reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Asiulka mnie boli, mam ogolnie problemy z kregoslupem wiec takie bole u mnie to normalka.

Bylam w piatek na wizycie i wszystko ok. Dzidzia 1,7cm i pan dr pokazal mi bijace serduszko. Ale jak zapytalam go czy nie da sie posluchac to powiedzial ze nie, ze to za wczesnie, za miasiac posluchamy. Dziwne bo z corka na tym etapie juz slyszalam serduszko, no ale nie dyskutowalam z panem dr....

Dzien dobry :)

Zauważyłam ze sporo nas wyspiarek :) ciesze sie ze nie jestem jedyna hehehe:) choc moze mi sie uda miec dodatkowe usg, ze wzgledu zr mam torbiel na lewym jajniku... 1 kwietnia sie dowiem czy od lipca zeszlego roku sie wchlonal czy nie... Choc watpie, bo pobolewa mnie ten jajnik :(

Pewnie, ze wech wyczulony Gosiak :) ale chyba nie az tak :( umowilam się do lekarza... Zobaczymy... Mam nadzieje ze to tylko przewrazliwiony wech :)

Jesli chodzi o lozeczko turystyczne to na poczatku dla mojej cory tez mialam takie. Ale ze wzgledu na jej problemy ruchowe postanowilismy z mezem kupic normalne drewniane lozeczko zeby ta mogla cwiczyc sobie siadanie i wstawanie... Dla drugiego tez kupimy normalne... A turystyczne czeka w Polsce na drugiego wnuka lub wnuczke hehehe :)

Zauważyłam ze sporo z Was pracuje popoludniami... Jak radzidzie sobie z wieczornym glodem po pracy? Ja czasem zjadlabym konia z kopytami a nie chce sie objadac bo i tak mam juz problemy z nadwaga... No ale jem jak musze... Najgorsze jest to, ze w ogple nie mam apetytu na warzywa i owoce... Poza marchewka surowa i jablkami :p

Olenka - u mnie dzis pierwszy dzien po macierzynskim....ale wiedza, ze jestem w ciazy i chyba sie domyslalaja , ze jak tylko bede mogla to uciekam od nich . Ja jakos specjalnie glodna nie jestem wieczorami, ale zobaczymy jak to bedzie ;-) w kazdym badz razie zamierzam bardziej sie oszczedzac niz to mialo miejsce z Tymkiem bo wtedy pracowalam dlugo i staralam sie mimo brzucha nie odbiegac od innych...

nacik - kurcze tak mi przykro, brak słów:-(
Emilia s- w najbliższą sobotę mam USG, w poniedziałek muszępowiedzieć szefowej:baffled:
Aschlee - gratuluję:tak:
Asiulka - u mnie jak na razie poza sennością innych objawówbrak:confused:
marrika - dziwne, ja też w poprzedniej ciąży już w 7tygodniu słyszałam serducho. Może nie potrafi sprzętu obsłużyć:-)

Agniecha - Simba i Tosia cudowne :-)

MariM - a jaki budżet macie na prezent?

Anecznik - kciuki za wizytę :-)

EmiliaS - gratulacje :-) Jeśli chodzi o wiek ciąży to się mówi np 8 tydz 2 dzień, no ale niby to jest 9 tydzień ciąży. Pokręcone to. Lekarz mówi według wieku ciąży.

Aschlee - super, że się ustabilizowało :-)

Marika29 - gratki!

Na_cik - okropnie mi przykro.. To takie niesprawiedliwe.. [*]

Sunovia - jesteś? Odezwij się do nas. Mam nadzieję, że lepiej się czujesz.

Ja dziś byłam na pobraniu krwi. Byłam głodna, miałam mdłości, no i nie piłam nawet wody, no to mi się słabo zrobiło, więc pielęgniarka przerwała pobieranie i powiedziała do drugiej, by ta podała mi wody. Jak podała, tak od razu wypiłam, że ta, co mi pobierała krew nie zdążyła zareagować, że mam nie pić, bo to kranówa. No jak można dać ciężarnej wodę z kranu?
Takie straszne badania robiłam, że strach się bać ;-)

Gosik - Trzymam kciuki za Twoj pierwszy dzien... Nie ma sensu sie przemeczac... Bedac w Polsce mialam super prace i nie musialam sie nadwyrezac, teraz gorzej... 7 godzin stania w jednej pozycji... I jeszcze ogrzewanie nad sama glowa daje... Wiec od tygodnia siedze w domu... Chce jeszcze tydzien zostac, zwlaszcza ze na prawde kiepsko sie czuje... wiec bede prosic o zwolnienie. No i te badanie moczu. A moge spytac w jakiej części Anglii mieszkasz?

Ciekawi mnie czy ktoras z Was jest z Northamptonshire :p

Ja po wizycie, słyszałam bijące serduszko :-) byłam w taki szoku że w końcu się udało i idzie w dobrym kierunku że o nic się nie zapytałam :-) Jedynie w kacie ciąży przeczytałam że to 7 tydzień. Nie dostałam żadnych tabletek (np. luteiny itp.) może i dobrze. Kolejna wizyta za równy miesiąc.
Dostałam skierowanie na badania prenatalne ale zdecydowanie nie będziemy ich robić. Wiedza niczego nie zmieni.

reklama
Do góry