reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

gnagna, ja miałam cc i wybierałam się na kontrolę po roku od cięcia, a przed staraniami. Nie udało mi się dotrzeć i poszłam już w ciąży. Też się zastanawiałam, jak mój gin zareaguje, ale zanim mu powiedziałam po co przyszłam (myślał, że na kontrolę właśnie) to sam spytał, kiedy drugie, a kiedy usłyszał, że właśnie już, to się tylko roześmiał. Z moją blizną wszystko ok.

Cyntia, łączę się w bólu co do szefowej. Niestety ja też zostałam bardzo bardzo niefajnie potraktowana w pracy już po pierwszej ciąży (poronionej), a potem to już poszło. No cóż.

reklama
Przewróciłam się :/ Spod prysznica poleciałam do kuchni, z mokrymi stopami. No i się poślizgnęłam. Upadłam na nadgarstek i na niego pupą. Siłę upadku zamortyzował nadgarstek. Mam nadzieję, że taki upadek w 9 tygodniu nie jest groźny. Zła jestem na siebie.

:-p:-pCyntia! Nie martw sie! Dzidziol na pewno będzie ok. On tam ma na razie tyle miękkiego,że nie straszne mu takie atrakcje :tak: mam nadzieję,że sobie nie poobijałaś mocno tych nadgarstków. Ja mam w nadgarstkach bóle reumatyczne a jeszcze jak bym je obiła to chyba bym dostała zajoba :no:

Któraś z dziewczyn pisała o cc. Ja co prawda nie miałam ale mam kolezanki lutówki 2013 i kilka już w ciąży to generalnie przy niewielkim odstępie czasowym (poniżej 2ch lat) raczej lekarze mówią o drugim cc bo podobno blizna przy skurczach moze puścić. Ale to też od lekarza zależy.

Co do bólu pleców to ja je już czuję. Pocieszam sie,ze przy Tymku bolał mnie kręgosłup do polowy ciąży a potem tylko nerwoból pod żebrami. Albo aż. :-p
Na szczęście Tymek sam już pięknie chodzi i nie muszę go wszędzie nosić.

Aha i dołączam do plamiących, delikatnie bo tylko śluz lekko różowawy ale mam skierowanie na progesteron to jutro chyba to w końcu zrobię albo w piątek.

Coś jeszcze mialam Wam napisać ale tak mi ciężko idzie na telefonie,że już nie mam siły!

Trzymajcie sie brzuchatki :-D

Hej mamuśki:-D
Cyntia jak nadgarstek? Szefowa faktycznie beznadziejna, ale jak ktoś nie przeszedł tego co my to nie zrozumie naszego strachu. Ja w ostatniej ciąży nic nie mówiłam w pracy do 12 tc, potem dostałam krwawienia i zawiozłam l4, nie usłyszałam nic, żadnego jak się czujesz czy gratuluje totalna olewka.
Motylek bóle pleców prawie non stop:tak:
agniecha83 gratuluję wizyty:tak:
annam co u ciebie jak się czujesz? Mam nadzieję, że wszytko jest dobrze:tak:
Ja nie wiem jak wytrzymam do 17 marca do wizyty, już wariuje,że coś jest nie tak, zaczynam się bać:-(

Ostatnia edycja:
Cyntia nic siw nie boj dzidziusiowi nic sie pewnie nie stalo i dobrze ze sobie reki nie zlamalas ... widze w suwaczku ze za miesiac bierzesz slub? Gratuluje :) moj tez wspomina cos o slubie i wiem ze czai sie z zareczynami tylko sie zastanawiam czy brac w ciazy czy jak urodze. Juz jestem po rozwodzie chcialqbym wlasnie z tym facetem wlasnie koscielny no i czeka mnie wlasciwie troche stresu bo chce zalatwic to w tym roku chociazby do Kurii papiery wyslac...

Ja jakos za paczkami nie przepadam kupilam kg sera i zrobie oponki :D

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamuski
Dzisiaj mamy dyspenze i mozemy jesc tyle paczkow ile tylko jestesmy w stanie wcisnac :-)
Zaraz bede sie zbierac do lekarza,jakos sie boje co mi powie.
A tak wogole mialam cos napisac o sobie. Mam na imie Basia,mieszkam w okolicach Cieszyna,od pazdziernika jestem szczesliwa mezatka i posiadaczka malej fasolinki :-D. Od poczatku ciazy jestem na L-4 wiec jak na razie odpoczywam i zbieram wszelkie informacje na temat mojego malenstwa,bo to moja pierwsza ciaza

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki...
Powiedzcie mi może macie więcej doświadczenia...
Czy można nie mieć żadnych objawów w ciąży... Pierwszy raz jak byłam w ciąży mdłości, wymioty, zgaga i zawroty głowy mało mnie nie wykończyły. (ale to było tak dawno temu), a teraz jedynie piersi mam wrażliwsze no i plecy mnie bolą. Czy to normalne zero mdłości, wymiotów itp. czy to jeszcze za wcześnie (7 tydz.).
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Brzuszki...

Hej ho!
Całą noc myślałam...ale doszłam do wniosku, że nie będę słuchać innego lekarza skoro to dzięki temu pierwszemu mam wgl dzieci. On chyba wie co robi. Opisałabym dokładniej o co mi chodzi ale na takim publicznym troche się nie bardzo czuje. No nic, zobaczymy za tydzień na kolejnej wizycie.
Poza tym wczorajsze harce z W to był chyba zły pomysł:/

Cyntia - uważaj na siebie! Nie lataj z mokrymi stopami!;) dzidziuś ma mięciutko ale Ty się możesz połamać.

Ja dziś dzień zaczęłam pączkiem oczywiście. Teraz mi niedobrze. Moze zjem drugiego to mi przejdzie;)))

Miłego dnia wszystkim brzuszkom życzę!

Edit: babina i inne wizytujące dzisiaj mamy - trzymam kciuki, za same pozytywne informacje:)

Ostatnia edycja:
Hej, ja po naszej 1 wizycie. Pęcherzyk ciązowy 1,18 cm więc prawidłowy, ale nie widział zarodka;( Mam iśc do poprawki jutro;((( buuu ja nie chcę 3 raz przechodzić przez to wszystko. Ale czy możliwe jest puste jajo skoro beta przyrastała mi 80-520-1884-5554 -gdzieś tak..... To chyba ładne przyrosty co trzy dni, zwłaszcza jak na puste jajo;(

reklama
Hej, ja po naszej 1 wizycie. Pęcherzyk ciązowy 1,18 cm więc prawidłowy, ale nie widział zarodka;( Mam iśc do poprawki jutro;((( buuu ja nie chcę 3 raz przechodzić przez to wszystko. Ale czy możliwe jest puste jajo skoro beta przyrastała mi 80-520-1884-5554 -gdzieś tak..... To chyba ładne przyrosty co trzy dni, zwłaszcza jak na puste jajo;(

Nie denerwuj się. U mnie w 6 tyg. też nie było zarodka tylko pęcherzyk i ciałko żółte. Dopiero na usg na pełne 8 tyg. pokazał się zarodek i bijące serduszko :) Cierpliwości :)

Do góry