reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Gosiak - w Anglii (Ty mieszkasz w UK?) Jest do kupienia Dentinox Infant Colic Drops i jest dla noworodków właśnie. Dostałam buteleczkę, ale póki co nie używam.

Ah, no liczę, że powoli wrócę do przyzwoitego jedzenia. Suche bułki, sucharki i płatki kukurydziane sote na śniadanie i kolację to masakra. Niech tylko młody zacznie mi kiedyś pyskowac! Tak się katuje dla niego :(
Chciałam mieć szybko drugie dziecko, ale teraz widzę jak czasochłonne jest zajmowanie się takim dzieciaczkiem.

Mamy problem z odbijaniem. Nosz, ostatnio prawie wcale nie odbekuje. Ile czekacie za bekiem?

_______
EDIT: i są wrzaski i wicie się :( Chyba jednak nabiał póki co mogę sobie pooglądać u męża na talerzu. Ryczeć mi się chce....

reklama
Martyna my mielismy zaczatki kolki i teraz podajemy infacol profilaktycznie. On nieszkodzi bo nie zostaje w dziecka systemie i nigdzie nie wnika. Nie musisz podawac go przy kazdym posilku, musisz pobserwowac reakcje. Julka jutro bedzie miala 3 tygodnie, zaczelam podawac okola tydzien temu. Mizzah, zlej kuzynke. Mi bratowa ostatnio wmawiala ze zle przystawiam do piersi, powiedzialam jej ze ja sie nie wtracam w jej sposby wychowowawcze. Wyobrascie sobie ze lekarz dzwonil i nas nie przymie. Mamy odebrac recepte z recepcji na dupinke i smarowac 2 razy dziennie i jak nie przjedzie w ciagu 5 dni to laskawie nas zobaczy. Co do kikuta, jak nie ropieje i nie smierdzi to nie ma co sie martwic. Po cesarkach pepowina dluzej zasycha no i byla bardzo gruba. Dzisiaj mam kolejna dostawe octeniseptu, wiec bede pryskac. EDIT - Cyntia, moja wlasnie tez nie chciala odbijac do czasu infacolu. Moze i u Was sie sprawdzi. Ja wczoraj przy placzu ( mala dostaje spazmow przy kupce bo ja dupka piecze) sciagnelam pieluche, umylam i podmuchalam suszarka na pupcie i sie uspokoila:)

Ostatnia edycja:
ja jednak poszłąm w spirytus do pepka i zaczynam widziec efekt,zaczyna obsychac lepiej.U nas juz 2 tyg i ten pepek był taki sam.Stwierdziłąm ze sprawdzony sposób najlepszy

Renisus - do bani ten lekarz :/ nie masz tam innego, jakiejs alternatywy? Lekarz powonien Was obejrzeć a nie pieprzyc głupoty ze jak nie leci ropa to wszystko ok :/ mi w piatek lekarka powiedziała jak chcialam się umowoc na wizyte ze nie ma potrzeby jej odbycia bo śluz u niemowląt to norma i adieu :/

Odnosnie karmienia "przy ludziach" - ja kupilam sobie taka chuste dla karmiacych piersia, zaczepia sie to na szyi, dekolt ma lekko usztywniony i formuje taki odstajacy kolnierz dzieki ktoremu mozna zagladac do dziecka, a nikt postronny nie widzi co sie dzieje pod chusta :) calkiem fajne rozwiazanie na sytuacje gdy nie chce swiecic cycem przy osobach postronnych :) takie cos https://www.google.pl/search?q=chus...KuOS7Abjk4E4&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=672

ps u nas tez ogromny problem z ulewaniem, jestem wieczne zarzygana, czasem nie zdaze malego przerzucic na ramie a juz sie ulewa....
przebiernkom nie ma konca... :(

Ostatnia edycja:
Mizzah, wlasnie tutaj mamy tylko rodzinnego i te siostry srodowiskowe (przychodza po porodzie jak polozna przestaje), ewentualnie szpital. Sa polscy lekarze ale tylko ginekolog, ortopeda i stomatolog a i tak nie u nas w leicester.

Ej laski:) byłam dzisiaj u pediatry na kontroli, takiej durnej baby to jeszcze nie widzialyscie:)
Moja Iza urodziła sie z waga 3800kg a spadła najniżej do 3580kg. Dzis w 12 sobie życia wazy 3870kg i lekarka zapytała mnie czy chce mieć grubaskę a nie zgrabna dziewczynę za corke? Czaicie?? Az mnie wryło w ziemie:) hehe powiedziała ze z takim tempem to bedzie tyla kilo miesięcznie a przecież wiadomo ze dzieci rożnie jedzą i rożnie bywa z ich apetytem... Poza tym w szpitalu powiedzieli mi ze aby żółtaczka zaczęła ustępować dziecko musi przybierać na wadze... Szok!
A i jeszcze jak ja badała to mowi do niej: mama chce z ciebie zrobić spaślaka...

Garmelka odgryzlas jej sie? Moja bratowa uslyszala tez kiedys ze dziecko ma nadwage a wazyla ksiazkowo. Moja Julka wazy juz 4200 i ja sie ciesze ze przybiera na wadze. A jej drugi podbrodek to kocham. Przeciez dzieci zaczna sie ruszac i to spala. No i masz racje, przy naswietleniach na zoltaczke dzieci musza duzo jesc i pic. Zreszta wez tu nie karm dziecka jak glodne. Zlej ja !

reklama
Czytam i oczom nie wierzę, że lekarze moga z takimi tekstami wyskakiwac, zwłaszcza jeśli nie mają podstaw. Ja bym chyba nie wytrzymała i powiedziała kilka pięknych słów.

Ale jak moja starsza córka była niemowlakiem to moja mama też ciągle mówiła, że jej daję za dużo mleka, rozpycham jej żołądek, tucze ja i takie tam. Z kolei jak mała zaczęła chodZić, to szybko spadła z 75 do 25 centyla, a i z jedzeniem u niej różnie, więc teraz wyslu****e jaką to jest chuda i na pewno źle ją karmię hehe.

Do góry