reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
O 11 jak wstała mała to przejął ją tatuś. Zabawa, zmiana pieluszki nawet jej śpiewał ( hity disco polo bo piosenek dla dzieci nie zna ;) i na końcu pięknie uśpił. Ja cała w skowronkach a ten mówi ze idzie sie zdrzemnąc i kładzie małą do łóżeczka. Tłumacze ze skoro i tak idzie spac to lepiej zeby ja wziol ze sobą do łóżka bo w łóżeczku szybko sie budzi. Uparł sie i odłożył . Po 5 minutach ryk. Uspokoilam ją dopiero przy cycu. Leżymy obje na kanapie i mała juz przysypia a tu zadzwonili z pracy i musiał przylesc i mi powiedziec oczywiście jak by mała nie próbowała zasnąć i znowu ryk. Dopiero mi usnęła . Przez 2,5h nie mogła zasnąć bo ciagle ją tata wybudzal. Ale było wrzasku.. Teraz niech spi.

Oboje straciliśmy prace... Wiedzieliśmy ze jest przetarg na nową firmę kateringową i ze jest taka możliwość bo tak na wszelki wypadek dostaliśmy wypowiedzenia 3 miesiące wczesniej. Spodziewałam sie tego bo jak odeszlam na macierzyńskie to w ciagu 2 miesiecy na moje miejsce przyjęli 6 osób i nikt nie przepracował dłużej jak 2 tygodnie. Zamieszanie było straszne. Po macierzyńskim i tak musza mi dac inną robotę a mojemu P juz obiecali ze cos dadzą ale juz razem pracować nie bedziemy. I tak nie chciałam wracać do tej pracy. P na jeszcze druga robotę i zapyta czy tam by nie mogl dostać wiecej godzin. Jak nie urok to sraczka ;)

Mamy MM wiem ze pisałyscie ale pozapominalo mi się. Jakimi mlekami karmicie i czym kierowalyscie się przy wyborze? ?

Agniecha - on nie wrócił tylko ja mu pozwolilam. Obecnie staramy się od nowa ogarnąć wszystko. A jak będzie czas pokaże. Ja jestem bardzo sceptyczna a on stara się bardzo. Tylko ze ja po 2-3 tygodniach nie posram się ze szczęścia i zapomnę co było. Nie umiem

Dokarmiam mlekiem allomin 1. Nie wiem czy jest w Pl. W szpitalu kazali mi dokarmiać bo po 3 dobach nie miałam pokarmu i wtedy polecili mi to mleko ( sami tez go używają) nie eksperymentuje i nie zmieniam bo sie sprawdza.

Ja dokarmiam bebilonem pepti. Mała ma zaczerwienione policzki i podejrzewają alergię pokarmową. Pepti sprawdziło się przy starszej córce.

Judy - niestety nic mi to nie mówi; )

Babina - a moglabys sprawdzic ile ma białka mleka krowiego i laktozy, jesli to nie problem :)

Bebilon - ty karmisz piersia prawda ? Więc to karmienie mieszane czyli tak czy siak piers przeważa.

Wawka - witam ;) tez byłyśmy na pepti. Mogłabyś odrobine wuecwj napisać o objawach i wyglądzie tych policzkow? Sa takie olamki czerwone czy co?? Oprocz tego jakies jeszcze były objawy?

reklama
Do góry