reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

ja chciałabym zostać w domu z córą do roku, więc mamy jeszcze trochę czasu- chociaż fakt, powinno się zadbać o to, żeby chętnie zostawała z kim innym wcześniej.. :) ostatni tydzień mój mąż z nią zostawał rano i nie było problemu, babci widać jeszcze na tyle nie zna, żeby czuć się dobrze i nie tęsknić za mamą :)

reklama
Moja bez problemu zostaje sama z tatą ale z nikim innym nie próbowaliśmy jej zostawic. Do pracy wrócę jak bedzie miała 11 miesiecy a do żłobka nie chce dac. Boje sie zeby nie zrobił sie z niej mamin cycek.

U nas dzisiaj piekna pogoda wiec troche pospacerowalysmy. Az sie nie chcialo do domu wracac. Od rana byly juz trzy cycania wiec jestem zadowolona :-) ostatnie troche z krzykiem ale w koncu zalapala. Dalam butle w celu sprawdzenia czy jest najedzona ale pogardzila :-D

Ja jestem na rocznym macierzynskim a pozniej corcia najprawdopodobniej pojdzid do zlobka. Nawet nie chce myslec jak to bedzie. A moze uda sie z taka dochodzaca niania cos wykombinowac, bo moj pracuje na zmiany i czesto jest w domu. Jeszcze mam czas zeby sie zastanowic.

Linka - super, że operacja udana!

Czekam i czekam na to kółko do kąpieli. Nie lubię poczty polskiej, wrrrrrrr.

Ja w domu mam dziś płaczka. Wybudza się z podkóweczką, lulam go i śpi dalej.

Witam wszystkie mamuśki :) u mnie Kajtek dziś jakoś kiepsko śpi 2 drzemki po 30 min i koniec, teraz przysnęła to mogę trochę w necie pobuszować. U nas nocka super, mała spała od 21 do 7 później jedzonko i dalej spanko do 9.30. Mała dziś 1 raz zainteresowała swoim pieskiem patrzyła się na nią i gadała do niej z 15 min :). Ja też od razu zdecydowałam się na roczny urlop, a później nie wiem co będzie bo do żłobka nie chciałabym jej oddawać, teściowa się zadeklarowała że będzie z nią siedzieć, ale tego też bym nie chciała bo mnie denerwuje :). W pewnym okresie też myślałam, że Kaja ma skazę białkową, okazało się, że to był trądzik noworodkowy i musi samo przejść. Co do wagi to mi zostało 4 kg do wagi z przed ciąży, a wolałabym żeby spadło trochę więcej, więc muszę się sama o to postarać :)

Karola a u nas bylo odwrotnie. Polozna powiedziala, ze to tradzik a okazalo sie, ze skaza.

Askar moze sie odmieni naszym dzieciom i znow polubia cycanie.

Linka a u nas jakis dzien spania dzis. Od 11 do 14 i od 16 jeszcze spi. Ciekawe o ktorej usnie wieczorem :-\

U nas noc super. Młoda spala od 21 do 8 rano, jadła o 23, 6 rano.
Ale mnie czasem wkurza starsza córka. Lata po chacie i się wydziera i budzi młodsza córkę. Koszmar. Teraz też mi ja obudziła. My jutro mamy pobranie krwi, mam nadzieję, że nie będzie problemu z pobraniem.

reklama
Fakt tesciowa sie "psuje" po przyjsciu na swiat wnuka/wnuczki. Wszystko wie lepiej;) ubieraj cieplej to standard.

Monia i Nina dajcie znac po wazeniu.

Askar u mnie miesni brzucha tez brak. Ale od dzis cwicze po troszku brzuszek, laczac to z zabawa z hania. Leze na lozku hanie klade na piszczelach i robimy samolocik ona ma radoche i ja pozytek. Pozniej lezy mi jeszcze na udach przy zgietych nogach i robie brzuszki. :)

Moja to niechetnie idzie do babc, najlepirj jej u mamy i taty, ale ja najchetniej tez bym jej nikomu nie oddawala :) Do pracy wracam po roku. Nie chce jeszcze o tym myslec. Chyba ze po roku zdecudujemy sie na drugie. Zobaczymy jak ten lobuz bedzie sie chowal;)

Cyntia a gdzie zamawialas to kolko i ile kosztuje?

Karola moj R jak Hania smieje sie przez sen mowi ze sni jej sie ze mama ma 3 cyce pelne mleka:p

W dzien dzisiaj moja pospala na spacerku 2h i pozniej popiludniu 1h w aucie i troche przy cycu przysypiala. Dalej gardzi spaniem w domu w dzien. Dobrze ze w nocy chociaz spi. Teraz juz po kapieli zjadla i zasnela przy cycu.. Zaraz ja odkladam do lozeczka i ide gotowac zupe bo w dzien pewnie bedzie ciezko.

Spokojnej nocy wszystkim :d

Do góry