reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Pauletta trzymam kciuki za szybki poród!

Sandy gratuluję;-)duży chłopiec;-)
Moja już skończyła miesiąc, w ta sobotę 5 tydz zacznie-) na 7 listopada zapisałysmy się na usg bioderek:-) oby było wszystko dobrze;-)
A 13listopada pierwsze szczepienia -zaczyna się:-(

Ostatnia edycja:
Ja jutro muszę zadzwonić i umówić nas na szczepienie. Będziemy zaszczepić 5w1. Z dodatkowych na pewno na rota, ale to chyba w późniejszym terminie.

Cześć dziewczyny żyje żyje ,.. Tylko problem mam z cisnieniem po porodzie i za bardzo niemam czasu dla siebie a co dopiero na forum jak tylko sie ogarnę napisze do was to moja perełka ImageUploadedByForum BabyBoom1414619080.320590.jpg. Gratuluje wszystkim mamom ... Pozdrawiam

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1414619080.320590.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1414619080.320590.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 64
Mroczko, no nareszcie! Juz myslalam ze utknelas w pieluszkach:) Sliczna Twoja Perelka :*
Ja na forum wchodze jak karmie mala
albo jak odbijam. Szczegolnie w nocy, przynajmiej nie zasypiam przy cycu:)

reklama
Sandy gratulacje!!!

Justinka mój tez Filip:) Mały miał rumień i to dosyć duży bo nie tylko na policzkach ale na całym ciele. Po około 2 tygodniach zniknął. Tez sie tym martwiłam, bo wyglądało to brzydko. Ale od 10 dnia zaczęliśmy kąpać codziennie w nadmananianie potasu i po 5 dniach wszystko pięknie zniknęło.

A odnośnie napinania sie to mój miał to samo. Co chwila aż robił sie czerwony. Teraz żałuje ze wcześniej profilaktycznie nie podawałam mu czegoś na odgazowanie, bo od tego ciągłego wysiłku zrobiła mu sie przepuklina pepkowa. Nam pomogły kropelki Sab simplex 5 kropli po każdym posiłku, probiotyk protectis biogaia 5 kropli dziennie. Do tego mam w pogotowiu windi, do tej pory dwukrotnie sie przydało. I jak nie zrobi kupki to herbata koperkowa z hippa. Poza tym stosuje tak jak dziewczyny tu pisały masaże brzuszka, kładzenie na brzuszku, ciepłe okłady. Poza tym nigdy nie przewijam po jedzeniu, pieluchę zawsze sprawdzamy przed. Z jedzenia za rada położnej zrezygnowalam z tłustych i pikantnych rzeczy, nabiału, surowych owoców i warzyw a także soków.
I jest mega poprawa, młody napina sie jeszcze czasami jak chce zrobić kupkę lub puścić baczusia, ale już na szczescie nie tak często jak wcześniej.

Marrika &&&&& za wyniki córci, oby wszystko było dobrze!

Ja tez jestem zdania, ze nie ważne jak sie karmi, ważne jak sie kocha. Jeśli będę miała problemy z pokarmem to bez wahania sięgnę po mm. Teraz narazie daje radę, choć pokarmu mam tak na styk. Chciałabym czasami gdzieś wyjść i zostawić chłopaków żeby sobie radzili sami, ale niestety jako ze w mleczarni mało to co najwyżej zostaje mi szybki wypad na godzinne, max dwie.

A ja na dzisiaj miałam termin hehe. I kto by pomyślał...a mały ma już prawie półtora miesiąca...ładnie przybiera, już prawie 4 kg na liczniku.
Byliśmy u okulisty, na szczescie z oczkami wszystko w porządku i nie ma retinopatii. W przyszłym tygodniu bioderka.

Ostatnia edycja:
Do góry