reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Witam porannie :-)
Martyna niezle z ta suszarka. A jakie masz rachunki za prad? ;-) ja tez probowalam roznych dzwiekow ale z telefonu i jakos nie dzialaly.

Linka przykro mi z powodu meza :-(

My tez kapiemy coddziennie. Jakos wtedy mala lepiej spi. A poza tym lubi sie popluskac :-)

Za godzine idziemy na wazenie. Trzymajcie kciuki!

reklama
dzien dobry monia090:) pozno zaczynasz dzien :))))))3mam kciuki ;)))))))) ja dzis wyjatkowo jestem zaniepokojona mocnym i suchym kaszlem maluszka oraz jego snem ;/ otóż w nocy jak to w nocy roznie bywa:)dzis tez ale liczac od rana to synuś spal mi od 7 do 9.30 obudzony sila i teraz od 10.15 znowu mi zasnął (mija jego standardowy czas drzemki 30 min a on dalej spi ) nie zdarzało sie zeby mi tak spał dlugo i po chwili znowu z latwoscia zasypial ;/ mam nadz ze to nie objaw jakies choroby bo zwariuje:/ ja tez kąpie go codziennie bo lubi sie pluskac wiec nie zabieram mu tej przyjemności
moja bratówka ma 4 mc dziecko karmi butla i przepaja 1x albo 2x dziennie herbatka koperkowa albo zwykla woda.
nie mam pojecia Martyna jak poradzic sobie z oduczaniem odgłosu suszarki :( ciezka sprawa z tymi nawykami moj nie chcial smoczka dawalam na sile teraz jak polubil to mam problem z zabraniem mu go jak usnie albo mu wyleci z buźki bo zaraz sie budzi aaaaaa:)))))

Witajcie dziewczynki :)
U nas nocka tak srednio i poranek tez. Jak zasnela po kapieli to co godzine sie budzila i chciala jesc wiec o 23 zostawilam ja juz sobie w lozku i jadla chyba jeszcze o 1 i ok3 po tym odlozylam ja do lozeczka i spala do 7 zjadla i przysnela jeszcze do 8. Dopiero teraz odrana je, bo tak to marudzila i plakala wszystko bylo zle. Teraz wpadlam na pomysl zeby jej brzuszek rozgrzac( dmucham jej przez bodziaka w brzuszek) i pomasowalam brzunio reka i jej udami i odeszlo mnostwo gazow. Teraz w koncu spokojnie je. Mam nadzieje ze zasnie na troche bo ja nawet sniadania nie jadlam.

Karola, my kapiemy codziennie, mi polozne w szpitalu mowily, ze oni sa zwolennikiem codziennych kapieli ze wzgledu na sam rytual. Moja jak przychodzi godz ok 19 sama sie dopomina kapieli. Tylko w lazience sie uspokaja jak zaczne ja rozbierac:) uwielbia sie kapac.

Tutu my tez sie zastanawialismy ostatnio ze wieczorem wie ze ma spac cala noc;)

Dziewczyny uzywacie jeszcze ta dodatkowa wkladke w foteliku? Nie wiem jak dluga ja stosowac. Ja mam fotelik maxi cosi.

Betti88 - też mam fotelik maxi cosi wersja Cabrio Fix i przed wczoraj wyciągnęłam tą wkładkę. Przez nią mały miał strasznie mało miejsca jak go wkladalam w kombinezonie. Wyjade mi się że bez jest mu wygodniej.

Martyna chyba tez dzisiaj sprobuje ja wlozyc bez tej wkladki, tylko sie marteie czy glowka nie bedzie "za luzna" bo w tej wkladce jednak glowka jest fajnie zabezpieczona.

Rzeczywiście w wkladce główka jest zabezpieczona. Ale u nas to wyglądało tak, że jak zakładałem małemu czapkę i kaptur od kombinezony to w ta wkładkę ledwo się mieścił. A teraz bez wkładki jest akurat. Mamy gruby kombinezon może dlatego:)

Mam ten sam problem z wkładką. Jutro jedziemy w daleką drogę i sama nie wiem czy ją wyjąć. Bedzie miała na sobie polarowego pajaca bo do auta nie potrzebny zimowy kombinezon a jak cos to jeszcze bedzie kocyk. Kombinezon w razie co tez wezmę ale na 4h w aucie było by za ciepło. Chyba dzis ją ubiorę w tego pajaca i posprawdzam jak z wkładką i jak bez.

reklama
Do góry