reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Dziewczyny ile ważą Wasze dzieci??
Bo nie wiem czy mogę się opierać na mojej wadze elektronicznej . Wynika z niej że mam małego tucznika :eek::eek::eek: Pola waży ok 6400 łooo matko, możliwe to?????!!!??

reklama
Mizzah porównywać ciężko bo każde z inną wagą się urodziło no i nawet tydzień różnicy między dziećmi może robić różnice.
Moja mało waży bo około 5100g. Urodziła się 3380g. Ale przez tą chorobę przez prawie 1,5 m-ca nie przybierała prawie wogole :-( teraz chirurg jest zdziwiony ze przy tej chorobie te około 1700g przybrała w ciągu 1,5m-ca :-) a mierzy tak około 59cm, urodziła się 51cm

No Pola miała 3220 kg mierzyła 53 cm. Teraz mierzy 62 spokojnie jak nie więcej. No ale ja mam 179 a maz 185 cm.

Ja się po prostu zatrzymalam na 4800 stąd te zdziwienie

Mizzah - Kochana, mój parę dni temu na naszej wadze miał 7,4 kg. Ja też mam 1,79 m, mąż jest wyższy i ma masywne kości raczej. Adi jest na 90. centylu. Lekarka mówiła, że ma tak rosnąć, swoim tempem.

Za pół roku jak będą raczkować, to zaczną zrzucać ;)

Asz, świetnie cię rozumiem. Myślę i robię dokładnie to samo i mam nadzieję, zw do wakacji będę mogła znów z przyjemnością patrzeć w lustro. 4 kg to nie tragedia, ale trzeba uważać na potrzeby maluszka.

Mizzah, spójrz na siatkę centylowa i zobaczysz jak szerokie przedziały są dla maluszkow w Poli wieku. Rozumiem że przestalas sie przejmować kwestia wybudzania i teraz myślisz o wadze? ;-) zawsze sobie coś wynajdziemy. Ja sie martwię, ze moja jest zupełnie niezaintetesowana chwytaniem czegokolwiek i nie robi żadnych przymiarek do przewracania sie z placków na boczki. Taki los mamy.

Śliczne te Wasze choinki. Pisałam, ze my nie będziemy mieli w tym roku, ale mamy....taka na miarę naszych możliwości :-).

Załączniki

• 1419250263306.jpg
    1419250263306.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 51
Mizzah, moja mlodsza od Twojej a kilka dni temu byla 6,5 a ubranka na 68 nosi. Po urodzeniu miala 3795, a teraz jest miedzy 75 a 91 centylu.

Rjoanka moja też nie chce chwytac no chyba że przypadkiem złapie pieluche czy koc np. nie bierze też rączek do buzi i też się martwię. Chociaż wiem że każde dziecko rozwija się indywidualnie

Cześć dziewczyny :) Czytam Was od saaaaaamego początku, ale dopiero teraz postanowiłam napisać, wcześniej próbowałam się zebrać ale dopiero teraz się udało :) Urodziłam synka 20 września Ernesta przez cc. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

reklama
Rojanka choinka wymiata :) ponoć styl minimalistyczny teraz w modzie ;)

Mizzah moja ma 6 tygodni i wazy 4600 twoja starsza to powinna wiecej ważyć. Przybiera na wadze czyli jest ok.

Martyna witaj :)

Do góry