reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Ruda u ciebie sie cos chociaż ruszyło u mnie nadal kompletna cisza. Moj P rano jak sie obudził to odrazu pytał czy nie mogła bym juz urodzic... Zeby to było takie proste ;)

Cześć dziewczyny!
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom:)

Ja jestem mega wykończona...
Moja niunia ma kolki:( noce to u nas koszmar... Potrafi krzyczeć praktycznie non-stop przez 6 godzin...
Mój M jest do środy na urlopie -jak sobie pomysle ze sama bede musiała zostac to płacze... Wogole mam nerwice - przez te krzyki naszej niuni i bezsilność (robimy masaże, pieluszka, espumisan) do piersi praktycznie nie przystawiam- jak tylko spi to sie cieszę i boje ja wybudzić żeby nie krzyczala...

Powiedzcie mi czy u 10 dniowego bobasa mozna używać sab simplex???

Marrika bardzo wspolczuje. Jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze.

Cyntia moim zdaniem dziewczyny maja racje. Nie wybudzaj. To mogla byc tez jednorazowa akcja. Moja starsza budzila sie na poczatku praktycznie co.godzine. pamietam, jak przespala noc, a ja w panice sprawdzalam, czy zyje skoro sie nie obudzila na karmienie... niestety to byla tylko jedna noc ...

Dziewczyny nie lamcie sie. Te problemy z nocnym budzeniem i kolkami za jakis czas mina. Wiem, ze to jest nieludzkie zmeczenie, ale to jest taki etap, ktory nigdy nie wsroci

Ja dzis bylam pierwszy raz sama w nocy z mala i mezem. Starsza u dziadkow. Budzi sie jak w zegarku co 3 h na karmienie, wiec spokojnie dalismy rade.

Garmelka - nam pediatra kazała dawać probiotyk Dicoflor 3 kropelki raz dziennie. Sam Espumisan nie dawał rady (Sab Simplex też). Jest rewelacja. Wcześniej płakał przy kolkach jakby go cieli na żywca, teraz pokwękuje. Poczytaj, skonsultuj się z lekarzem i spróbuj. Ja przecież chciałam przejść na mm, na sucharkach i waflach ryżowych i wodzie byłam, a i tak miał silne kolki.
Dostaje Dicoflor (ja daję ok. godz. 17) i Espumisan (rano 7 kropelek, po 12 godzinach 7 kropelek, jeśli ma większe wzdęcia to dodatkowo 5 kropelek, ale nie przekraczam dawki 20 kropelek dziennie).

Marrika strasznie Ci współczuję nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przezywalas i nadal przezywasz. U nas tez podejrzewają nietolerancje laktozy. Ale tylko na podstawie śluzu w kupce i wysypki; żadnych badań nic :/ Pediatra zalecila nutramigen ale kupilam bebilon pepti 1 dha tamten wydawał mi się zbyt hardcorowym rozwiązaniem. Pijemy od wczoraj wieczor i obserwujemy :(

reklama
Nam odpadł pępek w 10 dobie, ale do tej pory zostało tam jeszcze trochę zaschnietej krewki. Lekarka kazała się nie bać i to wyczyścić, ale to nie na moje nerwy, więc mąż coś tam dlubie przy kąpieli.

Moja córka prawie od początku ma po kąpieli i jedzonku 5-6 godz snu (choć zdarzyło się i 8 kilka razy), a potem już budzi się co 3.

Do góry