reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Moja Hania jest starsza od Waszych dzieci bo ma juz skończone 4 miesiące, ale ładnie się podnosi trzymana za ręce, co więcej potrafi dźwignąć się z pozycji leżącej do siedzącej. Ale za często z nią tak nie robię bo boję się żebym nie zrobiła jej jakiejś krzywdy :)

No i tak jak przewidziałam córa buntowała się przy cycu po zjedzeniu butli, ale nie poddałam się i dałam jej się wykrzyczeć przez 15 minut, po 15 minutach chyba zrozumiała że nic nie wywalczy i złapała cyca, najadła się :) o 15.30 już nie było problemu, od razu złapała i jadła :) ściągać już nie ściągam, no chyba że byłaby za duża przerwa- np. w nocy. Tak jak ktoś napisał- w końcu laktacja dostosowuje się do potrzeb dziecka, postanowiłam zaufać naturze :p

reklama
My jesteśmy po kolejnej szczepionce 6w1
Mały niesamowicie się rozwija,dzwiga główkę do góry,gaworzy,przewraca się z boku na bok,cudowne uczucie patrzeć i podziwiać jakie robi postępy :)

Dziewczyny mały będzie miał 29 stycznia 4 miesiące czy próbujecie już dawać jakieś jedzonka?

Madzia ja mam plan podawać do spróbowania czyli tak z 3 łyżeczki czegos nowego bo chce go uczyć nowych smaków i sprawdzać czy nie jest na coś uczulony ( z owodu mega wysypki ktorą kiedys miał i bardzo suchcej skorki ) mysle że dziecko po 4 miesiacu moze juz koszkować a w 5 czy tam 6 możesz już dawac normalne posiłki :)

Ja swojej już podałam jakieś 2 tygodnie temu, dwa razy ćwiartkę jabłuszka- bardziej za namową męża, ja nie byłam do tego przekonana, mała chętnie jadła. Ale poczytałam później troche na ten temat i przestałam podawać, stwierdziłam, ze nie ma co sie spieszyć- skoro może być tylko na cycku do pół roku to niech tak zostanie- dla niej i dla mnie to będzie korzystne :)

Czy ktoś mi powie jak dodać suwaczek? :)

Ostatnia edycja:
Ja swojej już podałam jakieś 2 tygodnie temu, dwa razy ćwiartkę jabłuszka- bardziej za namową męża, ja nie byłam do tego przekonana, mała chętnie jadła. Ale poczytałam później troche na ten temat i przestałam podawać, stwierdziłam, ze nie ma co sie spieszyć- skoro może być tylko na cycku do pół roku to niech tak zostanie- dla niej i dla mnie to będzie korzystne :)

Czy ktoś mi powie jak dodać suwaczek? :)

a wiec
panel użytkownika - edytuj sygnature - i w polu edytuj sygnature wklej linka :)

Askar https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/

Zoska padla o 20. Dzisiaj tez zjadla 150 ml przed spaniem. Cycala chyba 6 lub 7 razy od rana takze jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny czym obcinacie pazurki? Ja mam obcinacz i juz 3 razy ja skaleczylam :-( wczesniej to tak ledwo co, ze obeszlo sie bez placzu. Ale dzis to juz troszke skorke przecielam :-( powiedzialam mezowi, ze teraz on bedzie obcinal, bo ja chyba nie potrafie. A moze nozyczkami byloby lepiej?

Askar https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/

Zoska padla o 20. Dzisiaj tez zjadla 150 ml przed spaniem. Cycala chyba 6 lub 7 razy od rana takze jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny czym obcinacie pazurki? Ja mam obcinacz i juz 3 razy ja skaleczylam :-( wczesniej to tak ledwo co, ze obeszlo sie bez placzu. Ale dzis to juz troszke skorke przecielam :-( powiedzialam mezowi, ze teraz on bedzie obcinal, bo ja chyba nie potrafie. A moze nozyczkami byloby lepiej?

ja nożyczkami na spaniu ale mały czsem mi sie tak drapie ze musze mu bardziej podciąc i konczy sie to czasem wrsającym panokciem z boku ale tylko w 2 paluszkach jak byłam u chirurga z naczyniaki to mi powiedział ze jak ma tendencje do wrastających paznokci to nic nie poradze

Moze to głupie ale babcia mi poradziła obgryzać paznokcie. Mała chętnie łapkę daje i nie mam problemu. Cążkami próbowałam i nie dość ze ją skaleczylam to jak tylko widziała cążki to się darła. A dac mamie rączki do buzi to dobra zabawa. Jest zdecydowanie babcina metoda ale u mnie tylko to działa.

Moze to głupie ale babcia mi poradziła obgryzać paznokcie. Mała chętnie łapkę daje i nie mam problemu. Cążkami próbowałam i nie dość ze ją skaleczylam to jak tylko widziała cążki to się darła. A dac mamie rączki do buzi to dobra zabawa. Jest zdecydowanie babcina metoda ale u mnie tylko to działa.

a nie ma potem ich nierównych?:-D ja własnie dlatego robie to na spaniu albo jak ogląda tv:sorry:

reklama
Do góry