reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ojjj wierzę :( najgorzej jak nie można szybko ulzyc takiemu malenstwu.

Aaa i nie wiem jak u Ciebie w pokoju z wilgocią, ale nawilzaj i wietrz. Nie ma nic gorszego jak suche powietrze w dusznym pokoju pełnym bakterii.

reklama
Pacolka - smoczek z tommie toppie, z taka jakby kuleczka na koncu. Rozmiar 0-6, ale i tak jakis duzy sie wydaje. Mam plaskie z aventu ale ma odruchy wymiotne.
Zamowilam na ebay kremik z ziajki, mam juz chyba 5 roznych do dupci. Dodatkowo dwie masci od lekarza na zapalenie pieluszkowe i wydaje mi sie ze ta ze sterydami ja odparzyla, krostek i krwiaczkiow juz nie ma.
Jeszcze ani razu nie uzywalam chusteczek, za kazdym razem myje dupcie woda. A pampersy uzywam teraz tych zielonych - extra dry.
Dzisiaj byla z godzine bez pieluszki, codzinnie ja wietrze. Moze to wina kupek:/

Pscółka - ja polecam Nuka uspokajającego 0-6 mc . W naszym przypadku strzał w dziesiątkę.

Renisus - taaak wietrzenie jest naprawdę bardzo dobre. Ja w dzień też staram się wietrzyć dupkę plus bepathen. Chusteczki polecam Hugisy zielone lub Tami cotton care ( te i te bdb składy). Mo i dupka przed założeniem pieluszki musi być sucha. No i często zmieniać to 60-70% sukcesu.

Mroczko, my wlasnie wychodzimy z kataru. Kladz na brzuszku zeby wydzielina wpływała do noska i nie zalegala. Tej soli fizj. to 1-2 krople tylko zeby do ploc nie spłynęło. My czyscimy nosek frida i Gabi uśmiecha sie jak to robimy, wiec może to mniej nieprzyjemne niż gruszka? Co do wietrzenia i nawilzania dziewczyny mają rację. Jeśli nie ma gorączki ns spacer można iść, nawilzy sie sluzowka a chłód ja obkurczy i da pooddychac.

Pscolka, u nas nuk ortodontycznym 0-2 nie sprawdził sie, a kosztował majątek. Chyba był za mały, choć Gabi też z tych mniejszych. Pokochała lovi dynamiczny, który dostaliśmy na szkole rodzenia. Dziś kupiliśmy kilka bo ciągle upusczamy lub gubimy i jest dramat.
Aha, rada cioci Joanki: jeśli Wasze dziecko potrzebuje poddać też w czasie spaceru, moście skoczek przy ciele zeby był ciepły kiedy będzie potrzebny.

Ruda gratki.

Co do ciumkania staraj sie przystawiac czesto.maluszekiTy musicie sie nauczyc siebie.

Kupa. Ojjj niezalatwialam sie 4 dni. W koncu samo poszlo ale balam sie i bolalo bo chyba mam hemoroidy po porodzie. Dzis drugi raz dopiero, ale blokada jest.

Ruda - poproś o czopek, lepiej silniejszy niż glicerynowy. Te glicerynowe to, jak dla mnie przy moim poszytym kroczu i hemoroidzie, były słabe. Na oddziale dostaliśmy Bisacodyl i był super.

A w domu przez pierwsze dni używałam już tych glicerynowych.

reklama
Do góry