reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Witajcie z rana

Tutu jak sama się podciąga to nic nie zrobisz widocznie tak ma być. ew. kładź na płaskim jeśli jest taka opcja.

Cyntia fajniutki jest Twój synuś i długi chyba, prawda?

Samochodzik moja śpi na pleckach bo na boczku i tak zaraz się przekręca. Jak spała w rożku to układałam ją na boczkach.

Monia super, że je z piersi.

Ja jak potrzebuje ściągnąć mleko żeby było jak wychodzę, albo żeby małej dać butle raz na jakiś czas to ściągam rano bo mam piersi dosłownie kwadratowe. Wtedy mała rano je z jednej, a ja z drugiej ściągam ok 140-150. Wcale nie dużo jak na tak pełne piersi po 10 godz. nie karmienia. Potem przystawiam do tej samej z której ściągałam a jak mało to druga. A smoczka w butli nie zmieniam bo jednak chce pokarmić jeszcze piersią ( ona je sporadycznie z butli) i lepiej jak jej będzie wolniej lecieć z butli.

My już po księdzu, przed sylwestrem już był.

reklama
Czesc :)

Askar, moja je srednio co 2-3h a czasami nawet czrsciej sie zdarzy. Trzymam kciuki zeby udalo sie kp tylko.

My nosimy 62/68, 3-6 miesiecy, zalezy jaka firma.

Dzisiaj pospalysmy do 8 z karmieniem o 1 - 4 i 7. Kurde w nocy karmie na lezaco i zawsze zasne i przez to mala spi ze mna dopiero jak sie ockne to ja odkladam.

Samochodzik ja klade na plasko, jak ja poloze na boczek to i tak sie obkreca na plecki. Na boczku spala na poczatku, jak w rozku byla. Tylko moja teraz spi na poduszce klin. Moze mu nie wygodnie na boczku. A czemu nie chcesz go klasc na pleckach?

Tutu moja sie podciaga jak lezy u mnie na udach.

Dziewczyny bardzo dziekuje za rady-powiem Wam ze poki co od wczoraj od godziny 15 mala je tyulko z cyca i sie najada, jest zadowolona( 6 karmien z rzedu). Zaczelam znowu wierzyc ze kp u nas jest mozliwe. Dwa razy sie zdarzylo ze zeby zlapala cyca to musialam chodzic za to jak juz zacznie lecieć to nie ma juz problemu. Godzine temu dostała butlę bo nie bylo mnie w domu- mam nadzieje ze sobie nie przypomniala o jej istnieniu:) dowiem sie za jakieś 1,5 h;) trzymajcie kciuki!

Samochodzik moja tez spi na pleckach. Probowalam raz na boczek ja polozyc to nawet sekundy nie lezala, od razu przekrecila sie na plecki.

Askar super, ze tak ladnie je. Moze uda sie butle wyeliminowac. Trzymam kciuki!

Juz po ksiedzu. Mlody, rok mlodszy od mojego meza. Pytal czy do kosciola chodzimy, a moj, ze tak oczywiscie ale u rodzicow ;-) no i co mnie zaskoczylo nie chcial koperty wziac. Pytal czy na pewno, ze moze sobie zostawimy, bo dziecko i wydatki. Pozytywne wrazenie wywarl.

Dziewczyny czy wam tez mleko tryska pod takim cisnieniem? Jak mala zassie i pusci to leci taki strumien na 5 cm. Zaczelam karmic ja pod gorke ale dzisiaj jak popuscila to nawet w takiej pozycji mleko tryskalo pionowo do gory. Moze to przez to ona tak krotko je, bo sie meczy, jak musi tak szybko lykac. Czasem to az sie zasapie.

Monia mi tez tak leci. Jak mala wypusci na chwile to ona ma cala twarz zalana i wszystko w kolo. Ostatnio ja nawet w twar doatalam. A jak byla u mnie kumpela i ja karmilam mala a ona siedziala na kanapie obok mniw to mala sie na chwile oderwala to ona po nogach dostala :p na szczescie sie usmiala:) sama ma dziecko wiec luzik;p

Mi wczoraj samo lecialo ale to chyba dlatego że puszczal mi zastój:) chociaż nie mogę narzekać bo jak mała puściła cyca i scisnelam brodawke to mleko tryskalo ;)

Betti a twoja córcia spokojnie je? Nie krztusi się itp? Bo moja ewidentnie nie nadąża łykać i strasznie dużo powietrza łyka przy tym. W pozycji pod górkę o niebo lepiej ale i tak musi bardzo szybko łykać.

Hej Mamuśki :) my dziś spałyśmy od 20.30 do 8 rano bez pobudki. Co do fotelika to my tylko tydzień jezdziłyśmy z wkładka bo później mała po prostu się nie mieściła. U mnie też tryska nie raz jak w czasie jedzenia mała puściła pierś to dostała po twarzy :)

Hej Dziewczyny!

Wróciłyśmy właśnie ze spacerku, piękna pogoda dzisiaj.

Samochodzik nasza śpi na boczkach i na brzuszku. Aczkolwiek ostatnio jak opanowała trzymanie głowy w pionie to jak ją kładziemy na brzuszku od razu podnosi łepek i kręci nim w lewo i praw. ;)

Jestem troszkę zła, bo dzwonili z przychodni i wtorkową wizytę przełożyli na piątek...ech

reklama
Samochodzik ja klade malego na pleckach ale jak chce spac to sam sie ivraca na prawy bok i zakrywa buzie hehe potem jak spi sie obraca na plecki no i dlatego ze jak sam zasypia na tym prawym boku to jak go karmie na lezaco to staram sie zeby pospal na lewym :-)

Co do tych naczyniakow to moj mual plaski a teraz sama nie wiem jest odstajacy i wlasnie poszarpany chirurg kazal zrobic fotke z zapalka i za miesiac znowu i zobaczymy:-)

Co do podnoszenia glowki to moj ja sie go zlapie za raczki odrazu sie ponosi ja nu nie pomagam wiec niech cwiczy, lekarka mi powiedziala ze jest silny wiec ok:-)

Do góry