reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Monia dobre wieści. Cieszę się razem z Tobą.

Panna zwykle jak coś się dzieje to parami, albo jeszcze gorzej. Oby już się skończyło to fatum.

My też już na 4 pampersach. W ogóle nie mam czasu ostatnio. Cały dzięń gotuje piiore, spaceruje itd. Łucja wczoraj obudziła się w nocy o 2 i nie spała do 4. A już sypiala mi po 8-11 godzin. I taka zmiana - to musi być ten skok.
moja nie siada tylko próbuje opierać sie na samych dłoniach jak leży na brzuchu. I zaczyna powoli się śmiać głośno.

reklama
Nina moja tez zaraz zacznie ten skok, bo dzisiaj skonczyla 13 tyg i jest tydzien przenoszona czyli wychodzi juz 14. Ty nie strasz, ze w nocy nie bedzie spac, bo ja juz sie odzwyczailam od nocnego wstawania ;-)

Zoska cos nie mogla zasnac. Nie wiem czy po szczepieniu czy tak po prostu sie zlozylo. Ogolnie nie zauwazylam zadnej zmiany w zachowaniu, takze szczepienie przeszla bardzo lagodnie :-D

Dziewczyny jak jest u was z ulewaniem? Bo moja juz jakis czas dosyc czesto ulewa. Nie duze ilosci ale jak po jedzeniu ja poloze na mate to nawet i 5 razy uleje. Moze to przez to, ze teraz jest taka aktywna i sie wygina na wszystkie strony?

Monia my mamy albo może miałyśmy? problemy z ulewaniem...tylko że u nas to chlustanie było...no i stwierdzony refluks. Najpierw dawaliśmy Lusi syrop gastrotuss baby, ale średnio pomagał. Teraz zagęszczamy nutritonem i jest dużo lepiej. Coś tam się czasem uleje, ale nie jest to 20 'rzutów' dziennie, a np. 2...

Na początku mój Mąż właśnie wysnuł tezę, że to przez to, że Luśka się zaczęła ruszać, turlać na boczki itd., ale u nas było coraz gorzej...

Tutu, ale mała sama zasypia po tej 1,5 godzinie, czy musisz ją nieraz "zmusić" do spania, zeby jakoś planu dnia nie zaburzyć?

Monia strasznie szybko lekarz każe coś wprowadzać... to nie rozumiem na co są te zalecenia WHO.

Nina u mnie to samo, mam dodatkowo jeszcze psa więc ledwo zetrę kurze i odkurzę a już dookoła masę sierści..:/ a z praniem tez już nie wyrabiam ;)

Nasza mała znowu zaczęła ładnie spać- zasypia koło 20.30 i śpi do 5.00- 5.30, potem cyc i znowu śpi do 8.00-9.00. Kochane dziecko :D

A ja mam dzisiaj wychodne- fryzjer, w końcu trzeba o siebie troszkę zadbać ;) babcia wkracza do akcji i przejmuje wnuczkę na 2 godzinki :)

Askar no tez sie zdziwilam, ze tak szybko ale ja i tak po swojemu zrobie ;-) U nas nocki podobne. Udanej wizyty zycze! A co robisz z wlosami?

Tutu w takim razie bede obserwowac te ulewania.

Hej dziewczyny:)
Dawno nie zagladalam do was (chyba nie nadrobie) notoryczny brak czasu i jeszcze problemy z netem. Mam nadzieje ze juz wroci do normy wszystko. Ostatnio duzo na glowie mamy dziecko, slub, formalnosci z budowa domu to za duzo wszystkiego na raz;p i niekonczaca sie sterta prania i prasowania ;p

Moja Hania strakuje ze spacerami wlasnie wrocilysmy po 5min z krzykiem , poloze ja do wozka pare minut i wrzask rzadko kiedy do uspokojenia. Ja chce juz wiosne bedzie wszystko prostsze.
W nocy teraz tez czesciej sie budzi na jedzenie, bo byl juz czas ze przesypiala cale nocki ale nietrwalo dlugo:)
Tak tez mysle ze u nas zabkowanie sie zaczelo, slini sie na potege non stop jej slinka cieknie wszystko "zjada" i jest marudna. Myslicie ze to to?

Zasnela przy cycu to zabiore ja na spiocha na dwor.

Askar wkładam ją do łóżeczka dostaje smoka, minuta i śpi...widzę po niej, że jest zmęczona, ziewa, trze oczy...Jak M. był w domu w weekend, to żeby jakoś sensownie skoczyć do kościoła postanowiliśmy ją przetrzymać od 8 do 11...o żesz - nigdy więcej! ;) Była taka marudna, że już nie wiedzieliśmy co z nią robić...także nasza obowiązkowo musi mieć tą drzemkę...

Monia
obserwuj. Myślę, że to przez aktywność i póki Ci Zosieńka nie chlusta mlekiem takie ulewania mogą się zdarzać.

Betti nasza Łucja też ślini się na potęgę, non stop ciamka łapki, ubranka mokre, ślina tak jak u Twojej Hani strużkami płynie, ale przy tym zachowuje się jak zwykle, jest spokojna. Zaglądałam delikatnie w paszczę, ale nic nie widzę. ;)

Tutu ale zazdroszcze ze corcia tak ladnie Ci w dzien zasypia. U nas to nasza wina bo od malego zasypiala przy cycu albo na rekach. Teraz ciezko mi idzie ja przestawic zeby sama zasypiala.

Dziewczyny u was tez taka zima? Nieodsniezone chodniki to wyzsza szkola jazdy wozkiem :p

Właśnie zapomniałam napisać, że bardzo wcześnie z tym rozszerzaniem diety. Ja słoiczki już zakupiłam częściowo, ale poczekam z tym rozszerzaniem. Ale ja kp małą.

Monia wczorajszej nocy nie spała od 2 do 4 a dziś usnęła o 1.30 na piersi:( Także ciekawe co dziś wieczorem będzie.
Ale się zawzięłam i w dzień sama usypia bez smoka, pewnie wieczorem będzie tak jak wczoraj, czyli budzenie co kilka minut.
jak to ma trwać do 19 tygodnia to będzie wesoło.
No i moja córa tak jak wasze dzieciaczki zaczęła dziś się dźwigać do siadu, a już szczególnie jak na moich kolanach jest, nawet głowy już nie chce opierać tylko trzyma sztywno.

Askar miałam psa i to z długa sierścią także znam ten ból, odkurzanie co dzień jak syn był mały. teraz w sumie tez zmiatam co dzień ale teraz wystarcza szczotka elektryczna. Ale fajnie było jak młody "ganiał" za psem bo tak zaczął szybko raczkować :)

Betti będzie lepiej niech tylko przyjdzie czas na spacerówkę. Z ząbkami różnie bywa. podobno dziecko może 4 miesiące przed mieć objawy. Synkowi wyszedł na 7,5 miesiąca to by się zgadzało. Młoda teraz też ślini się aż leci ciurkiem... ale czas pokaże

reklama
Nina u nas dzisiaj budzenie sie co chwile niby twardo spala, poszlam sie umyc i nie zdazylam sie wytrzec i juz byl placz. Mam nadzieje ze teraz zasnie porzadnie.
U nas ten skok przebiega roznie z dobrymi i gorszymi dniami i nocami. Nie jest csly czas zle;) Hania wczoraj skonczyla 18tyg ale urodzona jest 2tyg przed terminem.

Przespanej nocki mamusie ;)

Do góry