reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

U mas dzis odpadl juz pepuszek;)

Garmelka - co t za lekarz !!! W glowie sie nie miesci !

Martina - ja teoretycznie tez moglam wczesniej i teraz mige karmic ale nie czuje sie z tym dobrze i cale szcsescie ze mamy wybor. Ja nikogo nie potępiam, uwazam ze kazda z nas oowinna postąpić jak uwaza za sluszne. Z Tymkiem mialam wyrzuty z poczatku teraz ich nie mam. Wszyscy jestesmy szczesliwsi

Cyntia -tak w uk ale ja mam ss ;) pkki co nie dsje kupki sa ladne bez napinania i ibytak zostalo

Wogole Nelcia poki co je i spi wiec jest duza roznica jak z Tymiiem gdzie byly problemy z usypianiem

reklama
Czytam forum i mam wrażenie ze zostałam ostatnia w dwópaku ... Wiem ze sama nie jestem ale wsród problemów z brzuszkiem , kolek itp czuje ze to wszystko tak daleko odemnie. Dzis mam jakis kryzys. Zostały mi 3 dni do terminu i nadal cisza. Byłam na spacerze , chodziłam po schodach itp i nic nie pomaga.

Judy, posluchaj rady mamy 3 tygodniowego szkraba: spij, spij, spij i kozystaj z mozliwosci dlugich i bezstresowych prysznicow. Wiem ze nie mozesz sie doczekac, bo wszystkie z niecierpliwoscia szukalysmy oznak. Juz nie dlugo i zanim sie obejrzysz bedziesz mama :)

Oj podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisała Renisus. Korzystaj Judy ile się da śpij, odpoczywaj i relaksuj się. Wiem, ze nie możesz się doczekać dzidziusia, ale jak on się pojawi będzie towarzyszyć ci okropne zmęczenie 24/7 . Korzystaj

Judy nie przejmuj sie już niedługo utulisz swojego maluszka.

Miałam napisać wam coś o moim porodzie. poszłam 4 dni po terminie do szpitala i podczas badania okazało sie że mam 6 cm rozwarcia a skurczy zero, gin to w szoku był że ja tak chodzę sobie.
No to kroplowa z oxy. Pojawily sie skurcze ale znosne były. Rozwarcie do 8 , ale nie odeszły wody. Polozna nie mogła ich przebić bo gruby worek miałam, dopiero lekarz i po przebiciu jakieś pół godz miałam parte i 10 cm. I tu zaczęło sie piekło. Polozna przyj bo tu dużo miejsca a ja już bardziej nie mogłam. Po 10- 15 min zawołała lekarza i on małemu pomógł wyjść.
Zobaczyli go i stwierdzili że duży . Popekalam i ponacinali mnie więc szyta jestem nieźle. Chociaż teraz 9 dni po jest lepiej i nawet siadam normalnie. Tylko Niunius krwiaka ma na główce ale ma sie sam wchłonąć.

A to Moje Serduszko młodsze

Załączniki

• 1414530521345.jpg
    1414530521345.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 78
Wiem ze urodzę bo innego wyjścia nie ma tylko ja juz bym chciała. Ostatnio mam taki kryzys. Max dwa tygodnie mi zostały ale codziennie liczę ze to juz dzis a tu nadal nic. Z drugiej strony pocieszam sie ze porod boli okrutnie i jeszcze bede miała tego bolu dość :)

Jak często niemowlaczki karmione mm powinny robic kupkę.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wzdecia,bo tak dzisiaj uznałam ze gdyby nie ten bolacy brzuszek to mam złote dziecko.

Moja robi raz dziennie, rzadziej dwa (dostaje też trochę mleka z piersi). Natomiast starsza córka robila średnio co 3 dni. Tego 3 dnia była już trochę niespokojna, ale tak generalnie to nie miała żadnych problemów brzuszkowych.

reklama
Do góry