reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
O mamo renisus wietrzym pampki?ja mam pampki w takim eorku na łózeczko.Teraz wróciłam do 2 z dady bo wydawało mi sie ze 3 ampersa i dady cikna,okazało sie ze to od tych ortogatek pampersy paruja i wrazenie wilgoci jest,pipka sie juz czerwieniła,smarowałm ziajką

Domka, rozkladam je gdzies w rogu a potem skladam i leza juz teraz nieuzywanym koszu mojrzeszowym:) Tak mi doradzila znajoma ktorej synek mial uczulenie na wszystkie pampersy. U nas tez nic niepomagalo nawet 2 masci od doktora. Dopiero kremik ziajki, wywietrzone pampersy i wielorazowki.
Samo trzymanie w materialowym worku tez jest dobre, zwroc uwage na zapach jak pachna te z worka a jak te z paczki. Nie wiem jak dada, ale zielone pampersy maja mocny zapach chemi.
Moja corka niepozwala mi rozmawiac czy trzymac telefon jak je a od dzisiaj musze ja trzymac za raczke. To jest jej czas i juz.
Czy Wasze dzieci tez placza i sa zle jak sie je wybudza?

Czarna super ze nocne dokarmianie sie sprawdzilo.
Pscolka, zdrowka dla Was.

Hejka,

Mam pytanie czy wytlumaczyłaby mi ktoras z Was jak rozpoznać alergię na białko mleka krowiego? ?? Wiem że dużo tego w necie, ale jakoś nie przemawia to do mnie i zaczynam miec mętlik a co gorsze doszukuje sie u Poli objawów. Będę wdzięczna bo normalbie jakies natrectwo mam odkąd dajemy enfamil :( No Pola czasem trze sobie twarz np oczka czy uszy fakt ze potem usypia no ale lekko się niepokoje. Umowie się dla spokoju do alergologa, ale moze któraś z Was mnie jakos uspokoi.

Ja muszę się jutro koniecznie umówić do ortopedy, bardzo źle się czuję. Kręgosłup mnie tak potwornie boli, ze dretwieje mi lewa noga i ręka :/ jade na przeciwbólowych i maści traumal. Sypie sie plus czuje sie od jakiegos czasu jak na okres tylko jego wciąż brak :/

Ja wybudzalam starszą na kąpiel po 21. Zawsze się zloscila, więc w końcu przestałam. Kapalam ja wcześniej i spala mi dokładnie do tej samej godz co przy wybudzaniu.

Mąż pojechał, moja pierwsza noc z dziewczynami bez niego. Aż się boję hehe.

Renisus no czuc te pampki,a jak sa nasikane to dosłownie smierdza,dada nie,ale pampersy zielone tak.

Moja sie az robi purpurowa ze słosci jak sie budzi

Mizzah objawy moga byc rozne dlatego lepiej idz do lekarza jak Cie cos niepokoji. Moja tez trze oczka i uszka, taki etap rozwojowy; chociaz u nas na uszla dostalismy krople.
Tez myslalam ze jest jakies uczulenie i okazala sie egzema no i jedyne co mozemy zrobic to samrowac oliatum albo e45 czy jakos tak. Ogolnie widze ze doszukujesz sie roznych rzeczy u malej, ja tez tak mialam. Nie ma co sie dziwic, dziecko dlugo oczekiwane i pierwsze:) Ale odetchnij troszke kochana, Poli nic nie jest a jak cos sie bedzie dzialo to napewno to szybko wylapiesz. Ciagla panika tylko sama sie zameczysz, a napewno wiesz -spokojna i szczesliwa mama to spokojne i szczesliwe dziecko. Mam nadzieje ze Cie nieurazilam:)

ps. Judy a co Ty tak dzisiaj cichutko?

Ostatnia edycja:
Renisus - nie no, oczywiście ze nie :) I ja wiem ze trochę schizuje przez to zamiast glupia się cieszyc to policzki pod światło ogladam. No żenada, nie będę się pogrążać tymi opowiesciami.

Pola spi juz od 20:20 generalnie przespala mi dziś pół dnia. Staram się nie wybudzac chyba ze za długo śpi i mija pora karmienia. Probowalam przetrzymywac , skończyło sie fatalnie. Staram się miec ustalony plan ale jestem elastyczna. Jeśli dziecko leje mi się przez ręce to nie będę na siłę jej zabawiać. Sciagnelam app wonder weeks i wwdlug niej wlasnie zblizamy się do ukończenia drugiego skoku :)

Cichutko bo mała miała gazy a teraz z mojej winy usypianie od dwoch godzin :) nie wiem co mi do głowy przyszło zeby po kąpieli kiedy mała pięknie zasnęła postanowiłam pranie rozłożyć w szafie i zmienić nam pościel. (Śpimy w jednym pokoju z małą) . Oczywiście obudziłam ją i od dwoch godzin walczymy zeby zasnęła . Juz nawet tatuś nie daje rady jej uśpić a zawsze mu tak dobrze szło . Nigdy wiecej nie bede zmieniać pościeli jak mała spi chociaż bym miała spac bez poszewek ;)

reklama
Mizzah u nas w dzien roznie bywa ze spaniem, wieczorem jednak zawsze ja budze od 18tej a o 19stej kapiel, potem cyc i jak zasnie wybudzam po 22 karmie, zmieniam pampka potem drugi cyc i spi ladnie w nocy. Oczywiscie do kolejnego karmienia.
Zaraz sobie sciagne ta aplikacje:)

Sunovia, powodzenia w takim razie i czekamy na relacje:)

Do góry