reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Moja też nie chciała jeść po porodzie ale na wieczór trochę pociągnęła butle ;-)

Oj ja mimo że miałam cc bałam się pójść do wc za druga potrzeba kuzynka też mi przyniosła czopki ale jakoś poszło!

Moja też zawsze rano ma katar muszę wreszcie ten nawilzacz kupić bo szkoda mi jej:-(

A mnie znowu gardło pieczę:-( kiedy ją będę w pełni zdrowa? Chyba jak przespie całą noc

reklama
Taaaaa nawilżacz to podstawa. Muszę zamowic te wodne na allegro bo sezon grzewczy rozpoczęty plus termometr pokojowy bo wciąż nie wiem ile jest stopni i jaką mam wilgotność

Ależ się dZiś wyspalam, wreszcie.

Co do kataru to sól fizjologiczna plus jakiś aspirator (są lepsze rzeczy niż gruszka), nawilżanie i wietrzenie pokoju, inhalacje, leżenie na brzuszku, w łóżeczku coś, żeby główka była wyzej (segregator pod materac, książki pod nogi) i SPACERY, SPACERY, SPACERY - tak jak już zostało napisane, wtedy sluzowka się nawilża i dziecku lepiej się oddycha. Jeśli nie ma gorączki to nie ma powodu by rezygnować ze spaceru, wręcz przeciwnie.

Hej dziewczyny :* gratulacje dla rozpakowanych Mam. :-)
Mam pytanie słyszała któraś lub doswiadczyla osobiście czegoś takiego jak wiotkosc krtani u naszych malenstw? Bo moja mala to ma i potrzebuje pogadać z kimś doswiadczonym :-( bo już 3 noce przeryczalam z tego powodu.. pomoże któraś?

Mroczko u nas katar od soboty. Dr kazał kupić Nasivin soft i kropić 3 razy dziennie. Do tego marimer i frida. Na noc na kaloryfer wieszam zmoczony ręcznik (codziennie czysty). Lepsze to niż nawilżacz.

Renisus ja mam ten sam smoczek z tommee tippee i młoda go ciągnie na zmiane z aventem.
Może spróbuj zmienić pieluszki na takie które mają mniej tego żelu który jest w pampersach. Znajoma tak z córką miała ze mogła tylko te takie zwykłe pampersy używać bo młoda była właśnie na ta substancję uczulona.

Justinka_ przy nauce zasypiania stosowałam się do rad z książki „Język niemowląt”. Kładłam małą do łóżeczka i jak zaczynała płakać to do niej podchodziłam i klepałam ją delikatnie po pleckach w rytm bicia serca. Jak się uspokajała to odchodziłam. Co do ssania piersi to Lili ma czasami problem z prawidłowym zassaniem (łapie sam sutek), ale próbujemy wtedy do momentu aż złapie całą brodawkę.

Marrika
moja też zasypia opatulona otulaczem

Ruda GRATULACJE!!!

Agniecha
współczuję chorób. Też mam dość tych choróbsk z przedszkola. U nas to samo Oliwka poszła dwa dni do przedszkola i wczoraj wróciła z bólem brzucha i wymiotowała w nocy. Mam nadzieję, że to tylko przytrucie

Mona
zgadzam się z Tobą w 100%, ciężko jest z kp przy drugim dziecku. Ja już mam powoli dość szczególnie jak córka chce się bawić, a ja znowu karmię.

Mi też bardzo pomógł Język niemowląt w nauce zasypiania.

U nas otulaczek jest tylko w dzień, ale jeśli go komukolwiek polecalam to się z tego wycofuje (mam motherhood), mała bez problemu wyciąga z niego ręce. Dopiero teraz sobie przypomniałam, że przy starszej było to samo, ale dlaczego nie zakodowalam by go więcej nie kupować to nie wiem.

U nas też katarek,i byliśmy wczoraj u lekarza bo mały się okropnie męczył i przepisała kropelki Nasivin+ robić solą.
Mnie też dopadł katar,chodz już powoli przechodzi mam nadzieję,że małemu też szybko minie.

W niedzielę mamy chrzciny także szykuję nam się impreza którą robimy na sali.

Syla, no właśnie to jest najgorsze, teraz Mati chory to siedzi w domu, ja karmię, usypiał lub przewijam. Jak juz zaśnie to muszę jakiś obiad zrobić itp. Mam teraz za mało czasu dla starszaka i czasem mi go szkoda :(

reklama
Renisus,
moze orientujesz sie jak z tymi witaminami D i K w UK?
Po porodzie dostał wit K w zastrzyku.
Karmie młodego mm i teraz zgłupiałam czy mam mu jeszcze dawać te witaminy oddzielnie?
Przeciez w mm sa te witaminy!

Do góry