reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Mizzah: u nas policzki oba czerwone, poza tym bóle brzucha, i brzydko pachnące bączki. Posiewy z kupki nic nie wykazały. Badania ogólne krwi ok, crp w normie. Dopiero dwa dni dokarmiam pepti. Po tygodniu zobaczę, czy będzie poprawa.

rjoanka: oj żyję. Tylko tyle się działo, ciężko było mi to wszystko ogarnąć przy dwójce dzieci. Przez ostatnie dwa tygodnie mieliśmy przeprowadzkę do większego mieszkania. Jutro zwieziemy ostatki ze starego mieszkania i mam nadzieję, że będę zaglądać każdego dnia na forum. Przy dzieciaczkach pomaga mi niania i mama więc nie jest tak źle. Ale mamy podejrzenie alergii pokarmowej i kiepskie noce.

Widzę, że u was ze spaniem też różnie. Marzę, by przespać noc :tak:
A mam jedno pytanie. Moja niunia puszcza brzydko pachnące bączki. Czy u Was też tak jest? Gastrolog nie kazał się martwić ale to takie dziwne mi się wydaje :szok:

reklama
Wawka - Pola tez tak miała a na Pepti to juz wogole. Bóle brzuszka i pierdzenie plus ulewanie. Bylysmy na Pepti ok 1, 5 miesiąca.

Wawka może tak się dziać po mleku które pije.
Jak małego chcieliśmy przestawic na hummane to nie dosc ze kupki byly plastelinowe,zielone to tak smierdzialo jak bączka puścił ze nie szło wytrzymać.
Po zmianie na bebilon przeszło

babina: tylko, że ja karmię piersią i dokarmiam raz dziennie mm przed snem. No i problemy z brzuszkiem zaczęły się jeszcze zanim zaczęłam dokarmiać.

Aha no w temacie kp to ja jestem zielona,bo praktycznie od początku karmie mm,więc nie pomogę.

Mój malutki jest dzisiaj taki bidulek,meczy go katar. Juz nie wiem jak mu pomoc,odciagam,zakraplam,Smaruje pod noskiem. Na samą myśl o nocce to az mi słabo. Chociaż i tak dzielnie to znosi. Po każdym karmieniu zasypia bez marudzenia,ale w nocy pewnie tak nie będzie.

Mam pytanko dla mam karmiących mm. Jak podajecie wit. D Bezpośrednio do buzki czy wlewacie do mleka. Ja daje do mleka,ale potem ta butelka jest cała tlusta z tego oleju i tak sobie myślę czy ta wit nie zostaje na sciankach butelki razem z tym olejem

babina nie mozna dawac do mleka bo pełna dawka nie trafia do dziecka.Ja mam w kapsułkach k+D,a potem kupie d vitaderol w ampułkach i podaje bezposredniio do buzi ale troszke pzred karmieniem zeby na sutku nie rozmazała.
Jak masz w buteleczce to daj ale na łyzecce,bo sama widzis ze wiekszosc tej wit zostaje na scinkach butli

Moja tez puszcza smierdzace baki,fuj gorzej ja facet.

buahahahha padła wkoncu:-)Boze ile to dziecko ma energi,a ja padam ze zmeczenioa a jeszcze tyle sprzatania,dobrzez ze strasza pojechała na tance to mam choc z nia spokój.

reklama
Wawka - Pola teraz jest tylko na mm. Jak karmilam piersią i dokarmialam mm to tez mialysmy śmierdzące baczki. Prawdopodobnie laktoza. Naszczęście to przejsciowe. Skoro tylko raz dziennie podajesz mm. My z obhawow to w sumie oprocz ulewania i czasem wzdec, gazów czy cxasem kolki to nie mamy nic. O no troszke suchsza skorka na policzkach i tyle.

Babina - ja prosto do dzioba wyciskam witaminę :)

Do góry