reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ciotki a ile sie daje w kopercie księdzu? My idziemy w sobote żeby sie umówić jakoś na luty i kasę chyba odrazu trzeba dać nie?

Dziewczynki któraś pytała jakie ciasto piekłam - chyba - ASZ - otóż znowu sernik z piernikami:) kupiłam dwa wiaderka sera na święta i jedno mi zostało plus pierniki wiec juz zrobiłam:) byli moi rodzice i wlasnie sie zajadali do kawki. Mój idzie wlasnie do pracy na chwile, mała chce spac a jakoś nie moze i sie denerwuje:(
A tak apropo te co juz chrzcily - był i Was alkohol? Albo czy planujecie? Bo my robimy w restauracji ale ja myśle tylko o winie do obiadu

reklama
Ale wiecie co, bo taka jest prawda, że to bezsensu, że rodzice, którzy nie żyją zgodnie z religią i dzieci też nie będą prowadzac do kościoła i psioczą na zasady swojego wyznania chcą ochrzcić dziecko. No bo po co? Powiedzmy sobie szczerze, że większość robi to tylko dlatego, że taka jest tradycja, a nie, bo ma szczere pobudki religijne. Dlaczego mamy pretensję do księdza? Dla niektórych liczą się koperty, ale dla niektórych wyższe wartości. Ludzie są różni - zarówno księża, jak i świeccy. To są przecież zasady. Każda religia jakieś zasady ma - a nasze wyznanie jest i tak strasznie liberalne i na wiele przyzwala.

Ja mam mieszane odczucia co do chrztu, a już w ogóle zdziwił mnie P., gdy zasugerowałam, że dziecko samo zdecyduje. Sam nie chodzi do kościoła, zasad nie uznaje, ale tu się bardzo oburzył. O tyle dobrze, że przyznał, że chodzi o tradycję, a nie szczere pobudki religijne.

Adrianka ochrzcimy. Może dla niektórych do głupio zabrzmi, ale gdy walczyłam o tę ciążę, to obiecałam w modlitwie, że ochrzczę dzieciątko i modliłam się za synka codziennie.

Ślubu kościelnego póki co nie wezmę z P., bo przestałam mu ufać, za bardzo mnie zawiódł i mogę to powiedzieć księdzu na kolędzie otwarcie. Jeśli odmówi chrztu, nie zamierzam płacić więcej.

Ostatnia edycja:
Ja wróciłam z Pola od lekarza i odetchnelismy z ulgą. Płucka czyste, gardlo też. Dostalysmy witamine c 2 x 3, bo moze byc delikatnie podziebiona, inhalacje i woda morska. Na razie alergii nie widać uff. No i wazy 6375 kg takze Sunovia spoko mi tez zaczyna nie miescic się w niektore 62;)

Aaa no i będzie szczepienie 7 stycznia 6w1 rota i pneumokoki :/ juz się boję.

Katinka dobrze ze wrocilaa i zaczyna się ukladac. Koniecznie musisz zadvac o siebie!

Ostatnia edycja:
Garmelka, tak -ja pytałam. Myślałam, że kolejną pyszność wprowadzasz w życie, no ale to musi być smaczne, skoro druga blacha idzie;-) Ja zrobiłam rafaello, nie myślę nawet, ile ma kalorii -choć dla lepszego samopoczucia dałam mniej cukru niż w przepisie:-D

Moje dziecko przespało 2,5h w wózku na balkonie. Zrobiłam wszystko, co chciałam, a nawet więcej:-) Chyba odsypiała wczorajszy wieczór. Jak dobrze.

Asz ja tez zrobilam raffaello i wmawiam sobie, ze jedna kuleczka ma tylko 2 kalorie. Myślę ze jak będę sobie tak mówić to tak będzie :D

Sunovia normalnie ciary mnie przeszly na mysl o kolejnym szczepieniu. Mam nadzieje, ze petardy nie wystrasza Twoich dziewczyn; szczegolnie Ingi bo szczepienie to wystarczajace przezycie dla nich.

Cyntia, tak samo jest z pierwsza komunia. Skoro rodzice nie chodza do kosciola to po co to robic? My chodzimy do kosciola, ja modle sie codziennie ale to nie ma nic wspolnego z zyciem w zwiazku malzenskim. Poza tym widze tyle par co sie rozwodzi, wiec pytam po co to wszysko? No tak nie zyjemy, tak jakby chcial ksiadz i kosciol; ale nikogo raczej nie krzywdzimy. Tesciowa naciska na slub, bo wstyd dziecko bez slubu a moja mama to sama nie wiem dlaczego. Ja natomiast nigdy niebylam pokornym cielem i raczej nie ulegne.

Garmelka, my tez w restauracji planujemy obiad i jak cos to zgodze sie na wino. Wieczorem natomiast chcemy grila i niech kazdy pije co chce; tylko wtedy dziecka nie dotknie.

Pijecie cos dzisiaj? Ja lykne szampana, w nocy juz nie karmie wiec malej nic nie bedzie. A poza tym, to naleje sobie sok marchwiowy w lampke od wina i bede sie delektowac :)

Czytam was codziennie ale gdzieś mi umknęło co z czarną??? Ja na wizycie miałam usg i dzięki temu wiedział lekarz że zostało łożysko

ruda- spoko luzik, Czarna oglada tv całymi dniami- rolnik szuka zony itd :) nie widziałaś jej wpisów?:)

Renisus- w mojej rodzinie to zawsze mega biesiady sa... Stoły zastawione az sie ugina i ful % każda impreza (nie to ze alkoholicy jestesmy tylko taki zwyczaj- mój tato pochodzi z mega biednej rodziny, wyjechał do miasta na studia i jak sie juz dorobił swojego to powiedział ze jego rodzina nigdy nie bedzie głodować no ale poszło mu az za bardzo...) i boje sie ze jak bedzie skromny obiad to sie obraza:/ wiem ze to nasza impreza i to mu decydujemy ale nie chce żeby pomyśleli ze pieniędzy żałujemy na większe menu... Poza tym moi rodzicie nie przepadają za rodzicami mojego męża... Te dwie pary sa zupełnie z dwóch rożnych światów i zawsze sie stresuje żeby jedni drugim czegoś nie palnęli ...

Agniecha- Ty Hani tez chyba nie chrzcilas jeszcze?

Cyntia- zgadzam sie z Tobą! Sama sie zastanawiam po co mu chrzcimy... Ja jestem wierząca ale do kościoła niestety mi nie po drodze choć chciałabym regularnie chodzić jak kiedyś...

ASZ, Mizah- mniam :) mogłybyśmy razem zrobić sylwka i sie poobzerac:)

reklama
Do góry