reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
Mizzah, trzymaj sie. Pamietaj ze obydwoje jestescie zmeczeni. Podobno najgorsze co pierwsze 3 miesiace, musicie znalesc czas i sile na troszke czulosci i rozmowe jak Pola spi. Trzymam kciuki.

Cyntia u nas dobrze, oddycham z ulga;)

Dziekuje za polecenie kremiku z ziaji na odparzenia, nie pamietam kto mi poleci. Zaczyna dzialac i pupka sie goi. Widac jaka matka taka corcia i tylko ziaje bedzie mogla uzywac. Mnie tez tylko ziaja nie uczula. Tak czy inaczej, dzisiaj maja przyjsc pieluszki, wiec zaczynamy wielorazowki poki sil mi starczy :D

kurde nie pamietam która pytała o odparzenia na szyi.szwagirki syn miał,wszystko próbowała,cicaplaST krem z la roche pomógł ale na chwile,przeszło dop jak szyja sie wyciagneła,poradz sie lekarza najlepiej.
u nas noc nie przespana,jej chyba to uleanie przeszkadza,pogadam z pediatra na ten temat na bilansie.
I trądzik jej sie zrobił...

Co do tego przekrecania się, to nie ma co się martwić na zapas. Na listopadowkach byl chłopiec, który sam stał w łóżeczku trzymając się szczebelkow jak miał 4 msc, aż nie do wiary. I wszystko było ok.

Witam :) znowu chwilkę pomarudzę. Jutro o 11 mam być w szpitalu i po ktg, usg i badaniu podejmą decyzję czy będą wywoływać czy dadzą mi jeszcze dwa dni. Nie bałam się porodu dopóki miałam pewność że to będzie poród naturalny. Bałam się to poronienia , to wczesniactwa a tego się nie spodziewałam .... Sama raczej już nie urodzę. Boję się o małą i chciała bym mieć już to za sobą. Z drugiej strony ponoć poród wywoływany bardziej boli itp. Trochę się podłamałam. Aby do jutra wtedy okaże się co dalej.

Co do rozwoju maluszka każdy jest inny i nie ma co panikować. Mój brat nigdy nie raczkował. Za to bardzo długo ślizgał się na pupie po podłodze ;) Rozwój to sprawa bardzo indywidualna.

Judy, wywolywanie to nie tragedia, nie zawsze bardziej boli. Porozmawiam też o znieczuleniu. W przypadku wywoływania wszystkie potrzebne do niego badania mogą zrobić zanim podłącza kroplówkę i wtedy mogą je podać jak tylko osiagniesz minimalne wymagane przez lekarzy rozwarcie. U mnie tak było, wiec część naturalną wspominam jako pełen komfort, mimo ze trwała dluuugo to nie cierpialam. Oczywiscie zwiększa sie ryzyko, ze będzie cc, ale co druga z nas je miała i zyjemy :-).

Judy - ja miałam wywoływany. Fakt do przyjemności to nie należy no ale poród przyjemnością raczej nie jest ;) Moj próg bólu raczej niski jest a dałam radę więc w razie czego gdyby zdecydowali się na taki sposób na pewno dasz sobie radę.

A ja mam pytanko o przepajanie. Bo Pola generalnie mało pije i niechętnie. Jeśli jej zrobie np 20 ml herbatki lub wody to jesli ona wypije 10 ml to musze wylac te wode i dac od nowa za np 3 godz czy moge te samą. ???

Ostatnia edycja:
judy dasz radę bo jak nie ty to kto??? niedziwie się że wariujesz ja już po 5 dniach miałam dość:) spróbuj metody schody u mnie zadziałała:

reklama
Mój pije dość często,potrafi 100ml wypić za cały dzień (woda,glukoza,herbatka). Wodę daje ta sama w ciągu dnia,herbatę staram się robic świeża,ale zazwyczaj robie niewiele żeby wypił i zawsze można świeże zrobić

Czym smarujecie dzieci po twarzy. Ja mam krem nivea dla dzieci, ale ma same krostki może z niego

Ostatnia edycja:
Do góry