reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Gryyyy... Zeby bylo bardziej do dupy to pozarlam sie z moim i poryczalam sie. Musze go do pionu postawic bo sie cos zapomina. Teraz dzwoni do mamusi. Dalam mu mala na rece i zamknelam sie w lazience. Slysze ze mala zaczyna plakac, a dobrze mu tak niech kombinuje. Ja robie pianke w wanie i mam zamiar siedziec w niej 30 min az zlosc mi przejdzie.

reklama
A ja jestem chora :( byłam dzis w aptece 260 zł zostawiłam... Kupiłam M.in katarek dla małej - ona na w sumie tylko katar i to nieduży ale u takiego dziecka to moze z godziny na godzine cos sie rozwinąć:( mi sie leje z nosa, polamana jestem:(
Mizah, Czarna- a wy jak?

Garmelka - to fatalnie. Kuruj się koniecznie. Może jakieś domowe specyfiki też zastosuj, żeby przyspieszyć. Generalnie NAJWAŻNIEJSZE zeby mała nie złapała. A Twoj mąż? Zdrowy? A ulewanie jak tam?

Ja czuje się trochę lepiej. Wsadzilam czosnek do nosa i ssalam go:/ śmierdze okropnie ale kataru nie mam. Boli mnie gardło. Plucze glimbaxen. Licze ze jak zaaplikuje sobie na noc gripex witaminę c, wezme gorąca kapiel i natre się vickiem rano będzie ok.

Mizah- mój tez jest przeziębiony... On czuł sie wczoraj gorzej a dzis lepiej. Ale Jakto? Czosnek do nosa mozna wsadzić? Serio pytam nie wychodza oczy z orbit? Ja wczoraj jadłam chleb z masłem i czosnkiem a dzis zrobie sobie mleko z czosnkiem masłem i miodem. Pije herbate z cytryna miodem i konfitura z malinami od tesciowej. A ulewa dalej ale zapomniałam o tym syropie. ;(

A ja usłyszałam po raz enty, że nie powinnam się odchudzać, wrrrr. Gdzie się nie odchudzam :/ Schudłam 20 kg z 22, ale to samo z siebie. Ah, no chciałabym zatrzymać się wcześniej, ale waga leci sama. Ta ciotka (ale z niej to złośliwa baba) wprost spytała mnie kiedyś czy mam anoreksję (szczena mi opadła, bo bez przesady, szkieletorem to nie jestem).
No, ale do rzeczy ;) Jak dziś znowu zaczęła drążyć temat mojej wagi (w Wigilię też debatowała), to z dumą jej odpowiedziałam, że jeszcze muszę schudnąć parę kilo ;) (choć wcale nie chcę). Teraz to już będzie pewna, że mam anoreksję, ha ha ha :D

Domka - no i dobrze zrobiliście :)

Czarna, Garmelka - zdrówka, Bidulki!

Judy - no, pisz jak tam, bo ciekawość mnie zżera :D

Aaaa, ja poproszę o życzenia zdrowia psychicznego, bo krucho ze mną na tej płaszczyźnie ;) Nerwus ze mnie ostatnio. Łatwopalna jestem jak benzyna. I najgorsze, że nie odpuszczam, tylko ciągnę do oporu :/ Może @ się zbliża.

Garmelka - noo do nosa wepchnij sobie po ząbku i trzymaj. Gwarantuje ze przetka ci zatoki. W zaleznsci jak bardzo masz zatkane, zrob kuracje 3 x po 1 godzinie.

Cyntia - no i dobrze odpowiedziałaś, skoro tak "przezywa" ile wazysz to teraz bedzie miała prawdziwy powod to rozstrzasania :)

Wreszcie i u nas spadł śnieg. Poszliśmy cała czwórka na spacer przed 18. Było super, jak ja uwielbiam śnieg!

renisus, dawalam smoczek, pogardzila.

Domka, to jakoś bardzo tanio kupiłaś. Ja za katarek placilam 55zł.

Zasypiam na siedząco, dziewczyny jeszcze ani myślą spać. Jutro robimy małą imprezę świąteczną dla znajomych.

Sunovia mamy w miesci tania apteke i bardzo tanie leki sa.Np za witaminer prenatal z DHA pąłciłam 30zł a za sorbifer nieraz 40zł,a w tej aptece i to i to 18zł kosztuje.
Katarek na gemini prawie 40 a tu za 32.

reklama
Marrika - tak jak pisze sunovia 30 dni przed planowanym zerwaniem wychowawczego informuje się pracodawcę o powrocie a pierwszego dnia pracy przedstawia się L4,
Teraz szwagierka po macierzyńskim a przed wychowawczym musi wybrać cały zaległy urlop (może tez ciągiem wybrać bieżący za 2015 jeśli złoży wnioski ciągiem bezpośrednio po macierzyńskim) potem iść na wychowawczy i jak się zajdzie to przerwać jak opisane wyżej .
Płacone będzie miałam 100% pasji na jej stanowisku na L4 (jak były np. podwyżki a ja nie objęły to jakoś wylicza na druku do ZUS), na macierzyńskim potem 80% - 52tyg. lub 100% = 26 tyg. co tam wybierze

Do góry