reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Kiedyś któraś z was wspominała o aplikacji, gdZie można było zapisywać pory drzemek, karmienia itp. Co to była za aplikacja?

reklama
To ja pisałam. Apka nazywa sie feedbaby.

Mizzah, idź koniecznie do fizjoterapeuty a nie ortopedy. Jak mialam rwe udowa w ciąży to lekarz dał paracetamol a fizjoterapeutka uruchomiła po pół godziny masażu. Od razu pokaże ci cwiczenia, które przyniosą ulgę.

Mialam dziś fantastyczny dzień, bo mieliśmy kilka odwiedzin i dziecko szczęśliwe cały dzień na rękach.....i nie były to moje ręce. Ach jak odpoczelam. Ona jest istotą stadną i jak jest więcej niż 4 osoby to jest przeszczesliwa i bardzo grzeczna. Szkoda tylko ze wieksosc czasu jestem z nia sama w domu :-(.

Ostatnia edycja:
A moja chce dzis jedynie spac w pozycji brzuch do brzucha ze mną lub z tatą. 3 razy juz odkladalismy ją do łóżeczka i zaraz nas szuka i ryk. Nie wiem czy to od gazów. Czesto zasypia nam sama w łóżeczku bez większych problemów a czasem ją najdzie i nie da się jej odłożyć. Niby leży teraz w łóżeczku ale juz stęka i się wierci. Próbuje to ignorować to moze jeszcze sama zaśnie a jak nie to znowu bedziemy leżały tak jak królewna chce. Zazwyczaj zasypia mi pomiędzy 20-21 i pierwsza pobudka około 2 a następna 6-7. Jak tak dalej pójdzie to do 2 bede ją usypiać.

CYNTIA wyrazy współczucia i
[*] dla twojej babci.

SUNOVIA ja mam w telefonie DZIENNIK MALUSZKA z NIVEA, jest w "sklepie play". Jest karmienie, spanie, przewijanie i inne rzeczy typu siatki i rozwój.

GARMELKA fajnie że jesteś, jejciu zdrówka dla malutkiej!!!

Mizzah - mój trze i drapie buzię.

Nie nadrobię teraz postów. Wpadam z zapytaniem czy według Was coś się dzieje. Otóż Adi często ulewa. W sumie to chyba wymioty, bo po dłuższym czasie od jedzenia (tak ok. godzinę). Najpierw wybudza się lub zaczyna być niespokojny i chlusta obficie czasem strawionym pokarmem. I do tego chyba bardziej wodnista kupka, ale żółta (była wodnista, zielona, śluzowa raz dzisiaj i wczoraj). Goraczki nie ma, apetyt ma, humor też dopisuje.
Przebieralam go dzisiaj przez to 7 razy na pewno. We wtorek mamy wizytę szczepienną, więc na pewno powiem o tym lekarce. Zastanawiam się czy może mu coś być. Czy jakaś wirusowka? Czy tak mógł zareagować na jakiś pokarm (piłam ostatnio wapno z wit. C)? Trochę słodkiego pojadlam, niedużo, ale zawsze.

Po dzisiejszym dniu wiem, że na pewno nie pojadę na pogrzeb babci :( Dziękuję Wam za kondolencje. Pierwszy raz w życiu je dostałam....

Ostatnia edycja:
Cyntia - moja też ulewa :/ zaraz po jedzeniu, godzinę lub nawet dwie po. Niestety. Też się tym przejmowałam/przejmuje. Nie raz mialam tak ze założyłam nowe ubranko i już nusialam je zmieniać. Ja przy kazdej wizycie o tym mowilam lekarzom i kazdy mi powiedział, że jeśli dziecko ma apetyt, przybiera na wadze, ewidentne nie sprawia mu bólu i nie placze przy cofajacym się pokarmie to nie ma co się martwić. Taka przykra fizjonomia, trwajaca do ok 6 mc.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry ...SAMa sie obudzilam godzine temu a moja kruszynka jeszcze spi no tak to ja rozumiem Poszla o 23 I jeszcze ciagnie zyc nieumierac :-)) niebede chwalic bo sie odwidzi Jem sniadanie moj poszedl do pracy ... ... Cyntia moje wy razy wspolczucia .. Babcia napewno zrozumie ze Niemozesz byc dzis z nia ale napewno patrze z gory na ciebie sciskam mocno .... Co do ulewania moja tez tak ma ale to chlustanie to tylko wtedy jak sie jej nieodbije porzadnie w tamtym tyg tak miala az sie wystraszylam wszystko bylo do prania posciel lozeczko I ona sama ... Pytalam lekarZa ulewanie to tak do pol roku ... Mysle ze wszystko jest ok ... To ja koncze herbate I uciekam chyba zaraz sie obudzi bo juz sie wierci I piszczy jak mala myszka ... Milego dnia mamuski

U mnie noc koszmarna. Mały budził się co godzine,dwie bo go brzuszek bolał i nie mogl baczkow zrobic. Masowalam go,nosilam ale wszystko to pomagało tak na chwilkę. Już sama nie wiem co mam zrobic z tym jego brzuszkiem. widać ze chce mu się spać,a przyjdzie ból i się wybudza.
Tylko zasnie w ciągu dnia to ide od razu spać

Kurcze myślałam ze jeszcze się kimne bo za oknem szaro buro - depresyjnie ale Pola niby spi a niby nie. Stęka, dyszy, sapie jak lokomotywa. Oczy ma zamknięte a macha rękami i włącza rozne melodie w karuzeli. Poza tym Pampersy premium care sa do bani juz wolę zwykłe. W nocy się skupszczala i jej wpłynęło. A na 100% dobrzs zapielam. Tak capi ze hej mimo wietrzenia :/

reklama
Cyntia moje kondolencje:-(
ja tez panikowałam z ulewaniem,kupiłam bebilon nutriton i co,w buty moge se go wsadzic.mała raz ulewa ze az chlusta a raz prawie wcale,zalezy od dnia,juz sie przyzwyczaiłam do tego.

w nocy pierwszy raz sajgon,cyc co godzine,az mnie bola juz:-(nie pospałam.

Do tego martwi mnie ta głowa jej teraz dla odmiany,juz sie wizytu u ortopedy doczekac nie moge.

Dzis mam w planie spzratanie w szafach,oczywiscie jak mała pozwoli

Do góry