reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Asiulka nawet o 1mm niw urosl pcherzyk.mam za tydzien kolejne usg,zobaczymy moze urosnie bo na tym etapie juz powinno bylo cokolwiek widac,usg mialam dopochwowe i sie musial lekarz nagimnastykowac aby znalezc pecherzyk.nie byl optymista lekarz,albo urosnie i zacznie sie rozwijac albo czeka mnie zabieg.jest mi strasznie smutno bo tak dlugo czekalismy na dzidzie i teraz mam ja stracic................to nie sprawiedliwe............

reklama
agatka13 ja tez bylam w 6 tc na wizycie tyle ze to byla moja pierwsza wizyta i tez byl tylko pecherzyk ale lekarz powiedzial ze to jest wczesna ciaza i tak ma prawo byc jeszcze na tym etapie wiec glowa do gory, moze jeszcze wszystko bedzie dobrze.

Anecznik - to dobre wiesci, tylko jakie prenatalne badania chca Wam zrobic? Dlaczego nie chcesz ich miec?

Agatka - bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki :) wyobrazam sobie jaki to stres... Ja teraz jestem w 8 tyg i 4 dni ciazy a pierwsze usg bede miala 1 kwietnia... Sama strasznie sie boje czy wszystko ok. Na prywatne badanie nie pojde bo na chwile obecna nie stac mnie zeby wydac ponad 100 funtow za wizyte i usg, wiec wszystko w rekach Boga. Musi byc dobrze :)

Olenka- mieszkam w okolicach Newcastle , wiec to juz niedaleko Szkockiej granicy ;-) niestety jak widze kawal drogi od Ciebie i innych dziewczyn. Tez nie masz za ciekawej pracy widze, szkoda, ze to zwolnieni tu bezplatne jest. No przynjamniej u mnie tak to wyglada, wiec zamierzam popracowac tylko do czasu kiedy musze ;-) urlop mam do wykorzystanie plus wezme moze ze 2 tygodnie parental leave :tak:

anecznik - -skoro nie dostalas nic to tylko sie cieszyc , ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku

agatka -trzymam kciuki aby bylo dobrze

Ja wlasnie dostalm list z terminem pierwszego usg...7 kwietnia wiec jeszcze troche czekania...

Agatka - bardzo mocno trzymam kciuki! Mogłabyś zrobić badanie poziomu beta HCG w krwi i powtórzyć, by zobaczyć czy rośnie. Jak tylko będziesz potrzebowała, to pisz do nas. Jesteśmy z Tobą i wierzymy w dobre wieści.

Anecznik - ja mam badania prenatalne 24 marca. To jest USG bardziej szczegółowe. Ma na celu dokładne wymierzenie maluszka. To rutynowe badanie. Są jeszcze badania dodatkowe z krwi. Które Tobie lekarz zlecił?

Annam - co tam u Ciebie?

Mam już wyniki. Nie mam kiły, HIV, żółtaczki typu C, ani typu B. Troszkę się nastresowałam ;-) Robiła już któraś z Was te badania? Morfologia taka nie do końca dobra.

Ostatnia edycja:
reklama
Cyntia ja ostatnio robiłam te badania w dniu porodu, bo w szpitalu pobierają je przy przyjęciu. Na początku poprzedniej ciąży oczywiście też robiłam. Nic miłego :baffled:

Zapisałam się na jutro do lekarza. Chcę tylko ustalić, gdzie jest pęcherzyk, żeby nie stresować się cp. Szczerze powiedziawszy, ponieważ pierwszą ciążę poroniłam, w drugiej do jakiegoś 7 miesiąca za każdym razem sprawdzałam, czy nie ma krwi na papierze toaletowym.

Do góry