reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Hahaha historia z kotem też mnie rozwaliła :p

Moja córa jest starsza od Waszych dzieciaczków, więc walentynki to już byliśmy "mocno" we trójkę ;) za to mój Mąż i ja mieliśmy udane urodziny- ujrzeliśmy dwie kreseczki :D

My na walentynki w tym roku zafundowaliśmy sobie nawzajem bilety na kabaret- to nasz prezent dla siebie :p

Monia nie przejmuj się tak wagą- ja nie ważę się ze swoją w ogóle bo bym chyba oszalała- dla mnie wyznacznikiem tego, czy mała odpowiednio się najada jest to, że jest uśmiechnięta, chętnie się bawi, moczy dużo pieluch, częściej niż poprzednio nawet robi kupki. W miarę dobrze juz się z nią poznałam i wiem czy jak płacze to na spanie czy z głodu. I najważniejsze właśnie wyluzować... nieraz łatwo powiedzieć- wczoraj np. moja się darła 40 minut- byłam pewna że zmęczona, ale też mogła troszkę zgłodnieć- ja ją do cyca a ta się drze, juz zaczęłam panikować, że znowu bunt na cyca i wrócimy do butelek- ale nie podałam jej nic- w końcu zasnęła, obudziła się i zjadła bez problemu ;) a no i w tym wieku dziecko powinno przybierać około 120g/ tydzień więc nawet jak Twoja waga zawyża to wszystko jest w porządku- nie daj sobie wmówić inaczej :)

Monia nic się nie martw. U nas było tak samo z tą wagą. Jak M. wszedł na nią z Lusią to wyszło, że przybrała jedynie 200g...ależ się zdenerwowałam i zmartwiłam, bo przecież ona i tak jest w tyle...a na wizycie okazało się. że przybrała 1400g! także zobacz jaka różnica...Wynik ostro zafałszowany.

Askar moja jak zmeczona to nigdy nie chce jesc. Musi sie przespac chocby 15 min i wtedy dopiero je. A duzo mokrych pieluch to ile u was jest?

Tutu to mnie pocieszylas :-) mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie.

Zoska dzisiaj pospala jak nigdy. O 10.30 zasnela o 11.30 jadla o 12 wyszlysmy na spacer. Tak zasnela, ze dopiero niedawno wstala. Az zagladalam co chwile do niej, bo dziwne mi sie to wydawalo ;-) Ostatnio spala max godzine, a tu nagle taki dlugi sen.

Askar moja jak zmeczona to nigdy nie chce jesc. Musi sie przespac chocby 15 min i wtedy dopiero je. A duzo mokrych pieluch to ile u was jest?

Oj naprawdę sporo- z tym, że trzeba wziąć poprawkę na to, że mój Mąż potrafi zmienić jej pieluchę po godzinie od poprzedniego przebierania, bo raz siknęła :p ale jakby tak normalnie zmieniać to koło 7 w ciągu doby schodzi :) gdzieś czytałam, że dziecko je tyle ile mu wystarcza jak moczy chyba 5-8 pieluch ;)

Co do kota to żyć zyje ale boi się P jak diabła. Wystarczy by spojrzał a kot ucieka. U nas pieluch tez idzie około 7. Dzis dwa razy jej się udało obsikać plecy. Jak ona to robi??

No to u nas podobnie z pieluchami.
Judy u nas czasem kupka wyleci na plecy ale zeby siku to juz wyzsza szkola :-)

Dziś dwa razy. Akurat wróciłam ze spaceru a tu cały kombinezon i ubranka mokre. Jak bym jeszcze z nią tak pospacerowala to by mogła nery przeziębić. Nie wiem czy pampa źle założyłam. Kupa to czasem nawet na mnie jest ;) jak zbyt pospiesznie pobiegnę zmieniać pampa. Bo kupa idzie na raty i trzeba chwilę odczekać a jak nie to na przewijaku mozna samemu oberwać ;)

byłam dziś jeszcze raz z mała u lekarza, tym razem u innego (charczenie w nosku) bo przy kichaniu wszystko jej wychodzilo noskiem... lekarka stwierdziła,że mała jest delikatnie przeziębiona... kazała psikać wodą morską i zapisała kropelki, które są ogółem do oczu i uszu ale nam kazała do noska zakrapiać ...dziwne.. jak ona nam to powiedziała to my z mężem na nią spojrzeliśmy to zaraz wytlumaczyła, żebyśmy nie myśleli, że się pomyliła.... chyba lekarz wie co mówi :/ bo jestem sceptycznie nastawiona do tych kropli

reklama
Ewelinaanna ja bym uzywala, w koncu lekarz chyba wie co robi. W sumie kanaliki lzowe polaczone z noskiem, moze jakos to tam wspolgra.

Do góry