reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Jakiś ten grudzień feralny dla mnie :/ Idą Święta a ja zawsze je uwielbiałam, choinka, pierniczki i wreszcie mam swoja rodzinę -Polę. Powinno byc wszystko dobrze, prawda??? To nie dość, ze z mezem jest tak sobie i nie wiem już teraz dlaczego bo on sie stara, w nocy do małej też wstaje, pomaga a ja wciąż jestem na NIE. I też jeszcze nie było teges smeges. Po drugie czuję się i pewnie wyglądam jak orka!! Nie cierpię patrzeć na siebie tak się zapuscilam a nie mogę się zmotywować co doprowadza mnie do rozpaczy - i tak wkolko :/ Po trzecie doszło do bardzo nieprzyjemnego incydentu z teściową i nie mam gdzie spędzić Świąt :( niby ona próbuje łagodzić sytuacje ale nie do mnie. Urazila mnie bardzo i po raz kolejny :( Po czwarte byłam u alergologa z Pola i na dwoje babka wrozyla albo będzie miec alergię albo nie :/ mam dawać zwykle mleczko ale czy slusznie????? i cialo smarowac exomega. Dziś byly dwie kupy w tym jedna ze sluzem i się tym przejelam :/ Poza tym czy Wasze maluszki tez tak sie preza i napinaja przy robieniu kupki? ? Pola odkad pamietam takie miny robi i język wywala. Niby pediatra mówił ze normalne i jakos nawet to nazwał no ale...Po piąte bylam na masazu kręgosłupa i okazuje się ze jest w opłakanym stanie i muszę mieć natychmiast rehabilitacje a z wiadomych powodow nie mogę sobie na nią pozwolić. Po szóste mam przedłużający sie pms i wykituje zaraz i wreszcie po 7 dopadla mnie znów jakaa chandra :/

Ostatnia edycja:
reklama
Mizzah w połowie to jakbym o sobie czytała.
Mąż od urodzenia małego śpi obok w pokoju,pracuje do pozna,wraca z pracy i jakos nie bardzo kwapi się do zajęcia małym. Czasem mam wrażenie ze się go boi i nie wie co z nim zrobić. Co do sexu to wogóle temat zamknięty,muszę się prosić o jakiegoś calusa czy o to żeby mnie przytulil. Nie jest jak było wcześniej,a nawet mu tego nie mówię bo by nie zrozumiał.
Mikolaj jest cudowny,ale od urodzenia ma problemy z brzuszkiem,prezy się, napina. Przez to często ulewa bo sie kręci,nie może baczkow poscic.

Do zrzucenia mam jeszcze 12kg,więc miss ze mnie żadna. Tym bardziej ze teraz coś mi się przedstawialo i bym tylko słodkie jadła.
Czasem wypije piwko bo już mam dość wszystkiego,a wiadomo od razu w boczki idzie.

Także nie przejmuj się nie jesteś sama

Mizzah, naszczescie to juz koncowka roku i potem zacznie sie nowe i lepsze:) Glowa do gory, za kilka dni bedzie te problemy beda wydawaly sie mniejsze.
Tesciowa sie olej, tylko Pola i maz sie liczy. Z czasem i jego zacznies na nowo doceniac i pragnac. Moze zaczac od kolacji i lampki wina, a reszta sama sie potoczy.
Daj Poli czas na przyzwyczajenie sie do mleczka, a alergia sie niemartw tylko ciesz sie ze tak naprawde Pola to sliczna, zdrowa dziewczynka.
Moze jak nieradzisz sobie z emocjami warto bybylo isc do psychologa. Oni naprawde pomagaja a niema co sie meczyc.
A jutro jak sie obudzisz, to masz isc do lustra, popatrzec sie w nie i powiedziec sobie komplement i zapewnic swoje odbicie ze bedzie to dobry dzien a Ty sobie poradzisz ze wszystkim:) I tak codziennie, to dziala naprawde:)

edit i tule, tule mocno i przesylam pozytywne wibracje dla Ciebie

Kocica mnie wkurzyła na noc. Zeszczała się na kołdrę! Całe szczęście mamy nieprzemakalny foliowy ochraniacz na materacu. Jutro cały dzień prania.
No, ale przez to P. nie ma wyjścia - musi spać ze mną. Oj, ale był nafąfany. Na pomoc to wcale nie liczę, ale w końcu jesteśmy małżeństwem.

Mizzah - wiem, że łatwo mówić, by olać teściową, ale teraz jesteście rodziną we trójkę i to Wy jesteście najważniejsi.
Już niedługo wszystko się unormuje - życie codzienne i hormony. Na pewno wrócisz do formy i będziesz patrzeć z duma na swoją rodzinę i na to, czego dokonalas tą ciężką pracą (bo to jest praca, a nie żaden zasr**y "urlop").

Babina - cho do mnie ;) My się bujamy od nie wiem już sama której - chyba 23, a jest 1:30.

Wysiadam dzisiaj. Od 16:30 do 18 Adi chciał usnąć, a nie mógł i szalał. Teraz znowu :/

_______
3:45 Ciągle się bujam :/

Ostatnia edycja:
Babina - w sumie podobna sytuacja z tym że na odwrót. Chociaż u nas wynika to z faktu, że mielismy kryzys dość poważny i teraz niby "budujemy" na nowo. Problem polega w tym, że mi się już nie chce :( Totalna padaka. Ja też mam zamiłowanie do słodkiego. Co jest kompletną nowością bo u mnie w domu wcześniej to ciężko było nawet cukier uświadczyć :/

Renisus - Może dlatego ze Pola to moje pierwsze dziecko jestem przewrazliwiona :/ Oczywiście wiem, że nie jest to dobre ale jak kazda z nas chce zeby jej dziecko bylo zdrowe. Przejmuje się tym bardziej, że ja jestem alergikiem co prawda na wiosne i ok 1, 5 mc brzoza, topola, leszczyna i trawy :/ i boje się ze mimo, ze mój mąż nie jest to skłonność odziedziczy po mnie. I teraz rozkminiam czy podawanie jej zwykłego mleka nie jest nieodpowiedzialne i nie powinnam dawac jej ha :(
I dziękuję za wirtualne przytulenie zawsze coś :)

Sunovia - Tak wiem i znam z autopsji. Czas jest lekarstwem na wszystko.

Cyntia - dzięki :) jednak.moja teściowa jak się okazuje to monciwoda. A sytuacja z moim mężem zaogniła jeszcze nasze stosunki :/

Probowalas "odstraszaczy" dla kotów? ? Ja o ile dobrze pamietam a mialam kota parę lat temu to istniał taki środek. Moja z koleji spała cały dzień, po kąpieli lekko sie wiercila ale z zamkniętymi oczami i do 4 spała. Tzn spała bo ja stwierdziłam, ze musi byc zmieniona pielucha i karmienie. No jednak od 20 to długo. Oczywiście mąż niepocieszony bo mu kazalam pieluche zmienic...i tylko po nosem mamrotał czemu dziecko budzę :/ Masz najbliżej do morza jakieś oznaki tego orkanu są? Tzn wiem ze nad morzem nie mieszkasz ale masz blizej niz ja :p

A dziś po raz pierwszy zostaję sama na noc z Pola ( mąż ma imprezkę wigilijną ). Troszkę mam pietra :/

Ostatnia edycja:
ChęćA my sie karmimy. Nasz dzisiejszy schemat. Zjadł o 20 i padl,o 22.30 dostał na spaniu, obudził się o 1.30. Od 3-4 bolesci brzuszkowe, na raczkach u mamusi. Teaz zjadł o 5 i zasnął. Więc nawet ok. Gdyby tych boli brzucha nie było to spalby pewnie dłużej.

Dziś wstaje wcześniej żeby mojego do pracy zawiezc,też ma jakąś imprezę zakładowa,a za tydz wigilijke, także też będę sama. Ale w sumie się przyzwyczaiłam. Z pracy wraca o 5, noc i tak śpimy osobno,więc muszę jakoś sobie sama dawać radę...heh przywyklam już

Cyntia to ja już narzekać nie będę,patrząc na twoje nocki

Tak myślałam ze im malutki będzie starszy to te bolesci zanikna,a tu dupa. Przez dzień jeszcze ok,bo może się więcej rusza,kręci to puszcza sobie baczki i go nic nie boli,a w nocy masakra. Steka,wierci się,napina,zwija z bólu. Widać ze jest spiacy,a przychodzi ból i się od razu wybudzi.
Wasze maluszki też mają takie bolesci

Ostatnia edycja:
Witaj cie :-) Hejka babina moja dzis tez przez noc przez Sen kwekala wlasnie sie karmimy I mam nadzieje ze zasnie odrazu bez zadnego problemu.... Mizzah glowka do gory ja mialAm taki wekend ostatni caly dzien sama w domu z mala jak moj maz wroci owszem zajmuje sie nia ale jest juz tak zmeczony je obiad I idzie spac czasami mam dosc ... A sa dni ze moglabym patrzec na moja kruszynke I wtedy same lzy sie Cisna to wszystko hormony ... Mi po ciąży tez zostalo 15 kg a szefa pelna ubran a ja Niemam w ci sie ubrac ... Nad chodzi nowy rok nowe mozliwosci bedzie dobrze a Tesciowa mniej gdzies ... Ja msc temu moja z****lam prZez tel I mam sw spokoj bo tak wydzwaniaja codziennie I jej uwagi doprowadAlay mnie do Bialej goraczki .... Czasami trzeba sie postawic .... Teraz jedziemy do pl na swieta I sie obawiam ze bedzie sie za duzo udzielac jestem tak na nia nastawiona anty po ost tel ze pow sobie ze koniec po 10 latach wkoncu wy garne jej wszystko I mam to gdzies !!!!!! .... Strasznie u nas wieje I pada chyba dIs dam sobie spokoj z spacerem czy wasze dIeciacKi jak wstaje tez maja katar?? Ja juz Niewiem ona zawsze tak rano charcY jagby cos jej stalo w nosku ....

Ahhh Mroczko jak ja bym do Pl na swieta zjechala. Juz 10 lat niebylam na w Polsce na swietach ;( A jaki paszport wyrobilas? Polski czy Brytyjski? Nie wiem ile lat jestes w UK ale jezeli powyzej 5 albo Twoj maz, to mozecie aplikowac na tutejszy paszport dla malej. Potrzebujesz tylko jednego z Was P60 z tych ostatnich 5 lat. My wyrabiamy tutaj a w Polace wyrobie jej pesel. Nigdy niewiadomo co jej sie przyda:)

szkoda ze moja corka tylko raz na jakis czas ma takie dlugoe godziny snu. Ale w sumie nie narzekam, dzisiaj jest 22:30-1:40-4:30 i o dziwo juz je tylkon jedna piers przez 10 min. Wiec mocne karmienie zajmuje nam tylko 30 min a nie godzine.

Mizzah, ja tez panikuje :) A moj mnie uspokaja, czasami sie zloszcze bo wyglada jakby wszystko bagatelizowal. Ale Ty musisz byc silna i zaufac chociaz na chwile lekarzom. Musisz bo dlugo tak nie pociagniesz. Ja zawsze powtarzam - szczesliwa mama - szczesliwe dziecko. Wiec dla Poli musisz wziac sie w garsc, tym bardziej ze dziewczyny Ci pisza, ze z czasem wszystko sie normuje.

Babina, podobno po 3 miesiacu sie wszystko normuje. To niesprawiedliwe ze maluchy musza przechodzic tak szybko przez bol.

Zmykam jeszcze spac, chociaz tak cudnie mi sie Jule tuli:)

A jak Wy po Orkanie? Milego dnia Mamusie:)

reklama
Renisus passport zrobilismy pl ale jest wazny tylko rok jestesmy wlasnie wtraovoe wyrabiania angielskiego jestesmy w uk juz 8 lat niech ma niewiadomo co bedzie A iles lat ... Zrobilismy tylko dlatego polski bo chrzcimy mala w nowym roku I chcemy miec to z glowy ... Przeraża mnie ten pobyt w pl trochę jął zawsze odliczałam dni do wyjazdu tak teraz jakoś nie :-( Niewiem czemu ale jakoś nielubie dawać komuś na ręce mojej małej dziwne uczucie zaraz mam coś takiego ze bym juz wzięła spowrotem mowię o kimś z rodziny lub Znajomi .... Tez tak macie ???

Do góry