mroczko - na 100% polecam inhalator i inhalacje z soli fizjologicznej. Ja mam Philips respironics family i bardzo polecam, jest bardzo efektywny. Na jedną inhalację wlewa się pół fiolki soli fizjologicznej. Można też podnieść nieco materac, że by główkę miała wyżej. Wbrew pozorom jak nie ma gorączki to spacer przy katarze jest wskazany, bo łatwiej dziecku oddychać. W domu też nie powinno być za ciepło, optymalnie 21C, co w naszym mieszkaniu nieosiągalne
renisus - a podpasował Wam ten smoczek? ja kupiłam TT coś tam air, ale jeszcze czeka na wygotowanie. Lovi i Avent mam już przetestowane z kiepskim rezultatem.
Mizzah - u nas nie da się już częściej zmieniać pieluszek
, bo tyle kupek robi, że i przed i po jedzeniu zmieniam, a czasem jeszcze przez sen
ruda - poproś o czopek glicerynowy
krotusia - ja teraz używam specjalnej poduchy (do karmienia bliźniaków
) i nie wiem co to ból kręgosłupa. Kupiłam sobie taką zapinaną z tyłu i jeszcze w komplecie jest poducha pod plecy. Mogę ją na sobie zamontować, a potem wziąć małego z łóżeczka. Udało mi się trafić używkę za 75 zł
Double Blessings
rjoanka - no smoczek Lovi czasem chwyci, ale tylko czasem
. Hmm jakieś dziwne macie te poduchy, że musicie biust ręką trzymać? Może kwestia w tym że moja jest kanciata i Mati raczej leci w moją stronę niż miałby spać z poduchy, a buźkę ma nad cycem co też jest super, bo ten mój cyc jednak sporo waży.
babina - no właśnie różnica jest m. in. w kwestii tego krztuśca. W tej płatnej szczepi się tak spreparowanymi komórkami, że dziecko nie ma prawa się rozchorować tak jak po szczepionce bezpłatnej w której używa się żywych bakterii i może się zdarzyć, że dziecko się rozchoruje.