reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

cześć :) miłego dnia życzę, ja już jestem trochę spokojniejsza po wczorajszej wizycie, dostałam przedłużone zwolnienie więc od nastepnego tygodnia sie obijam, Mati idzie do przedszkola więc bede miała trochę czasu dla siebie, teraz ma ferie więc ze mną siedzi i sie troche nudzi bo na jakieś długaśne spacery nie mogę iść, wygłupiać si z nim jak zawsze na placu zabaw też :(

Madziorrek, spokojnie, to wczesna ciąża i może lekarz jeszcze nic nie widzieć, ja miałam tak samo, jak byłam dwa tyg temu to był tylko pęcherzyk a wczoraj wszystko pięknie było już widać

Lisica, jak sie masz?

Za wszystkie dziewczynki krore idą dzisiaj na wizytę trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&

reklama
Hej, ja po naszej 1 wizycie. Pęcherzyk ciązowy 1,18 cm więc prawidłowy, ale nie widział zarodka;( Mam iśc do poprawki jutro;((( buuu ja nie chcę 3 raz przechodzić przez to wszystko. Ale czy możliwe jest puste jajo skoro beta przyrastała mi 80-520-1884-5554 -gdzieś tak..... To chyba ładne przyrosty co trzy dni, zwłaszcza jak na puste jajo;(

Madziorrek spokojnie to jeszcze młoda ciąża, będzie dobrze, ja miałam teraz bete ponad 2000 i nawet pęcherzyka nie było a po tygodniu już wszystko było widać, także głowa do góry:-D

Madziuella81 ja teraz tez nie mam mdłości (w każdej ciąży wymiotowałam może z 5 razy), nawet piersi mnie nie bolą tylko krzyż .

Ja to ogólnie jestem niezdara, ale do tego niezniszczalna ;-) :-D Nadgarstek pobolał wieczorem, a dziś jak nowy ;-)

Madziuella - kobiety różnie przechodzą ciążę.

Marrrtini - jak maluszek rośnie to najważniejsze :-) Jak już będziesz miała od lekarza termin porodu, to nam podaj. A lekarz nie zakładał jeszcze karty ciąży? Tam termin powinien być wpisany.

Madziorrek - jeśli dziś zarodek był niewidoczny, to jutro już może się pokazać? Nawet jak jutro nie będzie widać, to daj swojemu maluszkowi troszkę czasu. A mówił coś o ciałku żółtym? Beta rośnie super. Mocno trzymam kciuki!

Na_cik - jak już zauważyłaś sporo z nas plamiło i jest ok. Trzymam kciuki. Daj znać jak wyniki. Bądź dobrej myśli :*

Asiulka - a co to są oponki? Koniecznie wklej nam zdjęcie :-D

My bierzemy w kwietniu ślub cywilny bez gości, bo nas nie stać na imprezę, ale za rok w czerwcu ślub w kościele z przyjęciem weselnym :-)

Aschlee - co tam u Ciebie?

Lisica - jak dziś się czujesz?

Sunovia - dalej słaba? A bierzesz jakieś witaminy?

Rjoanka - jak się masz?

Madziuella81 mi gin powiedział że to ok w 7 tygodniu nie mieć mdłości, bo też nie mialam. Powiedział że przyjdą później i miał częściowo rację, bo coś tam mnie myli, ale do wytrzymania. Z kibelkim rozmawiałam tylko raz, i to bez mdłości poprzedzajacych.

Eh, zazdroszczę dziś wszystkim babeczkom na l4, bo strasznie zmęczona i spiaca wstałam, a do pracy trzeba...z drugiej strony cieszę sie, że czuje sie na tyle dobrze żeby w miarę normalnie funkcjonować i że nie planie.
Trzymajcie sie wszystkie!

Ostatnia edycja:
Witaj się i ja:)

tyle nas tutaj jest , że nie ogarniam:)

Cyntia- uważaj kochana na siebie:) na pewno dzidziusiowi się nic nie stało:) ale kapcioszki na nogach muszą być obowiązkowo po kąpieli:)My tez prawie 4 lata byliśmy po cywilnym a dopiero we wrześniu zeszłego roku wzięliśmy ślub kościelny:)

Madziorrek- u mnie w 5tyg i 5 dniu jeszcze też był sam pęcherzyk- tydz później już był łądny zarodek:) spokojnie

MAdziuella- ja mam różnie, rano mam rzadko mdłości a wieczorem umieram :/ ale do 6 tyg prawie ich nie miałam- znam tez kobiety które przeszły ciąże bez mdłości m.in moją mamę:)

Trzymam kciuki za wizyty

Dziewczyny mam problem, teraz jestem na rodzicielskim który kończy się 31 marca i co ja mam dalej zrobić, bo chce iść na l4 i dalej mieć płacone z zusu tylko nie wiem czy tak mogę, że z pierwszym dniem powrotu do pracy dać zwolnienie? Orientuje się któraś? Będę wdzięczna:tak:

Cyntia nu nu nu;-)uwazaj kobito

A ja USG nie miałam jeszcze,buu ale wiecie co jestem spokojna bardzo i wiem ze jest wszystko ok,tak podswiadomie.

Madziuella to sie ciesz kobito i korzystaj,ja mam takie dni ze funkcjonowac nie moge.
Czekam az si skonczy ten 1 trymestr,

Trzymam kciuki za wizyty.

Bombelek wg mnie spokojnie możesz dać zwolnienie L4. Ale poszperaj może jeszcze gdzieś, myślę że takie sytuacje dość często się zdarzają.

reklama
Do góry