reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Witam :)

lisica, Na_cik współczuje i przytulam mocno :(

Asiulka mnie również boli kręgosłup tzn w okolicach lędźwiowych do tego od kilku dni nie wiem czemu pobolewaja mnie biodra, przecież jeszcze nie mam większego obciążenia.

Olenka witaj serdecznie! a skad dokładniej jesteś? no dośc dużo nas tutaj jest z wysp ;) ja oczywiście standardowo tez będę miałą usg około 12 -13 tyg, dostałam już list z datą na 21 marca.

Jeśli chodzi o moderatorki zgadzam się z dziewczynami ;)

U nas tez dziś piękna pogoda, aż miło pootwierać okna i poczuć wiosnę :) niestety i tak mam jakiś senny dzień, w pracy myślałam że usnę na stojąco. chwała Bogu mam obiad z wczoraj więc wyleguje się trochę na sofie :)

Miłego popołudnia życzę!

reklama
Ja tez sprawdzam czy nie ma krwi - mimo ze to moja pierwsza ciąża i nigdy nie poroniłam.

Ja mam usg dopiero 14.03 i już gryzę ściany bo nie mogę się doczekac :/

Cyntia, ja je robiłam 2 tygodnie temu. Też miałam stres :-). Niby jestem grzeczna i odpowiedzialna, ale...no kto wie. A co masz nie tak z morfologia? U mnie akurat wszystko w normie, ale czytałam, że u ciężarnych normy są inne, więcej odchyleń sie dopuszcza. Widziałam to chyba na e-dziecko, portalu gazety.pl.

bylam juz po skierowanie na bete i mam na czwartek a wyniki beda dopiero do odbioru od soboty,wiec w ciagu tygodnia moge zrobic tylko jedna bete a wizyte mam juz w poniedzialek.
dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia,jest mi razniej wiedzac ze nie jestem sama i moc sie pozalic i poplakac przy Was.

Asiulka87Sosnowiec badanie na WR jest obowiązkowe i wyjątkowo ważne, bo kiła wykryta do chyba 16 tygodnia pozwala na leczenie, które w pełni ochroni płód, potem różnie bywa. Kiła jest ostatnio często wykrywana i to u całkiem "porządnych" ludzi. Badanie na HIV nie jest obowiązkowe, ale zalecane, bo też można podać leki, które na ponad 90% chronią dziecko przed zakażeniem.

agatka nie możesz bety zrobić prywatnie? jeśli dobrze rozumie, mieszkasz poza Polską, więc nie wiem, jak tam jest, ale tutaj to dość tanie badanie i wyniki masz zwykle tego samego dnia.

Teraz wzielam ksiazeczke ciazowa i patrze jakie badania wpisal sprawdzam skroty i hbs ag to na zoltaczke mam ujemny i vdrl to na kile tez ujemny ,,,, ufff wiec mialam robione a nawet nie wiedzialam bo mi nic nie powiedzial

u mnie we Wloszech nawet jak chce zrobic prywatnie to musze poczekac minimum 2 dni i kosztuje ok.30 euro a na wyniki czeka sie tyle samo czasu wiec na jedno mi wychodzi.

reklama
Asiulka to tylko pozazdrościć, że masz już wynik i nawet nie musiałaś się stresować czekając.

agatka to rzeczywiście ciężka sytuacja. Mam nadzieję, że wszystko się uda :tak: długo starałam się o pierwsze dziecko i wiem, jaki to stres.

Do góry