reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Wlasnie czy nasze maluchy maja juz sny? To ze od urodzenia sie usmiecha a czasami wrecz smieje sie w glos przez sen jakos tlumaczylam sobie. Ale od 2 tygodni ona poplakuje jak spi, a czasami nawet zapiszczy.

Asz co do wiercenia, moja tak ma
od 2 tygodnia. Tylko ten czas w szpitalu byl
czasem spokojnych nocy, o ile mozna miec spokojne noce w szpitalu. A od powrotu do domu, zaczely sie tance. Raczki w ruch, teraz jeszcze przekrecanie sie na boku i takie charczenie, mruczenie. Chyba ktoras z mam pisala ze to efekt pracujacych jelitek i ze po jak uklad trawienny sie uksztalci to dziecko zacznie spac spokojniej. Ja kiedys swoja probowalam wrapowac, ale moje dziecko widocznie mialo ciasno w brzuchu i nie ma zamiaru cisnac sie teraz.

Sunovia, moja tak dziwnie sie uklada, glowke pod skosem trzyma
a jak laskocze to wygina sie w jedna strone.

Co zrobic aby moje dziecko wytrzymalo dluzej niz minuta na brzuchu bez placzu?

reklama
Podobno już noworodki mogą śnić.

Co do leżenia na brzuchu to kłaść jak najczęściej. Jeśli nie lubi na łóżku czy podłodze, to na kolanach lub klacie. Byle na żabkę.

Moja tez na brzuchu nie lubi. Kupiłam jej matę ktora jest do lezenia na brzuchu i moze to ją zachęci. Karczek ma silny. Potrafi główkę trzymać i obracać. Jedynie nie lubi na brzuchu no chyba ze na nas.

Kolka i masaż antykolkowy - MAMO TATO co Ty na to? - Paweł Zawitkowski

Tam są 3 zdjęcia z ciekawymi pozycjami na brzuszku na kolanach.

Moja tez w nocy macha lapami strasznie. Patrzymy na to w kamerce z zapartym tchem, bo jak sobie przywali pięścią w główkę to sie budzi.

Moja córeczka zaczęła sie POTWORNIE slinic. Skąd ona ma tyle tego w sobie? Wszystko jest mokre!

Nasz mati też wygina się jak łuk w jedna stronę pani doktor kazała leżeć jak najczęściej na brzuszku i nosić go pleckami do naszego brzucha mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią jak często musicie karmić dzieciaczki w ciągu dnia Czy jak nie spia to udaje im się wytrzymać bez jedzenia trzy godziny bo u nas mati jak nie śpi to jadlby co godzinę

A tak z innej beczki to nasz wątek jest ukryty czy nie??? Przyznam ze z miła chęcią zobaczyłabym koleżankę Mizah i jej szał pal na głowie :) (Mizah tylko sie nie wkurzaj:) )

Renisus- tak jak pisze Sunovia kłaść często... Moze jakimś miśkiem szeleszczącym zagadywać czy cos... W ostateczności kup sobie stopery to nie bedziesz słyszała az tak tego krzyku :)

Katinka jak humorek twardzielko nasza ;)

Wawka/ co do debridatu to az wierzyć sie nie chce ze nie pomogl? Ja Bogu dziekuje ze u nas działa... A jak dawkowals? Ja daje 2x po 2,5ml. Ale Ty juz pewnie nie pamietSz...

Fajne te WAsze oświadczyny... :)

To teraz moje w skrócie...
Mój jeszcze wtedy chłopak obierał mnie autem z pracy i spieszyłam sie do kosmetyczki ... I poganialam go żeby jechał szybciej (mimo ze zawsze jest odwrotnie). Nagle będąc na autostradzie przy zejdźcie z obwodnicy słyszę koguta- patrzymy w lusterko policja nas goni i macha tą czerwona pałka żeby zjechać na bok... Dzien dobry proszę dokumenty bla bla bla i zapraszam kierowcę do radiowozu... Ja czekam w aucie i nagle przychodzi po mnie drugi policjant i tez mnie zaprasza do radiowozu... Otwiera mi drzwi , ja patrzę a mój skuty w kajdanki... Myślałam ze sie posikam ze strachu/ kazali mi usiąść obok niego i pytają czy go dobrze znam i ze jest poszukiwany przez prokuraturę... Powiedzieli ze dalej mam prowadzić samochód dalej sama bo o zabierają i ze idą do bagażnika do alkomat żeby sprawdzić czy nic nie pilam... I nagle mój do mnie mowi: kochanie muszę ci szybko cos dać... Wiec ja durna z tajniaka otwieram torebkę żeby szybko mi wrzucił (setki myśli na sekundę myślałam ze jakieś narkotyki dokumenty) a on biedny skuty ledwo co z kieszeni wyciągnął pierścionek i pyta czy zostanę jego żona... Na to ja ; daj spokój bedzie dobrze , wyciągnę Cie z tego... (Durna nie skapowalam o co chodzi o myślałam ze wie ze idzie do pierdla i chce żebym na niego czekała...) nagle patrzę a policjanci w bagażnika zamiast alkomatu wyciągają piekny bukiet czerowny róż... ;) laski... Myślałam ze im pistolety pozabieram i zabije wszystkich na miejscu... TerZ to mam co wspominać ale wtedy to był taki stres ze cud ze nie zemdlałam... Mój mąż to taki niedoszły filmowiec wiec takie scenariusze wymyśla ze włos sie jezy... ;)

Mój bardzo pcha łapki do buzi. Nieraz tak wepchnie paluchy, że ma odruch wymiotny. Ale nie wiazalabym tego z ząbkowaniem. Wydaje mi się, że odkrył, że da się panować nad rączkami ;) a to ssanie rączek go na chwilę zajmuje.

Ruda - no to odważnie zadzialalas z włosami. Miałaś już kiedyś krótkie?
Ja też bym się nie zaliczala, bo Adus wrześniowy ;)

Asz - u nas też tak bywa, z efektami dźwiękowymi również. I osobiście uważam, że to jest wielce nie ok, szczególnie, gdy mama chce spać ;) A poza tym to raczej nic niepokojącego.

Kagosia - u nas za dnia też wychodzi podobnie z karmieniem. Pediatra kazała nie odmawiac, to karmię ciągle na żądanie. W końcu to samo zdrowie.

Renisus - mój przez sen też ciumka usteczkami czasem jakby ssal sutka i się śmieję, że mama mu się śni.

Koleżanka mi mówiła, że oprócz snów maluszki mają takie "flash-back'i", że nagle wracają do nich różne dźwięki, obrazy - właśnie przed snem lub w trakcie płytkiej drzemki. Sama czasem tak mam po jakiś większych emocjach.

Mrozicie mleczko?

reklama
Co do ukrycia naszego wątku adminka napisała mi, że nie ma takiej opcji, by ukryć istniejący wątek :(

Ja Was przepraszam, że się tak z tym ociagam, ale obiecuję jutro pogadać z adminka o nowe ukryte tematy na naszym wątku. Siedzę w 99% na aplikacji w łóżku z młodym i nie mam na nic energii i zaparcia.

Ostatnia edycja:
Do góry