reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Czesc Kobitki,

UWAZAJCIE NA SIBIE !!! juz wiecej bez upadkow jakichkolwiek prosze :tak:

U mnie zero objawow, ale tak smao bylo wczesniej. Nawet piersi jeszcze nie sa tkliwe.

Domka - tez staram sie myslec pozytywnie i dotrwac w tym satnie jeszcze 5 tygodni ;-)

reklama
witajcie, ja już po porannej becie... teraz czekam.

Madziuella ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów. Nie bolały mnie nawet piersi. Byłam trochę zmęczona i "przymulona", kiedy siedziałam w pracy, a wymiotowałam dosłownie 3 razy i to dopiero w 8 miesiącu.

Madziorek też wydaje mi się, że to za wczesna ciąża, żeby wychodził zarodek na USG. Wszystko zależy też od czułości aparatu. Na początku poprzedniej ciąży poszłam sobie na usg do kliniki, gdzie ujawniono już coś w pęcherzyku (nie pamiętam już dokładnie co to było), a następnego dnia mój gin na swoim starszym aparacie jeszcze nic nie widział.

Cyntia dzidzi nic nie będzie, ale uważaj na siebie :tak: ja też jestem taka "wypadkowa"

bombelek oczywiście możesz iść na L4 zaraz po rodzicielskim :tak:

Cześć czy mogę do Was dołączyć?

Dwa dni temu robiłam bete która potwierdziła wczesna ciąże, wynik 80. To będzie moja 3 Dzidzia. Mam Córkę w zerówce, synka niepełnosprawnego, który ma 17mcy i teraz Fasolkę w brzuchu. Myślę, ze u mnie to jakiś koniec 5 tygodnia. Ciąża nieplanowana ale od początku kochana. Będzie to moje 3 cc :O

Jak się ustawia taki suwaczek na dole?

Witaj wielodzietna;-)

pani dr powiedziałą ze na nastepnej wizycie(10.03) da mi juz skierowanie na USG;-) juz sie nie moge doczekac;-) narazie musze badania zrobi jeszcze.
A jak u mnie cytologia podrozałą,2 lata temu 25zł a teraz 45zł.

Ambitnie przeczytałam sobie wątek od początku:-D
agamemnon - oj tak głupawe sny to będą przez całą ciążę -taki urok tego stanu. U mnie w pracy ciążę zauważyli dopiero w 5-tym miesiącu(ja przy kości jestem). :-D
rjoanka - w mojej poprzedniej ciąży zmiana smaków nastąpiław 8 tygodniu. Normalnie musiałam przejść się po markecie i zastanawiać się namyśl o których produktach nie mam mdłości. Taka apatia do jedzenia trwała do 5miesiąca. Praktycznie nie gotowałam. Teraz się tak nie da, bo dla synka muszęgotować. Co do plamień masz rację, że występują w terminie spodziewanego okresuja miałam i w pierwszym i w drugim miesiącu. I o ile to tylko plamienia to najlepszeco można zrobić to relax...
sunovia - każda ciąża inna i to, że teraz nie masz mdłości oniczym (złym) nie musi świadczyć. Ja nie zwymiotowałam ani razu, a syn jest i urodziłsię zdrowy. Też cię cieszymy, ze tak szybko "wyskoczyło" to drugie dziecko, żeby babrać się w tychpieluchach raz i nigdy więcej. Poza tym u mnie już 35 na karku.
Dziewczyny czasem (a nawet często, zwłaszcza na późniejszymetapie) mdłości są od witamin. Poeksperymentujcie trochę.
bombelek - ja zaszłam w ciąże dokładnie w tygodniu w którymskończyłam karmić cycem, a mój pierworodny dzień starszy od Twojego dzidziusia.:-DNiezły zbieg okoliczności. Ja do pracy najprawdopodobniej wrócę na te kilka miesięcy,tak żeby nie zwariować i trochę z ludźmi (tj. dorosłymi) poobcować.
mamusia29 - dokładnie wiem co czujesz i z tym kilkuletnimoczekiwaniem i z tą miłą niespodzianką. Doświadczyliśmy i jednego i drugiego:tak:.
madziorrek - moja pierwsza ciąża zaczęłam się odprzeziębienia (w środku lipca), a synek urodził się zdrowy. Obecna z resztą teżzaczęła sie od przeziębienia i opryszczki. Widocznie tak mam:-D
cyntia - ja jestem miodocholiczką, przez całą ciążę jadłam iprzez całe karmienie. Generalnie jem codziennie, ale... nie jest to do końcapewny produkt, tak więc spożycie na własną odpowiedzialność, ja nie namawiam.
miśka - co do ochoty na niezdrowe żarcie. Ja w obu ciążachmam ciągotki na Sprite:-D
Monarti - to chyba ja tu będę dinozaurem - rocznik 79:-D
Paula_86 - my mamy dużą rodzinę i nie przejmowaliśmy siętym, że imię się pomiędzy kuzynostwem powtórzy. Zwłaszcza, że widzimy sięraz-dwa razy na rok.
Mizzah - kłucie, ciągnięcie i pobolewanie to norma w ciąży,nie wkręcaj sobie nic strasznego. Ból jak a okres też czasem występuje. Jamiałam jakieś 2 tygodnie i to taki dość konkretny. Brałam luteinę i starałam się o tym nie myśleć, tylko skupić na pracy.
kotulcia - ja się nie zdecydowałam na test Pappa, ku niezadowoleniuPani doktor. Zapytałam ją czy wiedza z tego testu coś zmieni, czy tylko będęsię denerwowała przez kolejne miesiące ciąży - nie odpowiedziała. Tak więcżyłam w błogiej nieświadomości i na szczęście syn urodził się zdrowy.
motylek - plecy mnie bolały praktycznie od początku do czasuaż kupiłam sobie worek sako i podkładałam pod plecy. polecam.
Ja jeszcze czekam na potwierdzenie bijącego serduszka. Wizyta 8 marca. Mam nadzieję, że zagoszczę tu na dłużej.:-D

Witaj pscółka i spółka też bym chciała wyrwać się z domu na chwilę ale nie mam z kim dzieci zostawić, poza tym mój starszy idzie we wrześniu do 1 klasy i powiem szczerze,że się cieszę,że jestem w ciąży to go chociaż dopilnuje i nie będzie musiał całymi dniami siedzieć na świetlicy a mały w żłobku. Ta moja ciąża to dar od Boga taki prezencik, choć nie planowany :-D
Fajnie że mamy dzieciaczków w tym samym wieku:-D:-D i gratki za przeczytanie całego wątku:happy::happy:

bąbelek - o i widzę, że też z Wawy jesteś. Może jeszcze Bemowo?:-D To faktycznie w dobrym terminie ta ciąża Ci wypadła. Nasza była kompletnym zaskoczeniem. Bo akurat w lutym wszystkich nas junior skutecznie rozłożył i nawet nie pamiętaliśmy czy i kiedy "to" robiliśmy:-D Na walentynki kupiłam martini, bo właśnie skończyłam karmić, ale nawet nie mieliśmy jednego wieczoru, żeby "poświętować". Więc tak popijałam sobie po ciupince przez kilka dni. Zęby zaczęłam leczyć, umówiłam się na wycinanie znamienia, a tu pach... pewnie trzeba będzie odwołać, no chyba, że mają jakieś znieczulenie dla ciężarnych:cool:

reklama
Do góry