reklama
renisus
Fanka BB :)
Mizzah, trzymaj sie. Pamietaj ze obydwoje jestescie zmeczeni. Podobno najgorsze co pierwsze 3 miesiace, musicie znalesc czas i sile na troszke czulosci i rozmowe jak Pola spi. Trzymam kciuki.
Cyntia u nas dobrze, oddycham z ulga
Dziekuje za polecenie kremiku z ziaji na odparzenia, nie pamietam kto mi poleci. Zaczyna dzialac i pupka sie goi. Widac jaka matka taka corcia i tylko ziaje bedzie mogla uzywac. Mnie tez tylko ziaja nie uczula. Tak czy inaczej, dzisiaj maja przyjsc pieluszki, wiec zaczynamy wielorazowki poki sil mi starczy
Cyntia u nas dobrze, oddycham z ulga
Dziekuje za polecenie kremiku z ziaji na odparzenia, nie pamietam kto mi poleci. Zaczyna dzialac i pupka sie goi. Widac jaka matka taka corcia i tylko ziaje bedzie mogla uzywac. Mnie tez tylko ziaja nie uczula. Tak czy inaczej, dzisiaj maja przyjsc pieluszki, wiec zaczynamy wielorazowki poki sil mi starczy
kurde nie pamietam która pytała o odparzenia na szyi.szwagirki syn miał,wszystko próbowała,cicaplaST krem z la roche pomógł ale na chwile,przeszło dop jak szyja sie wyciagneła,poradz sie lekarza najlepiej.
u nas noc nie przespana,jej chyba to uleanie przeszkadza,pogadam z pediatra na ten temat na bilansie.
I trądzik jej sie zrobił...
u nas noc nie przespana,jej chyba to uleanie przeszkadza,pogadam z pediatra na ten temat na bilansie.
I trądzik jej sie zrobił...
Witam znowu chwilkę pomarudzę. Jutro o 11 mam być w szpitalu i po ktg, usg i badaniu podejmą decyzję czy będą wywoływać czy dadzą mi jeszcze dwa dni. Nie bałam się porodu dopóki miałam pewność że to będzie poród naturalny. Bałam się to poronienia , to wczesniactwa a tego się nie spodziewałam .... Sama raczej już nie urodzę. Boję się o małą i chciała bym mieć już to za sobą. Z drugiej strony ponoć poród wywoływany bardziej boli itp. Trochę się podłamałam. Aby do jutra wtedy okaże się co dalej.
Co do rozwoju maluszka każdy jest inny i nie ma co panikować. Mój brat nigdy nie raczkował. Za to bardzo długo ślizgał się na pupie po podłodze Rozwój to sprawa bardzo indywidualna.
Co do rozwoju maluszka każdy jest inny i nie ma co panikować. Mój brat nigdy nie raczkował. Za to bardzo długo ślizgał się na pupie po podłodze Rozwój to sprawa bardzo indywidualna.
Judy, wywolywanie to nie tragedia, nie zawsze bardziej boli. Porozmawiam też o znieczuleniu. W przypadku wywoływania wszystkie potrzebne do niego badania mogą zrobić zanim podłącza kroplówkę i wtedy mogą je podać jak tylko osiagniesz minimalne wymagane przez lekarzy rozwarcie. U mnie tak było, wiec część naturalną wspominam jako pełen komfort, mimo ze trwała dluuugo to nie cierpialam. Oczywiscie zwiększa sie ryzyko, ze będzie cc, ale co druga z nas je miała i zyjemy :-).
Mizzah
Fanka BB :)
Judy - ja miałam wywoływany. Fakt do przyjemności to nie należy no ale poród przyjemnością raczej nie jest Moj próg bólu raczej niski jest a dałam radę więc w razie czego gdyby zdecydowali się na taki sposób na pewno dasz sobie radę.
A ja mam pytanko o przepajanie. Bo Pola generalnie mało pije i niechętnie. Jeśli jej zrobie np 20 ml herbatki lub wody to jesli ona wypije 10 ml to musze wylac te wode i dac od nowa za np 3 godz czy moge te samą. ???
A ja mam pytanko o przepajanie. Bo Pola generalnie mało pije i niechętnie. Jeśli jej zrobie np 20 ml herbatki lub wody to jesli ona wypije 10 ml to musze wylac te wode i dac od nowa za np 3 godz czy moge te samą. ???
Ostatnia edycja:
reklama
Mój pije dość często,potrafi 100ml wypić za cały dzień (woda,glukoza,herbatka). Wodę daje ta sama w ciągu dnia,herbatę staram się robic świeża,ale zazwyczaj robie niewiele żeby wypił i zawsze można świeże zrobić
Czym smarujecie dzieci po twarzy. Ja mam krem nivea dla dzieci, ale ma same krostki może z niego
Czym smarujecie dzieci po twarzy. Ja mam krem nivea dla dzieci, ale ma same krostki może z niego
Ostatnia edycja:
Podziel się: