reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Moja Hania jest starsza od Waszych dzieci bo ma juz skończone 4 miesiące, ale ładnie się podnosi trzymana za ręce, co więcej potrafi dźwignąć się z pozycji leżącej do siedzącej. Ale za często z nią tak nie robię bo boję się żebym nie zrobiła jej jakiejś krzywdy :)

No i tak jak przewidziałam córa buntowała się przy cycu po zjedzeniu butli, ale nie poddałam się i dałam jej się wykrzyczeć przez 15 minut, po 15 minutach chyba zrozumiała że nic nie wywalczy i złapała cyca, najadła się :) o 15.30 już nie było problemu, od razu złapała i jadła :) ściągać już nie ściągam, no chyba że byłaby za duża przerwa- np. w nocy. Tak jak ktoś napisał- w końcu laktacja dostosowuje się do potrzeb dziecka, postanowiłam zaufać naturze :p

reklama
My jesteśmy po kolejnej szczepionce 6w1
Mały niesamowicie się rozwija,dzwiga główkę do góry,gaworzy,przewraca się z boku na bok,cudowne uczucie patrzeć i podziwiać jakie robi postępy :)

Dziewczyny mały będzie miał 29 stycznia 4 miesiące czy próbujecie już dawać jakieś jedzonka?

Madzia ja mam plan podawać do spróbowania czyli tak z 3 łyżeczki czegos nowego bo chce go uczyć nowych smaków i sprawdzać czy nie jest na coś uczulony ( z owodu mega wysypki ktorą kiedys miał i bardzo suchcej skorki ) mysle że dziecko po 4 miesiacu moze juz koszkować a w 5 czy tam 6 możesz już dawac normalne posiłki :)

Ja swojej już podałam jakieś 2 tygodnie temu, dwa razy ćwiartkę jabłuszka- bardziej za namową męża, ja nie byłam do tego przekonana, mała chętnie jadła. Ale poczytałam później troche na ten temat i przestałam podawać, stwierdziłam, ze nie ma co sie spieszyć- skoro może być tylko na cycku do pół roku to niech tak zostanie- dla niej i dla mnie to będzie korzystne :)

Czy ktoś mi powie jak dodać suwaczek? :)

Ostatnia edycja:
Ja swojej już podałam jakieś 2 tygodnie temu, dwa razy ćwiartkę jabłuszka- bardziej za namową męża, ja nie byłam do tego przekonana, mała chętnie jadła. Ale poczytałam później troche na ten temat i przestałam podawać, stwierdziłam, ze nie ma co sie spieszyć- skoro może być tylko na cycku do pół roku to niech tak zostanie- dla niej i dla mnie to będzie korzystne :)

Czy ktoś mi powie jak dodać suwaczek? :)

a wiec
panel użytkownika - edytuj sygnature - i w polu edytuj sygnature wklej linka :)

Askar https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/

Zoska padla o 20. Dzisiaj tez zjadla 150 ml przed spaniem. Cycala chyba 6 lub 7 razy od rana takze jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny czym obcinacie pazurki? Ja mam obcinacz i juz 3 razy ja skaleczylam :-( wczesniej to tak ledwo co, ze obeszlo sie bez placzu. Ale dzis to juz troszke skorke przecielam :-( powiedzialam mezowi, ze teraz on bedzie obcinal, bo ja chyba nie potrafie. A moze nozyczkami byloby lepiej?

Askar https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/

Zoska padla o 20. Dzisiaj tez zjadla 150 ml przed spaniem. Cycala chyba 6 lub 7 razy od rana takze jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny czym obcinacie pazurki? Ja mam obcinacz i juz 3 razy ja skaleczylam :-( wczesniej to tak ledwo co, ze obeszlo sie bez placzu. Ale dzis to juz troszke skorke przecielam :-( powiedzialam mezowi, ze teraz on bedzie obcinal, bo ja chyba nie potrafie. A moze nozyczkami byloby lepiej?

ja nożyczkami na spaniu ale mały czsem mi sie tak drapie ze musze mu bardziej podciąc i konczy sie to czasem wrsającym panokciem z boku ale tylko w 2 paluszkach jak byłam u chirurga z naczyniaki to mi powiedział ze jak ma tendencje do wrastających paznokci to nic nie poradze

Moze to głupie ale babcia mi poradziła obgryzać paznokcie. Mała chętnie łapkę daje i nie mam problemu. Cążkami próbowałam i nie dość ze ją skaleczylam to jak tylko widziała cążki to się darła. A dac mamie rączki do buzi to dobra zabawa. Jest zdecydowanie babcina metoda ale u mnie tylko to działa.

Moze to głupie ale babcia mi poradziła obgryzać paznokcie. Mała chętnie łapkę daje i nie mam problemu. Cążkami próbowałam i nie dość ze ją skaleczylam to jak tylko widziała cążki to się darła. A dac mamie rączki do buzi to dobra zabawa. Jest zdecydowanie babcina metoda ale u mnie tylko to działa.

a nie ma potem ich nierównych?:-D ja własnie dlatego robie to na spaniu albo jak ogląda tv:sorry:

reklama
Do góry