reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Przez sen sie wybudza a przy cążkach się szarpie a tak problemu nie ma. Bede musiała powoli ją do cążek przyzwyczaić bo nie bede całe życie jej obgryzać :)

hej, hej co tu tak cicho? :) wchodzę rano z nadzieją na masę nowych wiadomości a tu praktycznie nic :)

Co do obcinania paznokci to ja robię to jak mała jest najedzona, zadowolona- wtedy biore ją na kolanka i obcinam. Używam nożyczek do paznokci ale dla dorosłych- tych z ostrym końcem- wiem że to może niezbyt bezpieczne, ale tylko one zdają egzamin- na początku używałam tych dla niemowląt, ale one są za grube i nie mogłam podejść pod paznokcia :)

Dziewczyny jak to jest z karmieniem piersią w nocy- bo moja przesypia cała noc no i nad ranem mam z cycków dwie bomby- niby dziecko powinno jeść na jeden posiłek z jednej piersi, no ale co wtedy z tą drugą? ściągać czy jak? :) a może nad ranem przystawiać do obu po trochę? ;) Ja dzisiaj zrobiłam tak, ze z jednej jadła przez 30 minut i potem przez 10 minut drugą, po 2 godzinach z tej co jadła 10 minut dałam jako pierwszą. Dobrze?

Kurcze coś nie mogę sobie poradzić z tym suwaczkiem. Wklejam tego linka i nic. A w obrazkach w sygnaturze wyświetla mi sie stworzony suwaczek.. nie wiem o co kaman:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Askar dobrze :tak: a ta cisza to może przez weekend, dziewczyny wylegują się w łóżkach ;)

U nas dzisiaj będzie mega rozregulowany dzień. Zocha powinna od godziny spać a dopiero usnęła. Na dodatek jedziemy dzisiaj do rodziców więc nie ma co liczyć na spanie, bo babcie nie dadzą. Nasi rodzice mieszkają w tej samej miejscowości więc jak jedna babcia już się nacieszy i Zośka mogłaby mieć trochę spokoju musimy jechać do drugiej babci i od początku to samo ;)

Czyli z tym karmieniem najlepiej powoływać się na własną intuicję :p

Monia współczuję, my jak idziemy do jednej babci albo do drugiej to mała jest nie do zniesienia- marudzi okropnie ;) Wystarczy, że przesunie się jej spanie o pół godziny, godzinę i robi się piekło :D

Ostatnia edycja:
Askar tez tak robię bo moja noc przesypia całą a pozniej woła co około 2h i tej jednej piersi ulży. A potem od tej zaczynam. Tylko ze ja nie mam aż tyle pokarmu zeby ściągać.

No ja już tez nie ściągam- tylko wieczorem jak mała zaśnie bo muszę stopniowo przyzwyczajać cyce do zmiany pór karmienia. Ale jak tylko ściągałam mleko i podawałam małej w butelce to też szału nie było- średnio około 100ml z obu cyców- nadrabiałam w nocy, bo mała przesypia całą noc :)

No i najgorszy jest teraz ten moment przejściowy ze ściagania co 3 godziny na kp każda pierś co mniej więcej 4,5 godziny- niestety ale moje cyce szaleją i w jednej właśnie sie zrobił zastój. Chyba póki co muszę dawać co te 2,5 godziny obie piersi z tym, że jedną tylko na chwilę. Potem jak już się zorientują, że nie trzeba produkować co 3 godziny to będę karmiła jedną na jedno karmienie :)

Hejka. Daaaawno mnie nie bylo. Zawirowan wiele. Ale juz/czas bedzie. Nie nadrobie zapewne :-)
Mala rosnie, od poczatku tylko cycus.brakuje mi spania jedynie :-) :-)

reklama
askar najlepiej jak mały ci zje z jednego cyca do końca bo poczatkowy pokarm różni sie od tego końcowego:blink:

My dzisiaj byliśmy u dziadkow w odzwiedziny i staś prawie nic tam nie spał tyle co jadł przy cycu tomu sie przysypiało i jak go zostawiałam to 5 minut i krzyk na szczescie teraz już spi jedyne co mnie martwi to to ze ostatnią kupke robił rano wiec pewnie w nocy mi zrobi i sie wybudzi o jakiejś nienormalnej godzinie :dry: cikawe ile razy dzisiaj bede wstawac:confused:

Do góry