reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Super pomysł z tymi ćwiczeniami z dzieckiem. Moja uwielbia jak sie cos z nią robi, a ja sie zastanawiałam jak znaleźć czas na ćwiczenia.

Askar, moja co prawda robi tak średnio co 2 dni kupę, ale jak zrobi to tez wszystko do prania i mycia. Nie wiem jak ona to robi... Moze trzeba większy rozmiar pieluch jej kupić. Dziś wieczorem tez juz była pod prysznicem.
Za to wczoraj postanowiła zrobic kupę w trakcie przewijania... Masakra, ja tez sie musiałam przebierać i wszystko do prania.

reklama
Kurczę moja mała pięknie spała ale zasnęła na mnie przytulona. Odłożyłam ją do łóżeczka i za chwile obudził ją okropny katar. W sumie cis co brzmi jak katar ale nie udało mi sie sciągnąć glutków. Po kąpieli odciagalam i było ok. Nie wiem czy to zmiana pozycji czy co. Dostawiłam teraz do piersi bo sie rozryczała i katar po chwili minoł... Dziwne to.
Co do kupy to moja dzis ubrudzila pajaca i śpiworek :) wczoraj robiłam pranie wiec śpiworek musi poczekać bo jednej rzeczy mi sie prac nie opłaca. Jedynie przeprałam zeby żółtych śladów nie było. Te dzieci są zdolne. Przez ten brak spiworka dzis spi pod kołderką. Tyle się nasłuchałam ze dzieci sie wsuwają pod spód ze teraz sie boje.

Czajka ja też stosuje taki system w dzień. Tylko jak mała jest bardziej zmęczona ( a dzieje się tak wieczorem) to jeszcze musze pobujać w łóżeczku, tzn. kładę rękę na jej klatce piersiowej i kołysze do momentu aż załapie smoka i potem przytrzymuje smoka i już nie kołysze. Wychodzę jak już przysypia. Nocki bez pobudek na szczęście. Daj znać jak pas bo ja też po cc a właściwie po dwóch. U mnie całą ciąże gin mówił o cc bo miałam "przestrzenie płynowe" i cienką bliznę po cc. A pod koniec zaczął przebąkiwać że blizna ok nie rozchodzi się to może poród sn. Trochę panikowałam. Dokładnie w dzień terminu dostałam skurczy pojechałam na porodówkę, ale po dwóch godzinach skurczy okazało się że wraz z postępem rozwarcia blizna coraz cieńsza i w ciągu pół godziny na stół.
Moja urodziła się 3440 a na 6 tygodni ważyła 5900.

Pszczółka odpoczynku życzę.

xjennyx fajne są takie akcje ... haha córa kupę zrobiła, a mama się musi przebierać:)

Ciesze sie ze spodobal sie wam pomysl brzuszkow ;) przyjemne z pozytecznym;)
Hania juz ma druga pobudke co 1h sie budzi na cyca. Mam nadzieje ze teraz juz zasnie porzadnie.

Judy ja wole kocykiem przykryc niz kolderka. Kocyk porzadnie zawijam pod boczki malej i raczki na wierzchu.

Przy moim porodzie nawet nikt nie pomyślał o cesarce chociaż klasyfikowałam się do niej w 100% po 1 miałam zielone wody w których mała leżała około 10 h bo musiałam mieć przebijany pęcherz, a nikt się do tego nie spieszył poza tym jak to mi później pow "nie spodziewali się że dziecko będzie takie duże", bo z usg wyszło im że mała waży 3,5 kg!! Ale gdyby po 17 h męczarni chcieliby mi zrobić cesarkę to bym się chyba zapłakała :). Co do kupek to podobno dziecko może nie robić do 10 dni bo małe jelitka uczą się wchłaniać i wchłaniają wszystko i nie ma się z czego utworzyć. Koleżanka stosowała metodę Tracy i jest bardzo zadowolona bo mała w nocy budziła jej się co godzinę, a teraz przesypia całe noce bez problemu. Ostatnio w ddtv pokazywane było jak ćwiczyć razem z maluszkiem :)

Ja Tracy czytałam " język niemowląt" znalazłam na jakiejś stronie w pdf. Na początku suszarka chodziła przez całą noc i podczas drzemek w ciągu dnia. A na dzień dzisiejszy chodzi przy usypianiu , później wyłączam, mały się przebudza ok 5 rano to włączam suszarkę i do 8 przeważnie śpi. No ale podczas drzemek w dzień ( przeważnie od 10 do 11 i od 13 do 16 ) suszarka chodzi. Bo bez tego mały nie chce mi usnąć i jest strasznie marudny. Mało tego ze suszarka w dzień to jeszcze trzeba bujać go w bujaki przez ten cały czas. Chyba trochę za bardzo przyzwyczaiłam a teraz mam problem

reklama
Jak ty wytrzymujesz z tym dzwiekiwm suszarki? My tez czasami suszara uspokajamy i ja po 5min mam dosc. Moze sprobuj znalezc jakis inny dzwiek co go uspokoi jakas kolysanke/piosenke, szum morza.

Do góry