reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Cyntia na tym etapie wydaje mi się że mały nie powinien jeszcze się obracać z brzuszka na plecy?musisz to zaobserwować czy to może był jednorazowy wyczyn?bo często jest to objawem zespołu napięcia miesniowego?

reklama
Pscolka - mozliwe ze tak wlasnie bylo, Cyntia wynalazla kilka osob co skojarzyly bule brzuszka po Vit D. Tylko nie wiem czy wszyscy mieli te w kapsulskach.

Garmelka- moze ma taki okres, moja tez zasypia tylko przy mnie. Tzn przy cycu a i czasami mam problemy z odlozeniem. Moze dziewczynki potrzebuja bardziej sie tulic? Ja mam sposob, zostawial ja w lozku oblozona poduszkami a jak jest juz nietomna to ja emigruje do koszyka.

My mielismy dzien na cycu i w dodatku prawie nie przespany. Potem krzyki do 23/30 przy jedzeniu i zasnela. I spala 5godzin :D
Nie wiem czy dobrze zrobilam ale wzielam ja do karmienia. Powinnan dac jej spac?
U nas tez skok rozwojowy a w dodatku mam kryzys laktacyjny :(

Cyntia85 - dziękuje za przywitanie :)
Mam 30 lat, a mój Synek w piątek skończył trzy tygodnie. Starałam się o niego 7 lat i wydawało mi się, ze jestem przygotowana, ale nie ;) Pisklę zmieniło wszystko. Mam szczęście, że to mały aniołeczek - je i śpi, czasem zasypia już na przewijaku o_O Jest butelkowy więc budzi się co trzy godziny jak w zegarku i poza godzinami serwisu to jakbym dziecka nie miała. nawet kupę robi co drugi dzień :szok: (żebym w złą godzinę nie nachwaliła ;-), ale start Synuś nam zafundował idealny :)

Co do zasypiania, to Pisklak też lubi zasypiać wtulony, ale zaśnie też sam o ile jest ciasno owinięty ( owijam go metoda Tracy Hogg). Jak tylko poczuje owijacze to oczka mu się zamykają ;) Oczywiście już usłyszałam od "mądrzejszych", że go duszę i że powinien mieć swobodę ruchów - tiaa, najlepiej swobodę odruchu moro w środku spania :confused2:

Od razu mam pytanie - macie pomysł jak poradzić sobie z odparzeniem na szyjce? O ile z dupką i paszkami jest super i nic się nie dzieje, to w tej fałdce pod brodą jest jakaś masakra. I nie ma jak tego wywietrzyć :( Przemywam woda, suszę tetrą i smaruje sudokremem, ale bardzo wolno się wygaja. Może macie jakiś patent?

Ostatnia edycja:
Mona - jeśli jest śpiący, to nie ma siły, ale gdy jest rozbudzony, to na swoim patencie gramoli się na boczek i hyc na plecy. Nie lubi leżeć na brzuchu. Nagram to, bo się teraz wystraszyłam. I taki sam obrót próbuje robić, gdy leży na piersi, a jest na tyle rozbudzony.

Renisus - albo to kwestia tego innego oleju w kapsułkach, albo już brzuszek nam dojrzewa, bo po wit. D wszystko ok :) Choć narazie pół dawki dostaje. A jak u Was?

Mam dosyć nie wiem czy to odpowiednie na forum bo nie wiadomo kto to czyta....ale moje małżeństwo zaraz się chyba rozwali :(

Dobra nie chce Wam smecic w końcu to forum o dzieciach...

Cyntia obserwuj ;-)o ile kojarze etap obracania to coś koło 4 mca

Ją miałam z Matim problemy tęgo typu byliśmy u neurologa i trochę z nim ćwiczyłam tylko że on mając 3 mce był bardzo silny ale podnosząc i próbując aby siadał głowę zestawial za sobą

reklama
Hej dziewczyny!Przepraszam że tak żadko się odzywam ale przy 4 dzieci jest co robić:) Na początek gratuluje wszystkim mamom! Widze że większość przechodzi problem z kupkami,kolkami. U nas problemy z ulewaniem bardzo dużym i kupkami które są luźne luzowate i od 2 dni zauważyłam pęcherzyki powietrza czyli nie toleruje cukru.A z ulewaniem to lekarz kazał zrobić badanie moczu i usg brzuszka bo przyczyna może być albo w moczu albo pogrubiały oddźwiernik co często u chłopców się zdarza.A tak poza tym to jest kochanym dzieckiem, większość dnia przesypia w nocy budzi się tylko dwa razy:)

Któraś z Was wspominała coś o płodności po porodzie...to mogę Wam powiedzieć że Ja po 6 tygodniach połogu jak poszłam na kontrole do gina i ten wykonał mi usg to powiedział że za chwile będę mieć owulację a karmiłam piersią, regularnie.Tak więc dziewczynki trzeba uważać:)

Do góry