reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
witam:)

gratuluje wszystkim mamusiom pociech!

nie miałam internetu prawie 3 tyg :wściekła/y::no: niby taki kraj rozwinięty na na podstawowe rzecz trzeba czekać :wściekła/y:

mizzah nie słuchaj kuzynki:no: słuchaj własnego instynktu i co jest najlepsze dla ciebie i dziecka.

Ja też miałam bardzo duży dylemat z karmieniem piersia, z resztą pisałam \wam tu, od tygodnia małego w więkdzosći zaczełąm karmić mm od trzech dni już bez cyca i myślę że tak jest lepiej i mu i mi. On się bardziej najada, lepiej potrafi spać a ja mniej nerwowa i bardziej radosna dla niego.
Mam nie raz do tej pory wyrzuty że mogłam karmić a sama zrezygnowałam, ale z drugiej strony doszło w końcu do mnie że szczęśliwa mama to i szczęśliwe dziecko:tak: bardzo źle wpływało na mnie to że mały wisi całe dnie na cycu, ja byłam uwiązana nawet zjeść nie miałam czasem kiedy i dlatego pokarm był słabszy bo nerwy plus średnie żywienie robiły swoje. nie wiedziałam co robić i potrzebowałam tak naprawdę chyba tylko poparcia decyzji, dlatego pomogły mi wasze wpisy, całkowite poparcie męża i mamy która mimo że jest za karmieniem naturalnym wsparła mnie i sama powiedziała ze nie krzywdzę małego dając mu mm i że ważny spokój i szczęście obu.

Gosiak - ja podaje infacol od wczoraj 4x dziennie no ale Pola ma miesiąc. Nie wiem jak to jest z takimi maluszkami :(

a Wy macie problemy z brzuszkiem czy tak profilaktycznie dajecie?? bo własnie zastanawiam się czy nie kupić infacol małemu, bo szczerze ma dośc kapryśny brzuszek, ulewa dużo mu się odbija itd. może to pomogło by:confused:

a Wy macie problemy z brzuszkiem czy tak profilaktycznie dajecie?? bo własnie zastanawiam się czy nie kupić infacol małemu, bo szczerze ma dośc kapryśny brzuszek, ulewa dużo mu się odbija itd. może to pomogło by:confused:

No ja daje na zalecenie pediatry. Pola dużo się pręży, pojękuje ja ma prutnac czy kupkę zrobić. Biorę od wczoraj

A ja mam pytanie... Jak rodzicie sobie z karmieniem cycem jak macie gości w domu??? Pytam bo my mamy kawalerkę czyli chcąc nie chcąc będę musiała karmić jak ktoś przyjdzie w tym samym pokoju a niechce świecić gołym cyckiem

Nie ważne jak karmione dziecko, ważne że kochane.

My się wygrzewamy z malutką na sloneczku, ale już zaczyna się robić zimno. Brakowało mi tych spacerkow.

reklama
Cyntia, pisałam o mm, bo nie mam pokarmu, ledwo co odciągam 10ml, przystawiam małego kilka razy dziennie ale dostaje tylko spazmy bo nic nie leci:-( wiec mm karmie co 3h :-( strasznie mi z tego powodu przykro :-(

Do góry