reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Hejka!

Co do pieluszek my używamy pampersów rozmiar 3. Dziennie schodzi 5-6sztuk. Kupa nam jeszcze ani razu nie wypłynęła (tfu tfu), siusiu zdarzyło się ze dwa razy...ale ewidentnie moja wina - za luźno zapięta pielucha.

ewelinaanna jak nasza Luśka miała katar i ropiejące oczka to pediatra przepisała nam krople sulfacetamidum - do oczu i kazała równocześnie aplikować je do noska. Też się zdziwiłam, ale robiliśmy jak kazała, chyba 2 dni i było już po wszystkim. :)

reklama
Hej :-)

U nas dzis placzliwy poranek. Ryk przy cycu. Chyba brzuszek dokuczal. Dalam sab simplex i po 30 min poszla wielka kupa. Wyszla z kazdej mozliwej strony. No i po kupie humorek wrocil :-D
Zoska spala dzisiaj prawie 9 godzin. Zastanawiam sie czy jej nie wybudzac kolo 24 na karmienie. Przewaznie je 6 razy dziennie czasem zdazy sie 7. Nie za malo?

Moja córa tyle spi odkąd skończyła 4/5 tygodni i nie budzę jej. Skoro prawidłowo przybiera nie widzę potrzeby. ;)

cześć wszystkim, ale tu ucichło ;) gdzie się podziały wszystkie mamusie? :)

Monia widzę, że dzisiaj jakiś kupkowy dzień- moja też rano jak strzeliła, tak jej ubranka do prania, ale i nasze prześcieradło :D

Ja też używam pampersów 3- tych zwykłych, zielonych- zaczęłam ich używać jak mała miała niecałe 6kg, dwójek już nie mogłam dopiąć :) Przestrzegam przed pampersami sleep&play- tymi pomarańczowymi- dostaliśmy jedną paczkę, założyliśmy Hani dosłownie na godzinę i wyszła jej wysypka z przodu i na pupce- na szczęście już jej zeszła :)

Mojej Hani się ze spaniem pozmieniało- jak miała3/4 miesiące to potrafiła spokojnie przespać koło 10 godzin- kładła się koło 20 i budziła o 6. Teraz zasypia niestety o 22 i budzi się koło 5.30, czasem zdarzy się że dwa razy w nocy- już się zaczęlam martwić i przeszukiwać internet i się dowiedziałam, ze to zupełnie normalne- dziecko w wieku4-5 miesięcy w ciągu dnia bardziej interesuje się otoczeniem niż jedzeniem i po prostu nadrabia w nocy, kiedy pokarm jest najtłuściejszy :)

Za to teraz mała śpi i to już od 12.00 :O aż nie wiem co ze sobą zrobić :p

Askar moja wczoraj tak spala. Tez sie krecilam i nie wiedzialam co robic ;-)

Ja uzywam Dady 3. Zaczelismy od Pampersow a pozniej zmienilismy. Nie widze roznicy poza tym, ze Dady sa mniejsze. Jakosciowo dla mnie super.

My przez pierwszy miesiąc używaliśmy dady- w sumie byliśmy całkiem zadowoleni, ale pojawiły sie pampersy w promocji w jakimś markecie- wychodziło za sztukę nawet chyba taniej o 1 grosz od dady, kupiliśmy, przetestowaliśmy- pampersy są jednak troszkę bardziej cienkie, więc zostaliśmy przy nich- co chwilę są gdzieś promocje i można je kupić w cenie niewiele droższej niż dada :) ale fakt- dada też jest ok, co kto woli ;)

A czemu przeszliście na dadę z pampersów?

Jakoś tak już w ciąży postanowiłam, że rozmiar 1 będzie z Pampersa a dalej już Dada. Wszystkie koleżanki używały Dady, chyba to mnie skłoniło. A co do ceny Pampersów to faktycznie jak jest promocja to nie wychodzi drogo. Tylko problem w tym, że nie chce mi się szukać tych promocji i jeździć po marketach ;-)a Biedronkę mam praktycznie pod nosem.

skoro tak to pewnie- też by mi się chyba nie chciało jeździć- ja mam do każdego marketu porównywalną drogę, więc jak już zobaczę że będzie promocja to jedziemy;)

Mała ładnie śpi- zasnęła zaraz po 20.00- przy cycku. Odłożyłam ją pierwszy raz do łóżeczka to się obudziła, wzięłam drugi raz na cyca, zasnęła, zaczekałam aż mocniej zaśnie i przeniosłam do łożeczka- na razie działa ;) tylko czemu to moje dziecię nie może zjeść, zasnąć i po prostu spać tylko trzeba kombinować... ;)

Tez używam pampów supermarketowych. Czasem z lidla czasem innych. Pampki od pampersa nie wiem czemu ale okropnie mi śmierdziały. Dawały jakąś chemią. Te zwyklaki tak nie śmierdzą.

reklama
Testowaliśmy dady Ale jak dla mnie beznadzieja. Przez dzień jak częściej zmieniam pieluszkę to jeszcze ok Ale na noc nie bardzo. Mały zazwyczaj w nocy już był przelany, pampersy są bardziej chłonne i wystarczają do rana

Do góry