reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
A to zwracam honor, widać Hipp wypuścił jakąś nowość. Ja mam w domu opakowanie i poszłam specjalnie sprawdzić skład, a tam glukoza i wyciąg z kopru 3,4%

U nas nocka w miarę spokojna,mały obudził się po 5 z bólem brzuszka. Nie wiem jak mu pomoc,nic na niego nie działa. Ani kropelki,masaże,ciepłe pieluchy,kladzenie na brzuszku,po prostu musi samo przejść i po ok godz stekania jest już dobrze. To samo jest wieczorem. Mam nadzieje ze gorzej nie będzie, bo takie kolki są do przeżycia.

Muszę teraz kontrolować kupkę,wczoraj była zielona ze sluzem. Mam nadzieje ze to po zmianie mleka a nie jakas grubsza sprawa.

Jakby tego bylo mało, rozchorowalam się,katar mnie meczy. Nie chce małego zarazić i jak najmniej się zbliżam do niego. Mamuska już zaoferowała pomoc,więc dziś leże i się leczę

cześc Kochane :)

Ja tez mam ta herbatkę z Hipp i jest bez cukru :)
Zaczęłam trochę podawać małej bo ma problemy ze zrobieniem kupki :( Robi raz na dwa dni, wczoraj wcale nie robiła, przed chwile dopiero sie udało ale strasznie sie namęczyła :(

Co jeszcze dajecie na brzuszek oprócz Espumisanu i Sab Simplex?
Cyntia
, Ty cos innego podajesz ale nie pamiętam, możesz napisać jak te kropelki się nazywają? To był Dicoflor?

Justinka niczym nie smarowalam. Wcześniej mały był kąpany w Oilatum i smarowany kremem Oilatum, ale nie pomagało. Dopiero sam nadmanganian po kilku dniach pomógł. I kolor wody musi być delikatny, żeby za bardzo nie wysuszyć skory malucha.

Miałam dzisiaj jechać do pracy ubezpieczyć małego, bo wreszcie mam pesel, ale chyba odpuszcze tak na wszelki wypadek, gdyby ból brzuszka jeszcze nie minął. Było 2 tygodnie spokoju, bez takich jazd i nie wiem co sie wczoraj stało. Przez cały dzień oprócz kanapek prawie nic nie jadłam. Może to przez ten kawałek czekolady co wieczorem zjadłam, ehhhh nie mogłam sie oprzeć, ale teraz już czekolady nie tkne.

Przed chwila dałam mu herbatki koperkowej i wreszcie ładnie głęboko zasnął. Ehhh aż serce ściska jak widzimy ile te nasze maluszki sie wycierpia. Gdyby sie dało choć troszeczkę tego bólu im zabrać, to bez wątpienia każda matka z chęcią by wzięła go na siebie...

ImageUploadedByForum BabyBoom1414659492.949702.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1414659492.949702.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1414659492.949702.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 66
Tak sobie przyglądałam inne wątki i zdziwiłam się bo trafiła się juz rozpakowana grudnióweczka... Ale ta moja córcia to jednak uparciuch ;) jutro mamy termin ale cos czuje ze zostanę listopadówką. Coraz bardziej godzę się z losem bo wiem ze nie mam na nic wpływu. A jak reszta nie rozpakowanych??

nika, jak popatrzyłam na zdj twojego dziecka, to przypomniały mi się słowa mojego ortopedy, żeby takich maluchów nie układać na boku, bo za bardzo obciąża to bioderka. Niestety moja Inga też tak lubi spać, ale staram się ją jednak przekręcac na plecki, na brzuchu niestety nie lubi.

Domka, ekspertem nie jestem, ale moim zddaniem ten pępek nie wygląda tak jak powinien. Położna go widziała?

Sunovia.połozna to ma mnie gdzies.
No nie wiem,on nie smierdzi,nie saczy sie,jest aby zywy i sterczy.Boze jak nie urok to sraczka.Poobserwuje go i zobacze czy cos sie bedzie działo czy zacznie przysychac

reklama
Do góry