reklama
xdorotaa
Fanka BB :)
Witam, niesmialo jeszcze... wstepn termin tak jak pisałam na poznajmy się 31.10/01.11 biorac pod uwage ze pierwszy syn ponad 3 tyg przed terminem może i tym razem jednak październik
Wczorajsza beta 500, jutro ide sprawdzić przyrost.. MAM nadzieje ze się uda i będę w tym roku po raz drugi mama)
Gosiak- ja kiedyś mieszkałam pewien czas w Newcastle ;-)
Wczorajsza beta 500, jutro ide sprawdzić przyrost.. MAM nadzieje ze się uda i będę w tym roku po raz drugi mama)
Gosiak- ja kiedyś mieszkałam pewien czas w Newcastle ;-)
Ostatnia edycja:
Gosiak85 ja srodkowa anglia, dokladnie Stratford upon Avon. U Was tez dzisiaj tak pieknie wiosennie? Wlasnie zauwazylam ze masz niespelna roczne Malenstwo tutaj rodzilas? jak Twoje doswiadczenia?
xdorotaa witaj u nas
Kotulcia mojego meza tez mam ochote zamordowac czasami
xdorotaa witaj u nas
Kotulcia mojego meza tez mam ochote zamordowac czasami
agamemnon faktycznie to był już chyba ostatni dzwonek na dziecko, później różnica między dziećmi byłaby za duża. Ale też się cieszę że akurat teraz się zdecydowaliśmy bo 5-latek jest już samodzielny, dużo rozumie i nie ma problemu z opieką nad dwójką małych dzieci. Podziwiam dziewczyny które decydują się na jedno po drugim
Witam nowe dziewczyny Coraz więcej nas a im więcej tym lepiej
Witam nowe dziewczyny Coraz więcej nas a im więcej tym lepiej
Emila - pogoda sliczna, co prawda troche wieje (jak zawsze) ale jest ladnie i w miare cieplo. Tak Tymka rodzilam tutaj. Na poczatku bylam przerazona jak to wsyztsko tu wyglada, ale przywyklam. Ciaz przebiegala bardzo dobrze to i zmartwien nie mialam. Porod tez jakos poszedl, bardzo chcialam rodzic naturalnie i na szczescie sie udalo. Z opiekiw szpitalu bylam bardzo zadowolona
agamemnon
Fanka BB :)
No w sumie tak, ostatni dzwonek Chociaż powiem szczerze, że fajnie się patrzy jak rodzeństwo nie jest od siebie dużo starsze i fajnie się bawią. Wtedy mama ma trochę wolnego ;-)agamemnon faktycznie to był już chyba ostatni dzwonek na dziecko, później różnica między dziećmi byłaby za duża. Ale też się cieszę że akurat teraz się zdecydowaliśmy bo 5-latek jest już samodzielny, dużo rozumie i nie ma problemu z opieką nad dwójką małych dzieci. Podziwiam dziewczyny które decydują się na jedno po drugim
Ja mam brata 10lat starszego - zero kontaktu niestety. Może gdyby to była siostra?
Bardzo chciałabym miec teraz córkę ale z drugiej strony myślę sobie, że synu bardziej ucieszyłby się z brata i pewnie więź byłaby silniejsza. No nie wiem
gosiak85 ja tez bylam zadowolona z opieki, z porodu juz srednio. Trwal od Soboty 5.27 rano do Poniedzialku 13.08 ;-) nikt nie dal mi oksy, a rozwarcie na 5cm bylo dopiero w Niedziele wieczorem ;( do tego czasu paracetamol i regolarne skorcze co 5 min. Parlam potem 4 godziny zanim wyszedl bo wychodzil z raczka w gorze, byl lekko podduszony i potrzebowal opieki. I tu sie sprawili rewelacyjnie, pielegniarki na special care byly przecudowne i bardzo pomocne.
Kotulcia, agamnemom miedzy mna a moja siostra jest 6 lat roznicy i jestesmy najlepszymi przyjaciolkami. Jak byla nastolatka to sie troche odemnie odpedzala, ale kontakt zawsze mialysmy super. Znowy miedzy moimi bracmi jest nieco ponad rok i nie dogaduja sie wcale.
Kotulcia, agamnemom miedzy mna a moja siostra jest 6 lat roznicy i jestesmy najlepszymi przyjaciolkami. Jak byla nastolatka to sie troche odemnie odpedzala, ale kontakt zawsze mialysmy super. Znowy miedzy moimi bracmi jest nieco ponad rok i nie dogaduja sie wcale.
Karolina 1709, Emilia, właśnie też się zastanawiam nad prywatnym USG. Tylko i tak do tego powinnam poczekać jakieś 2 tygodnie. W pierwszej ciąży poszłam w 5 tyg. i lekarz bardzo "delikatnie" stwierdził, że na razie widzi tylko pęcherzyk, "proszę przyjść za 2 tygodnie, zobaczymy, czy coś tam w ogóle jest i czy żywe?". Zależałoby mi na zobaczeniu serduszka, to na pewno by mnie uspokoiło. Robiłyście tylko USG? W polskim gabinecie, czy angielskim?
Gosiak, ja jestem bardziej na północ, ale nie aż tak jak Ty Mieszkam pod Liverpoolem. U nas też dziś pięknie :-)
Z uwagi na tarczycę, ponoć ciąża może być traktowana jako zagrożona i powinna być pod większą kontrolą niż ciąża książkowa. Przede wszystkim chodzi o odpowiednią dawkę leku, który biorę, po zajściu trzeba koniecznie ją podnieść, inaczej może dojść do poronnienia lub wad u dziecka. GP zazwyczaj robią oczy jak o tym mówię (rozmawiałam z kilkoma przy planowaniu) i pytają kto mi tak powiedział? Oczywiście odpowiedź "polscy endokrynolodzy" ich absolutnie nie zadowala. Wydrukowałam więc informację z oficjalnej strony british thyroid association, poszłam w pn do GP, a on nie odrywając wzroku od monitora, zapytał "to jaką dawkę chcesz?". Do innego GP nie mam co iść, bo jak mówię, świadomość żadna. Wzięłam wczoraj o tyle więcej, ile się zaleca i cały dzień miałam zawroty głowy. Dopiero właśnie wizyta u położnej może coś zmienić, teoretycznie powinna mnie skierować do lekarza położnika, a ten już w temacie chyba będzie. Gdzieś czytałam, że nawet usg niektórzy robią. Obym trafiła w dobre ręce, bo póki co, doświadczenia mam kiepskie.
Babina, ja w pierwszej ciąży miałam mdłości, nawet nie poranne, a całodobowe, ale nie wymiotowałam, ani razu, nie ma więc reguły
Kotulcia, Agamemnon, ja mogę coś powiedzieć o różnicach wieku Mam siostrę 4 lata młodszą, kontakt znikomy, zdecydowanie lepszy z bratem, starszym o 7 lat. Między moimi braćmi (jest nas 4), jest 18 lat różnicy, a też świetnie się dogadują. Jak widać nie ma tu znaczenia ani płeć, ani lata, które dzielą rodzeństwo. Bardziej chodzi o pokrewieństwo duszy
Gosiak, ja jestem bardziej na północ, ale nie aż tak jak Ty Mieszkam pod Liverpoolem. U nas też dziś pięknie :-)
Z uwagi na tarczycę, ponoć ciąża może być traktowana jako zagrożona i powinna być pod większą kontrolą niż ciąża książkowa. Przede wszystkim chodzi o odpowiednią dawkę leku, który biorę, po zajściu trzeba koniecznie ją podnieść, inaczej może dojść do poronnienia lub wad u dziecka. GP zazwyczaj robią oczy jak o tym mówię (rozmawiałam z kilkoma przy planowaniu) i pytają kto mi tak powiedział? Oczywiście odpowiedź "polscy endokrynolodzy" ich absolutnie nie zadowala. Wydrukowałam więc informację z oficjalnej strony british thyroid association, poszłam w pn do GP, a on nie odrywając wzroku od monitora, zapytał "to jaką dawkę chcesz?". Do innego GP nie mam co iść, bo jak mówię, świadomość żadna. Wzięłam wczoraj o tyle więcej, ile się zaleca i cały dzień miałam zawroty głowy. Dopiero właśnie wizyta u położnej może coś zmienić, teoretycznie powinna mnie skierować do lekarza położnika, a ten już w temacie chyba będzie. Gdzieś czytałam, że nawet usg niektórzy robią. Obym trafiła w dobre ręce, bo póki co, doświadczenia mam kiepskie.
Babina, ja w pierwszej ciąży miałam mdłości, nawet nie poranne, a całodobowe, ale nie wymiotowałam, ani razu, nie ma więc reguły
Kotulcia, Agamemnon, ja mogę coś powiedzieć o różnicach wieku Mam siostrę 4 lata młodszą, kontakt znikomy, zdecydowanie lepszy z bratem, starszym o 7 lat. Między moimi braćmi (jest nas 4), jest 18 lat różnicy, a też świetnie się dogadują. Jak widać nie ma tu znaczenia ani płeć, ani lata, które dzielą rodzeństwo. Bardziej chodzi o pokrewieństwo duszy
reklama
EMila - coz ja tez skurcze co 10 minut mialam w srode...do szpitala przyjeli mnie w piatek wieczorem bo juz byly na tyle regularne (czyli co 2-3 minutki) Opiekowala sie mna dziewczyna, ktora konczyla wlasnie studia i troche namieszla...tzn powiedziala jest 10 cm (ja uradowoana - -bo szybko) no i przemy...przyszla wlasniwa polozna i mowi nie przec bo jest 9 cm i wszystko opuchnie i bedzie klops...i tak lezalam (spalam, budzilam sie) z checia mega parcia juz teraz ! nad ranem w sobote dali oxy i po 10 minutach pelne rozwarcie ! (jakby nie mogli ciut szbciej ;-) (alle mieli cesarke).... Tymek tez sie zaklinowal ramionkiem ale na szczescie delikatnie go obrozicli dali ciut tlenu i bylo oki ja to wszystko zapominam...teraz wiem ze pewnie bolalo troche , ale nie mam obaw przed porodem. A partych mialm tylko 40 minut.... damy rade drugi raz :-)
Kaliena - polozna pyta o choroby i wszystko wiec na pewno zajma sie Toba dokladnie, bo dzieki temu ustalaja poziom ryzyka ciazy. Czekam z niecierpliwoscia co powie miej w domku koniecznie te informacje .
Kaliena - polozna pyta o choroby i wszystko wiec na pewno zajma sie Toba dokladnie, bo dzieki temu ustalaja poziom ryzyka ciazy. Czekam z niecierpliwoscia co powie miej w domku koniecznie te informacje .
Podziel się: