reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Pscolka walczy z zoltaczka Matiego. U nas wystapila infekcja u Pauliny i mamy podany antybiotyk. Minimum do srody zostaje w szpitalu.

Marrika: trzymamy kciuki za dzieciaczka. Badz silna. Wierze, ze wsxystko bedzie dobrze.

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Będzie nam potrzebne dużo sił żeby przez to wszystko przebrnąć. Ale damy radę dla naszej myszki! Tylko to takie straszne że musi się tyle nacierpieć :-(

marrika kurcze od rana cały czas myślę o tej Twojej małej, współczuję stresu i tego wszystkiego :-(

U nas dziś naprawdę udana noc, chyba nawet pierwsza taka od początku. Mały obudził się tylko dwa razy, o 1 i po 5 nad ranem a poza tym ładnie spał. Nie był to jednak przypadek, bo spróbowałam nowej metody na jego spanie: włożyłam go do rożka i mocno związałam tak, że nie miał możliwości machania tymi swoimi łapkami i dzięki temu jak zaczynał się wybudzać to zasypiał sam dalej :-) kurcze, że ja na to wcześniej nie wpadłam tylko przez cały miesiąc się męczyłam, bo on się co chwilę budził a ja nie wiedziałam czemu. Z tego wszystkiego byłam tak podekscytowana że aż sama nie mogłam zasnąć mimo ciągłego zmęczenia he he ;-)

Acha, zdecydowałam się jednak kupić nawilżacz powietrza. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Polecacie coś?

Ostatnia edycja:
Czarna, a pisałam o otulaczku kilka dni temu ;-)
Ja kupiłam motherhood, ale już sobie przypomniałam dlaczego tak mnie wkurzal przy sstarszej córce. Teraz zainwestowalabym w woombie. Zerknij sobie, to wygodniejsze dla dziecka od rozka, bo jednak powinno mieć możliwość poruszania nóżkami, a też hamuje odruch moro.

Marrika, rtzymam kciuki za Wasza perelke i za Was żebyście mieli dużo siły.
Czarna, nas woombie uratowało. Przez pierwsze dwa tygodnie nie było spania bez krępowania. Od kilku dni mała jednak domaga się mieć łapki na wierzchu, wiec korzystamy mniej. Spróboj kupić używane, one są świetnej jakości i malo się niszczą. Mam po znajomych, używam jako trzecia i nic po woombie nie widać.
O motherhood slyszalam, ze są za luźne na maluchy, a potem niepotrzebne bo moro juz tak nie dokucza.

Faktycznie jak mi teraz przyszedł ten otulaczek to myślałam, że się mała w nim utopi. Ale przy starszej używałam bardzo dlugo, zrezygnowałam dopiero jak się przestała mieścić. Większą wadą jest dla mnie to, że jak się dziecko bardzo wierci, to w końcu uda mu się wyswobodzic ręce.

Dziewczyny wczoraj pytalam o sposoby na pieluszkowe zapalenie i znalazlam dla nas Idealna metode. Podziele sie z Wami bo moze ktorejs sie kiedys przyda. Wiecie juz ze hemoroidy wymeczylam miodem, to jest tak samo dziwny sposob:) Wczoraj bylam juz zrezygnowana, probowalismy sudocrem, metanium, linomag i benpanten i bylo tylko coraz gorzej. Mala zaczela miec nawet krostki i pieszczala po kazdym siku i kupce bo ja pieklo. I wiecie co moja mama wyczytala zeby zasypywac dupcie maka ziemniaczana :D ( dodajemy tez make do kapieli), a siostra kazala z odleglosci dmuchac cieplym powietrzem z jakze przydatnej przy noworodku - szuszarki. No i zmienialam pieluchy co chwile w nocy, smarowalam benpantenem zeby smarowac czymkolwiek. Robilam taka gruba warstwe i zasypywalam dupcie maka ziemniaczana. A dzisiaj zrobilam jej dwie sesyjki 10 minutowe bez piwluszki z suszarka a potem zostawam ja przykryta pieluszka tetrowa na kolejne 10-15 min i teraz patrze a tu cud!!! Dupcia czysta, bez krostek i nie jest juz czerwona:) wiec tak pomyslalam ze moze kiedys ktoras bedzie tak zrozpaczona jak ja ze sie przyda taka wiedza. Oczywiscie aby nie byla potrzeba :)

Ostatnia edycja:
Renisus - 2 osoby polecaly mi maczke ziemniaczaną na odparzenia. Też w szkole rodzenia położna o niej wspominała, ale no nie pamiętam na co ;)
Teraz młody ma delikatny trądzik na dekolcie i buzce i wyczytałam, by dodać garść mąki ziemniaczanej do kąpieli. Jeszcze tego nie zrobiłam, więc nie wiem jak działa.

renisus, zapomniałam ci wcześniej odp, ale dokładnie tak jest - mąka ziemniaczana na odparzenia i kąpiel w krochmalu na różne dolegliwości skórne działają super.

reklama
Dziewczyny ja mam ten otulaczek z motherhood ale wg mnie to kicha bo jak mówicie on jest bardzo luźny i tak naprawdę na nic się nie przydaje. A co do rożka to wcale nie musi krępować ruchu nóg bo przecież można nie podwijać tej środkowej zakładki tylko zostawić ją luźno. A dodatkowo jest ciepły więc już niczym małego nie nakrywam. Patrzyłam na ten woombie, no drogi a używanego nie znalazłam niestety. Ale na pewno musi być fajny w użytkowaniu.

Do góry