reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
Czy Wasze maluchy też tak ulewaja? ?? Pola w nocy baaardzo rzadko, natomiast w dzien masakra. Raz lepiej raz gorzej ale dziś to przeszla samą siebie chlustnela tak ze jej nosem poszło :/

Mizachh o tak bardzo,nawet jak dam zageszczacz to i tak uleje tylko na gesto,po mm bardziej ulewa ale miałą faze chlustania mlekiem.
Taaa włąsnie musze isc przebrac mała juz 4 raz

Ostatnia edycja:
Mizzah, Hania prawie wcale nie ulewa, czasem jej sie zdarzy ale tak niewiele, jakby się pozbywała tego co za duzo zjadła

Mroczko, pokarm dalej mam w piersiach jak je dobrze nacisnę ale ja tak całkowicie przestałam karmić piersia jakiś tydzień temu jak dostałam strasznego zapalenia zatok. Do tego momentu jeszcze po troszku próbowałam. Z tym, że ja nigdy nie miałam nawału, piersi zawsze miekkie, mysle że zawsze miałam go za mało i od samego poczatku musiałam dokarmiać mm.

Judy - moja starsza przesypała całe noce jak miał miesiąc, a to w dzień nie spała praktycznie WCALE:eek: , dopiero jak miała 3latta to drzemki po 30-40 min ale do 4urodzin i koniec. Także są dzieci co nie śpią w dzień i nic nie dało robienie nocy w sypialni, spacery, noszenie, bujanie,

Kiedy wasze zaczęły się przekręcać z brzucha na plecy? mój co któryś raz się przekręca, zastanawiam się czy przez duży brzuch mu łatwiej? Dużo od początku leży na brzuchu właśnie.

Mizzah moja tez ulewa w ciagu dnia ile razy musze ja przebierac Istna rewia mody zdarzy sie jej tez Chlustnac .. Pytalam pediatry do pol roku powinno sie unormowac

No mam nadzieje bo az czasem mnie zmrozi. O przebieraniu nie ma co mowic czasem z 5-7 zestawów dziennie idzie bo tak się zaleje ze jej nie da się w tym zostawić

Na szczęście moja mało ulewa. W nocy spała mi od 20 do 4. Potem pociumkala i tata znowu ją uśpił i do 9 spała jak susel. Potem znowu tatuś uśpił i spi dalej. Moj P poprostu musi jej cos chyba podawać bo po jego usypianiu spi długo i spokojnie ;) nie długo powinna wstać i pewnie do wieczora bedziemy musieli ją zabawiać.
Mroczko - co do karmienia mm to dzieci często je wolą bo łatwiej leci i szybciej się najadają. I to wasz wybór :) tez czasem podaje mm. Zwłaszcza jak mała wisi na cycu 1,5 h i nie widac końca. Potrafi mi zrobic 20 minut przerwy i od nowa chce cyca. Traktuje go czasem jak smoczka. Spi z cycem w buzi.

Też pytałam lekarke o ulewanie i to samo powiedziała - do pół roku się unormuje. A tak to dała oczywiste rady: by w trakcie i po karmieniu trzymać dziecko tak, by leżało na górce i odbijać.

Adi teraz często ulewa, gdy "prze" po jedzeniu, a robi to często. Po Infacolu była tragedia.

Mizzah - u nas rekord to 6 kompletów. Prócz ulewania bywa, że siurnie na przewijaku lub pójdzie bokiem w pieluszce.

Młody lubi inhalacje :D Chyba szum tak na niego działa.

reklama
Do góry