reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Dla mnie suszarka to już wyje i huczy:D najważniejsze ze już nie chodzi całą noc. może jakoś pomału, pomału i się odzwyczai. Próbowałam już chyba wszystkich odgłosów i nic. Suszarka w formie mp3 też na niego nie dziala

reklama
Martyna sciagnij sobie aplikacje na telefon white noise albo cos w tym stylu. Tam tez jest dzwiek szuszarki, mozesz stopniowo wyciszac telefon az pewnego dnia nie bedzie synek potrzebowal takiego odglosu.

Ja w dzień też muszę Kajke bujać w wózku żeby zasnęła bo inaczej to jest ryk i sama nie zaśnie, za to wieczorem, są kołysanki bajeczka i gwiazdki z rzutnika i sama po 15 min zasypia :), ale także bardzo lubi dźwięk suszarki i jak po kąpieli podsuszam jej włoski to jest bardzo zadowolona :). A właśnie czy kąpiecie codziennie dzieciaczki? Ja według rad położnych kąpie mała co 2, 3 dni, a tak to tylko małe przemywanko, ale chyba w końcu będę musiała zacząć ją kąpać codziennie.

Martyna przez pierwsze 1.5 m-ca też musiałam małego uspokajać suszarką, szczególnie że miał kolki, co prawda nie denerwowała mnie, ale zaczęła się psuć ;P wtedy bratowa podrzuciła mi płytę "Dobry sen" gdzie nagrane są dźwięki domowych urządzeń, u nas sprawdził się odkurzacz, a odzwyczajałam od niego powoli ściszając głośniki i się udało, ostatnio tylko raz z tego skorzystałam;
z książek Tracy czytałam też "Język niemowląt i dwulatka" oraz Jak rozwiązywać problemy wychowawcze", muszę powiedzieć, że kobieta znała się na rzeczy i życiowo podchodziła do opieki nad dzieckiem;

nina pewnie że się podzielę wrażeniami, sama jestem bardzo ciekawa, i 5900 w 6 tyg, to Ci niezła panna rośnie :)

Karola to tym bardziej podziwiam co do porodu; Wojtka kąpię codziennie, bo to jest część rytuału przed snem, a poza tym mały to uwielbia i żal by mi było go tego pozbawiać, stosuję tylko oilatum by nie wysuszało skóry, a florą bakteryjną która podczas kąpieli ma być likwidowana się nie przejmuję; starszego też tak kąpałam i nadal kapie, zdrów jak ryba i rzadko choruje

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!

Pisałyście o drzemkach...u nas są zawsze trzy...pierwsza ok 10 takie pół godzinki, druga 12-13 na spacerze - tu zazwyczaj dłużej 1,5-2 godz zależnie od tego ile pochodzimy i trzecia ok 15/15.30.

My przed kąpielą słuchamy kołysanek w wykonaniu grzegorza turnaua i magdy umer. Ładnie Młoda się przy tym wycisza.

O u nas też misia dostała od babci płytę z kołysankami grzegorza turnaua i magdy umer :) dziś mała poszalała i spała od 20.30 do 7.15 jestem z niej dumna ;)

Ja też kąpie małego codziennie dla rytuału i dzięki temu wie ze po kąpieli się śpi dłużej:)a po drugie mały często ulewa więc musze go wykąpać. Pozostałą trójkę też codziennie kąpałam i kąpie chyba że jedziemy do lekarza popołudniu i późno wrócimy to wtedy szybkie opłukiwanie:)

Linka - super, że operacja udana!

Czekam i czekam na to kółko do kąpieli. Nie lubię poczty polskiej, wrrrrrrr.

Ja w domu mam dziś płaczka. Wybudza się z podkóweczką, lulam go i śpi dalej.

:))):** ja od dzis tez nie lubie poczty polskiej :) moj mąż na niej pracuje - wczoraj sie dowiedzial ze musza kogoś zwolnic i wypadło na niego:) takze rok zaczyna sie zaje...;//////

Slonko mnie właśnie dziwi to skąd moja córka wie, że po wieczornej butli ma długo spać. ;) Ostatnio się nad tym zastanawialiśmy z M. :) bo jak w dzień ze spaniem kiepsko, budzi się po pół godzinie do godziny max, tak właśnie wieczorem zasypia od razu na całą noc.

Linka mam nadzieję, że Twój Małżonek szybko podłapie coś nowego...rzeczywiście 'cudny' początek roku...

Dziewczyny karmiące mm czy przepajacie swoje Maluchy wodą/herbatkami? bo nam pediatra powiedział, że nie trzeba i nic Lusi nie podajemy, ale zastanawia mnie to...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry