Ostatnio wyszło nawet 50 gr za sztukę od innej mamy.

Monia - kciuki za bezpłaczkowe szczepienie!

Monia powodzenia na szczepieniu i ważeniu! Pochwal się wagą jak wrócicie-na pewno wszystko będzie w porządku:)

Cyntia Ty od 7kg zakładasz 4? 4 z tego co pamiętam są od 9 kg.. nie są za luźne na udkach? Pamiętam jak zakładałam mojej 3 jak miała chyba 5,700 to były troszkę za luźne w udach, bo obwód brzucha wiadomo można regulować;)

Tutu to której godzinie wstaje Twoja córa, że tak szybko ma drzemkę? :)

Askar - aż obejrzałam opakowanie. Są od 7 kg. Szczelnie leżą :)

Panna - u nas podobnie po sprawdzaniu przez pediatrę prawidłowych odruchów. Podciągnęła go i młody teraz ćwiczy, ale póki co tylko na moich kolanach. A wygląda przy tym śmiesznie. Ma zabawny grymas na buzi ;)

Młody śpi. Wieczorem szamotał się ze zmęczenia, ale usnął przed 1. Teraz półtorej godziny kima. Odsypia. Wybudziłabym go, ale coś go łapie i wolę, by pospał. W końcu sen leczy.

Dzieki dziewczyny za kciuki !
Zosia wazy 5.850. Przez miesiac przybrala 650 g. Lekarka powiedziala, ze ok, takze chyba w koncu sie wyluzuje :-D Szczepienie tez ok, nawet mocno nie plakala. I mama tez tym razem byla dzielna ;-) Po szczepieniu pospala, zjadla a teraz sie bawi. Mam nadzieje, ze nie bedzie marudzic.
A ja biore sie za sprzatanie, bo kurzem juz zarastam ;-)

Cyntia to coś mi się musiało pomieszać, kurde byłam pewna że od 9 kg, nawet ostatnio kupiliśmy jeszcze jumbo pack 3, bo stwierdziliśmy, że mała jeszcze zdąży znosić- póki co jeszcze są ok ;)

Monia no widzisz, super wynik!! :) Ja to nie lubię chodzić z córą na szczepienia, też niby niewiele płacze, ale jak już się rozpłacze to i mi łzy w oczach stają :D

Pamiętam jak mała miała koło 3 tygodni i musiała mieć pobieraną krew z główki, żeby zbadać poziom bilirubiny- byłam tak przejęta jej płaczem, że nie potrafiłam tego znieść i wyszłam z zabiegowego- czekałam za drzwiami na korytarzu i ryczałam jak głupia. Po wszystkim pielęgniarka musiała mnie pocieszać... Jak ten mały człowieczek zawrócił moim światem- bycie mamą i miłość do dziecka to najpiękniejsze uczucie :)))))

Ostatnia edycja:
Askar Łucja wstaje o 8:00 zazwyczaj i po 1,5godzinie udaje się na ok. 40minutową drzemkę. :) Także śpi mi o tej 9.30, a potem o 12 na spacerze...
Jejuniu krew z główki...aż mi się słabo zrobiło...biedna Hanusia...

Monia super! piękna waga. :) Nasza też lepiej zniosła to drugie szczepienie...czyli na to wychodzi, że nie ma co się ważyć z dzieckiem, bo jakieś głupoty wychodzą...

Będąc na spacerku wstąpiłyśmy do rossmana i kupiłam pierwsze słoiczki...za 2 tygodnie rozpoczynamy rozszerzanie diety...muszę najpierw coś o tym poczytać, bo zielona jestem w temacie...

reklama
Askar ja tez tak mam. Na pierwszym szczepieniu lzy mi polecialy, a pozniej W za mna chodzil i ciagle mi przypominal i tak pol dnia ze lzami w oczach chodzilam, a on glupi sie cieszyl jaka to dobra mame ma Zosia :-)
Krew z glowki, straszne !

Nam dzisiaj pediatra powiedziala, ze za 2-3 tyg mozemy zaczac podawac kleiki ryzowe i kukurydziane. Ale ja poczekam przynajmniej az skonczy 5 mc.

Do góry