reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Domka, umknelo mi chyba. Dlaczego martwi Cie glowa?

Cyntia moja tez ulewa, czasami takie ilosci ze sie nadziwic nie moge. Roznia jest tez konststencja, serek albo mleczko. Pytalam lekarza, mowil ze dopuki mala przybiera na wadze to ok.

Moje dziecie dzisiaj skanczylo 2 miesiace. Szok jak ten czas lecie:) Dzisiaj tez zaczela bardzo glosnio smiac sie i gaworzyc, cudnowne uczucie. Wiecie dziewczyny, wczoraj jak usypialam mala wspominalam porod, ze dwa miesiace temu jechalam do szpitala i zdalam sobie sprawe ze, niesadzilam ze mozna tak mocno kochac.

reklama
renisus mała ma krzywy kregosłup(asymetria posturalna?)
i jak lezy z głową w lewo to jest tak Zobacz załącznik 657634i to jest zle bo jest wykrzywiona i ma fałdki.
Prawodłowa pozycja teraz ma byc taka Zobacz załącznik 657635
i zeby prostowac te plecy ma spedzac duzo czasu na brzuchu z głową w prawo.
Ok i ona tak spi na brzuchu z głowa w prawo,skutek jest taki ze w lewo mało chetnie przekreca i głowa jej sie spłaszcza

cześć dziewczyny, pozdrowienia gorące dla wszystkich, bo pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie

Cyntia wyrazy współczucia

Moja mała chyba zaczyna drugi skok, piątek to w ogóle była tragedia, cyc nie, smoczek nie, najpierw myślałam, że to przez tą kupę, bo zrobiła w końcu po tygodniu i to taką ilość, że przez pół dnia nie mogłam wywietrzyć pokoju :-), ale to chyba nie to, bo w sobotę dalej to samo, już byłam tak dobita, że dwa razy zrobiłam jej mm, co i tak nic nie dało, raz wypiła może 10ml, a raz nie nie ruszyła, więc chyba to ten skok?
Któraś z Was pisała jak dobrze zrozumiałam, że ma aplikację ze skokami, tak? Jak się nazywa, jeżeli mogą zapytać?

Mam jeszcze jedno pytanie, czy myślicie, że jak mała przestała nagle przybierać tak dużo jak na początku to mam ją zacząć dokarmiać mm, w sumie przez 6 tyg od wyjścia ze szpitala przybrała 1,3kg, ale większość tej wagi to w pierwszych 4 tyg., bo ostatnie dwa to w sumie tylko 200g.

Czes dziewczynki,
Mam pytanko:-)
Moj mały ma na uszach i za uszami strasznie sucha skore, czy wasze dzieciaczki tez tak maja? Taka jakby skorupkę! Smaruje bepantenem i oliwka i kremem bambino i nic nie pomaga! No i szorstkie policzki, podobno to mu po 3 miesiacu wszystko zejdzie bo ma to od moich hormonów! Czy to możliwe ?

Ostatnia edycja:
Magda mozliwe,moja miała to samo i kremikami pare dni posmarowałam i wszystko zeszło.a za uszami to sprawdz czy to nie brud bo mleczko jak ulewa czesto zbiera sie za uszami,sprubuj wymyc mydłem,kremokami mozesz smarowac.Oliwka jak juz to na wilgotna skóre bo oliwka strasznie wysusza.

Sprawdzałam i to sucha skóra, codziennie mu myje za uszami woda przegotowana dokładnie myje mu buzie i oczka :-) po kąpieli tez smaruje oliwka, i nic :-( siostra mi przyśle z PL ten kremik ziaji dermotic to moze pomoże na ta jego buźkę :-) no i potowki ma jesczcze pod szyjka bo ma ja krótka, macie jakieś sposoby, ubieram mu tylko jedna bluzkę i odpinam pod szyja jeden zatrzask i dalej nie schodzi! Aj te nasze dzieciaczki:-) myśle ze jak mu sie szyjka wydłuży to dopiero bedzie po problemie:-)

Domka dobrze ze masz to juz teraz wykryte. Zeby glowka byla ladna, dziecko musi lezec po rowno na kazda strone. W waszym przypadku tylko lekarz moze doradzic odpowiednia pozycje. Daj znac co Ci powie.

magda82, ja uzywam kremik 3xdziennie wlacznie za uszkami, mala ma nadal szorstkie policzki ale juz mniej. W domu smaruje juz tylko ziajka a jak wychodzimy to dodatkowo kremikiem na pogode. Tylko cierpliwosc chyba pomoze.

Mamy z kp, jak czesto Wasze dzieci jedza w dzien?

reklama
Do góry