reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

U mnie napewno w szyjce. Sikam normalnie. Nic nie boli. Maz jak przyjedzie pochodzimy zeby cos rozwieralo moze.
Jutro o 11 wyciagna jak nie wypadnie, wolalabym zeby sam wypadl. Sie zobaczy

reklama
OMG rodzicielstwo mnie przerasta:marzę o pampersie albo cewniku dla siebie, bo jestem sama, Gabi marudzi, a jak ja odłoże to będę musiała kolejną godzinę uspokajac. Proza życia level master

Rjoanka, dzieki juz sie zastanawialam czy mi sie pomylilo z tym cewnikiem:)
Dzisiaj moj L wrocil z pracy i wyslal mnie spac. Dwa razy mi powtarzac nie trzeba, no i mala spala 3 godziny to i mama spala 3 godziny. No a jak sie obudzila to L zanim mi ja przyniusl do cycha, zmienial papera i co? coreczka oddala pepuszek tatusiowi:) Chyba to byla rekompesata za to ze nie mogl przeciac pepowiny. Tak wiec u nas kikut byl 22 dni.

U nas kikut odpadł w 10 dobie.

Rety, jak ja nie lubię karmienia po kąpieli. Mała tak się wtedy wscieka, krzyczy, krztusi się... eh.

babina, ja daję Bebilon.

Sunovia a moze sproboj karmic ja godzine przed pluskaniem? My tak robimy, mala nawet nie krzyknie :) Albo wyposrodkuj czas miedzy posilkami zeby miala czas sie uspokoic.

renisus - nadrabiałam Was od wtorku, ale dopiero dzisiaj udało mi się doczytać:-D

Mizzah - ambitna dziewczynka, no i śliczniocha:tak:

rjoanka - tak, strzelające miałam na myśli takie, że potrafią mnie ze snu wybudzić:-D

Domka - tyle mnie nie było to i post długawy wyszedł;-)

sunovia - u nas też masówka, ale bardzo fajny ortopeda. Ja daję nieco cyca przed kąpielą to jest spokojniutki i w trakcie kąpieli i potem przy jedzeniu

A to nasz Mateuszek. Cały tata. Po mnie ma tyko kształt paznokci u rąk:-D
Mateusz m.jpg

Załączniki

• Mateusz.jpg
    Mateusz.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 68
  • Mateusz m.jpg
    Mateusz m.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 79
Ja robię tak, że przed kąpielą daję właśnie cyca, w kapieli jest cichutko, na przewijaku w trakcie ubierania i całej pielęgnacji też zwykle ok, a potem dostaje butlę, ale to już zwykle na syrenie. Czasami zje ładnie, a dzis przez te całe krzyki wypila tylko 30ml, więc pewnie długo nie pospi.
Na szczescie kupę wreszcie zrobiła, bo już widziałam, że zaczyna ją to męczyć. Możliwe, że i to był dodatkowy powód płaczu.

pscolka, opracowalas już jakiś system kąpieli? My poki kapiemy we dwójkę to jest ok, ale jak ja ogarne obie jak będę sama to jeszcze nie mam pojęcia. Muszę Inge nauczyć samodzielnego zasypiania.

reklama
Do góry