reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

A ja z regułu karmie na leząco,a w fotelu to daje rade bez poduszki,jakos tak sie dopasowałysmy.

Byłam dzis na slubowaniu starszej,młoda dzielnie w domu na mm,a jak wróciłam to zciągnełam z piersi az 200ml mleka.

reklama
Babina - :szok: tak Ci lekarka powiedziała czy pielęgniarka pracująca na recepcji? Różnice są.

W tej płatnej, czyli skojarzonej:
- mniejsza zawartość środków konserwujących,
- w skojarzonej jest bezkomórkowy składnik krztuśca, a w zwykłej inaktywowany szczep bakterii(całe komórki)
- Skojarzone zawierają mniejsze dawki antygenów niż w pojedynczych szczepionkach.
- są nowocześniejsze

Te starszej generacji są mniej bezpieczne.

Cyntia zaczęła chrzakac, parskac, rzec i nie wiem jak to jeszcze opisać... myślałam że może cos od górnych drog, a lekarka ze to wiotkosc krtani i do roku się unormuje... do roku? Serio? I jeszcze mamy pleśniawki w buziulce także jest mega sympatycznie... :-(

Cyntia juz zamowilam ten kremik. A teraz kupilam pieluszki bambusowe i zaplacilam sporo za to. Naszczescie u nas w miescie mozna odzyskac czesc kasy za uzywanie takich pieluszek. Tak wiec witaj codzienne pranie i prasowanie, mam nadzieje ze dupince pomoze. Juz 4 rodzaje pieluszek przeszlismy. Coz corcia ma skore po mamie... Czyli alergia na wszystko:( Bidulka

Krotusia,ja bez poduchy nie umiem karmić. Wszędzie ze sobą biorę i mogę wytrzymać godzinie bez problemu. Jedna ręką trzymam biust bo duży a druga wolna dla komórki czy tabletu.
Ja też szczepie 5 w jednym. Różnice są ogromne w ilości podawanych patogenow i w tym, ze tp są tylko cząstki a nie ich całości. Mniej zastrzyków oznacza również mniej substancji pomocniczych.
U nas dzień dobrych informacji: musieliśmy powtarzać badania przesiewowe na choroby metaboliczne i tym razem wyniki ok. I Bioderka na usg w porządku. Dla rownowagi zaczynają nam sie kłopoty z brzuszkiem: prezenie sie i krzyki przy prykaskach i kupce.

mroczko - na 100% polecam inhalator i inhalacje z soli fizjologicznej. Ja mam Philips respironics family i bardzo polecam, jest bardzo efektywny. Na jedną inhalację wlewa się pół fiolki soli fizjologicznej. Można też podnieść nieco materac, że by główkę miała wyżej. Wbrew pozorom jak nie ma gorączki to spacer przy katarze jest wskazany, bo łatwiej dziecku oddychać. W domu też nie powinno być za ciepło, optymalnie 21C, co w naszym mieszkaniu nieosiągalne:baffled:

renisus - a podpasował Wam ten smoczek? ja kupiłam TT coś tam air, ale jeszcze czeka na wygotowanie. Lovi i Avent mam już przetestowane z kiepskim rezultatem.

Mizzah - u nas nie da się już częściej zmieniać pieluszek:-D, bo tyle kupek robi, że i przed i po jedzeniu zmieniam, a czasem jeszcze przez sen

ruda - poproś o czopek glicerynowy:tak:

krotusia - ja teraz używam specjalnej poduchy (do karmienia bliźniaków:-D) i nie wiem co to ból kręgosłupa. Kupiłam sobie taką zapinaną z tyłu i jeszcze w komplecie jest poducha pod plecy. Mogę ją na sobie zamontować, a potem wziąć małego z łóżeczka. Udało mi się trafić używkę za 75 zł

Double Blessings

rjoanka - no smoczek Lovi czasem chwyci, ale tylko czasem:crazy:. Hmm jakieś dziwne macie te poduchy, że musicie biust ręką trzymać? Może kwestia w tym że moja jest kanciata i Mati raczej leci w moją stronę niż miałby spać z poduchy, a buźkę ma nad cycem co też jest super, bo ten mój cyc jednak sporo waży.

babina - no właśnie różnica jest m. in. w kwestii tego krztuśca. W tej płatnej szczepi się tak spreparowanymi komórkami, że dziecko nie ma prawa się rozchorować tak jak po szczepionce bezpłatnej w której używa się żywych bakterii i może się zdarzyć, że dziecko się rozchoruje.

Pscolka - niestety ale nie, widac tylko cyc nic innego jej pasuje. Dzisiaj powiedziano mi zeby ja przpajac woda miedzy posilkami mimo tego ze karmie piersia. Podobno nie bedzie wisiala tak na piersi, sama nie wiem co myslec.
Pscolka moze i u Was jakas mala tolerancja na pampersy? Ja wyczytalam jeszcze dzisiaj ze mozna dupcie przecierac octeniseptem i podobno ladnie goi.
Troszke przeraza mnie uzywanie pieluszek wielorazowych... Zobaczymy jak nam pojdzie. Byle dupcia byla ok.

A ja nadal 2w1. Jutro rano mam kontrol u położnej. Jej obietnica ze urodzę w ciagu tygodnia jednak sie nie sprawdziła. Jutro kończę 41 tydzień. Zobaczymy co powie położna ale nie mogę chodzić w ciąży dłużej niż do 13-go. Ciężko tak czekać....

reklama
judy cały czas trzymam kciuki... my mieliśmy wyjść jutro ale zostajemy jeszcze bo mały ma zle wyniki najprawdopodobniej przez moja wargowa opryszczke w ciąż

Do góry