reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Witam :)

lisica, Na_cik współczuje i przytulam mocno :(

Asiulka mnie również boli kręgosłup tzn w okolicach lędźwiowych do tego od kilku dni nie wiem czemu pobolewaja mnie biodra, przecież jeszcze nie mam większego obciążenia.

Olenka witaj serdecznie! a skad dokładniej jesteś? no dośc dużo nas tutaj jest z wysp ;) ja oczywiście standardowo tez będę miałą usg około 12 -13 tyg, dostałam już list z datą na 21 marca.

Jeśli chodzi o moderatorki zgadzam się z dziewczynami ;)

U nas tez dziś piękna pogoda, aż miło pootwierać okna i poczuć wiosnę :) niestety i tak mam jakiś senny dzień, w pracy myślałam że usnę na stojąco. chwała Bogu mam obiad z wczoraj więc wyleguje się trochę na sofie :)

Miłego popołudnia życzę!

reklama
Ja tez sprawdzam czy nie ma krwi - mimo ze to moja pierwsza ciąża i nigdy nie poroniłam.

Ja mam usg dopiero 14.03 i już gryzę ściany bo nie mogę się doczekac :/

Cyntia, ja je robiłam 2 tygodnie temu. Też miałam stres :-). Niby jestem grzeczna i odpowiedzialna, ale...no kto wie. A co masz nie tak z morfologia? U mnie akurat wszystko w normie, ale czytałam, że u ciężarnych normy są inne, więcej odchyleń sie dopuszcza. Widziałam to chyba na e-dziecko, portalu gazety.pl.

bylam juz po skierowanie na bete i mam na czwartek a wyniki beda dopiero do odbioru od soboty,wiec w ciagu tygodnia moge zrobic tylko jedna bete a wizyte mam juz w poniedzialek.
dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia,jest mi razniej wiedzac ze nie jestem sama i moc sie pozalic i poplakac przy Was.

Asiulka87Sosnowiec badanie na WR jest obowiązkowe i wyjątkowo ważne, bo kiła wykryta do chyba 16 tygodnia pozwala na leczenie, które w pełni ochroni płód, potem różnie bywa. Kiła jest ostatnio często wykrywana i to u całkiem "porządnych" ludzi. Badanie na HIV nie jest obowiązkowe, ale zalecane, bo też można podać leki, które na ponad 90% chronią dziecko przed zakażeniem.

agatka nie możesz bety zrobić prywatnie? jeśli dobrze rozumie, mieszkasz poza Polską, więc nie wiem, jak tam jest, ale tutaj to dość tanie badanie i wyniki masz zwykle tego samego dnia.

Teraz wzielam ksiazeczke ciazowa i patrze jakie badania wpisal sprawdzam skroty i hbs ag to na zoltaczke mam ujemny i vdrl to na kile tez ujemny ,,,, ufff wiec mialam robione a nawet nie wiedzialam bo mi nic nie powiedzial

u mnie we Wloszech nawet jak chce zrobic prywatnie to musze poczekac minimum 2 dni i kosztuje ok.30 euro a na wyniki czeka sie tyle samo czasu wiec na jedno mi wychodzi.

reklama
Asiulka to tylko pozazdrościć, że masz już wynik i nawet nie musiałaś się stresować czekając.

agatka to rzeczywiście ciężka sytuacja. Mam nadzieję, że wszystko się uda :tak: długo starałam się o pierwsze dziecko i wiem, jaki to stres.

Do góry