reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Sandy - moje gratulacje :))) Duży chłopczyk :)))

Pauletta - mam nadzieje, że w try miga się uwiniesz :)

Wczoraj probowalam 2 razy przepoic Pole i 2 razy zwymiotowala. Pielegniara poleciła wodę z cukrem no ale wolę unikać glukozy. Może zatem te herbatki hippa???

No i po raz pierwszy wykapalam Pole. Dla mnie sukces mimo ze byly wrzaski. Zeby to ukoronowac puściła parę baczkow i zakończyła kupą do wody (bleeeeh).

Przyszły tez wyniki Małej: CRP niskie więc ok, mocz super jedynie w krwi niektóre parametry są niższe a niektóre wyższe.

Mroczko - dobrze Cię widzieć. Mi problemy z ciśnieniem odeszly w niepamięć. Już w szpitalu miałam ok 110/70. W domu podobnie.

Cyntia - jak tam dzisiejsza nocka??

Marrika - jak maluszek? I Wy?

Gosiak - a Ty juz przeszlas na mm?? Bo wiem, ze pisałaś ze czekasz az mama wyjedzie i mąż do pracy wroci.

Babina - jak tam na froncie??

Ostatnia edycja:
reklama
Mizzah - młody usnął ok. 1:30. 2,5 godz. minęło i cycamy się znowu. Adi kapeć, a trzeba zmienić mu pieluchę. Ryzyk-fizyk zrobię to na łóżku. Nie chcę go rozbudzić.

Mroczko - słodka maleńka :)

Sandy - gratulacje!!

Pauletta - trzymam kciuki!!

U mnie 5 tygodni po porodzie i znowu podkrwawiam. Wizytę kontrolną mam za 3 tygodnie, a czuję po zapachu, że infekcja mimo leczenia wróciła. I nie wiem czy czekać czy iść szybciej. No nie znam się :/

Mizzah, a po co masz poic dziecko cukrem? Przepraszam, ale to jakieś głupie zalecenie. Pediatrzy zawsze powtarzają, żeby nie dawać slodzonych herbatek takich jak Hipp. Im mniej cukru w diecie dziecka, nie tylko noworodka, tym lepiej.

Cyntia, jeśli zapach jest niewłaściwy to chyba powinnaś skontaktować się z ginem.

Pierwszy raz od porodu to mąż obudził mnie, że mała płacze, bo ja nie usłyszałam.

Cyntia - ja mam przewijak, ale generalnie korzystam z łóżka. Wygodniej, przestronnie i zostawić na chwilkę można bez obawy, że spadnie. Jeśli zaś chodzi o pojawienie się ponownie krwistej wydzieliny spróbuj tantum rossa, ale może skocz do ginekologa. Jednak miałaś stan zapalny i lepiej tego nie bagatelizować.

Sunovia - ponoć glukoza uspokaja ( nie sprawdzalam więc nie wiem). Co do herbatek nie wszystkie sa ulepkiem. Też jestem za podawaniem wody, ale jesli ma to mi się kończyć wymiotami to muszę znaleźć jakąś metodę.

U nas tez dzisiaj ciężka noc, ehhh...

Mojemu w szpitalu położne dawały glukozę jak sie awanturował. Tyle ze pózniej mial słabszy apetyt.
Herbatka hippa, przynajmniej ta koperkowa, jest bez cukru.

Cyntia, nie czekaj tylko lec do spitala. Co prawda mozna podkrwawiac do 6 tygodni, ale jak jest zapach brzydki to trzeba to sprawdzic. Nie ma co czekac bo zlapiesz goraczke i wtedy dopiero bedzie problem.
Mizzah, glukoza uspokaja ale nie jest dobra do przepijania. Moja w szpitalu dostawala w trakcie badan i roznych kluc. Cos mi sie przypomina ze siostra przpajala zwykla woda przegotowana. Zapytam ja dzisiaj i Ci napisze.
Ja mala w nocy zawsze przebieram na lozku, przewijak mamy w jej pokoju a narazie spi u nas. Juz nie raz obsikala albo obkupka nas :D
My moc w miare, nie liczac jej rozgladania sie do okola od 24 do 3 nad ranem. Normalnie nocny marek mi sie trafil.

Renisus - moją zainteresował telewizor. No może nie sam w sobie, ale mrygajace światło z niego jak leży na sofie to przekręca łepetynę i tam patrzy. Oczywiście muszę odkrecac bo sobie upodobala prawa stronę i.przekreca sie w tę stronę. No to zatem pozostała woda i jak Nika pisze herbatka koperkowa.

Oczywiście, że herbatka koperkowa z hippa jest z cukrem. Mało tego, glukoza jest jej głównym składnikiem! Jeśli herbatka koperkowa, to z Herbapolu. Glukoza uspokaja, ale to można dawać w awaryjnych sytuacjach, a nie przepajac na codzień.

reklama
Nika- dziekuje za informacje a smarowalas czyms po kapieli w nadmanganianie?
Mroczko- sliczna twoja malutka
U nas noc dalej niespokojna maly zasypia po karmieniu na jakies 20 -40 minut a potem wybudza sie chyba przez gazy i ciezko go wtedy uspic ponownie.

Do góry